IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IMMOLATION
Musiałem ostatnio być zmuszony do kupienia tej vinyl repliki ostatniego Graveyard. Bajerancko to, to wygląda, ale funkcjonalność w praktyce takiego rozwiązania to nieliche nerwy. Z 5 minut się siłowałem, żeby wyciągnąć kopertę z płytą tak, aby nie spowodować większych uszkodzeń mechanicznych. Hak w smak Nuclear Blastom, ostatnio do reszty ich pojebało z tymi eco packami i vinyl replikami.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Sam koncept czegos takiego nie ma sensu - pakowane niby jak winyl, ale bez zalet tegoz (format, psia ich mac, funkcjonalnosc). Ani to podziwiac, ani na polce postawic, ani uzywac, bo zal plyte z tego gowna wyciagac. No i krew mnie zalewa jak widze te pseudowinyle wycenione na poziomie plyty wydanej po ludzku.
-
HAL_9000
- zaczyna szaleć
Ten album to pewnie logiczna kontynuacja poprzedniego, zatem nie biorę...
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
-
est
W skrócie tak właśnie można to ująć. Z tym, że nowa jest bardziej bezpośrednia, co w efekcie czyni ją nieco atrakcyjniejszą od poprzedniczki (choć moje pierwsze wrażenie było inne). Podejrzewam, że jak kogoś nie wzięła od początku to raczej już nie ma szans by się z nią polubić. Tak śledząc poczynania tego zespołu doszedłem do wniosku, że chcieli szybko wrócić na trasę. Teraz aktualnie grają z Napalm Death, Kanibalami, Cretin i kimś tam jeszcze. I zastanawiam się też jak to jest u nich z terminami, NB nie pozwala chyba zespołom na czasowe obsuwy.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Digipaki to w dużej części kaszana totalna, ale czasem trafiają się perełki jak np. ostatni Devin (2 cd deluxe). Mniam.Godplayer pisze:Z digi trzeba więcej się cackać , jewel jak się połamie czy porysuje to wymieniasz na nowe i po sprawie . No i niektóre digi wołają o pomstę do nieba , a i są takie że jewel może spierdalać . No nie dogodzisz :D
- Realista
- weteran forumowych bitew
żyd, a jaki wyszczekany :)nicram pisze:Myślę, że z pierwiastków brakuje Ci cynku i magnezu. Polecam jakieś suplementy diety. Powinny zlikwidować Twoją płaczliwość. :-)
- Realista
ni chuja, poprzedni brzmiał potężniej! Ten jest momentami nudnawy.HAL_9000 pisze:Ten album to pewnie logiczna kontynuacja poprzedniego, zatem nie biorę...
-
KRIS1977
- zaczyna szaleć
nowa płytka spoko ale INCANTATION nagrał lepszy album.
-
est
Nowy Incantation lepszy ale płytka nagrał spoko album.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowy album lepszy, ale płytka nagrał spoko Incantation.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nowy Incantation płytka, ale album lepszy nagrał spoko.
- Lykantrop
Spoko nagrał ale album lepszy, płytka nowy Incantation.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Raagoon
Nowy album płytki, ale spoko nagrał nowy Incantation.
-
Maria Konopnicka
ja na masterfulu wyprałem wszystkich na jewel :)Hellthrasher pisze:Nie śledzę tego dokładnie ale to chyba polska obsesja z tymi digipakami. Na naszym przykładzie Resurgency u nas sprzedawało się tylko w jewel , natomiast klienci ze świata to w 90 % zakup digipaków.
- night_goat
- zaczyna szaleć
Ale przecież po Media Marktach lata wydanie w plastiku.Lykantrop pisze:Musiałem ostatnio być zmuszony do kupienia tej vinyl repliki ostatniego Graveyard.
Fajne to nowe Immolation, brzmienie do zniesienia, a muzycznie jest bardzo dobrze.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dokładnie. Brzmienie moim zdaniem jest bardzo dobre, na pewno lepsze niż na Majesty & Decay. Różnica między mp3 a CD jest GIGANTYCZNA. Produkcja nie jest tak sterylna, bardziej przestrzenna, a gitary lekko przybrudzone. Dość mroczna i ponura się przez to wydaje ta płyta. Kompozycje to totalny majstersztyk. Do tego wchodzą od pierwszego odsłuchu. Bardzo wiele dzieje się w gitarach. Jak zwykle niektóre smaczki zagrane w takim tempie, że nie wiadomo czy były. Słychać pasję i radość grania. Człowiekowi aż chce się skakać w trakcie słuchania Kingdom of Conspiracy. Jak do tej pory najlepszy death metal tego roku. Spokojne 5/6. Miazga.
all the monsters will break your heart
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
A wokalnie ?night_goat pisze:Ale przecież po Media Marktach lata wydanie w plastiku.Lykantrop pisze:Musiałem ostatnio być zmuszony do kupienia tej vinyl repliki ostatniego Graveyard.
Fajne to nowe Immolation, brzmienie do zniesienia, a muzycznie jest bardzo dobrze.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
535
Czyżby gary nie cykały tak wkurwiająco?nicram pisze: Różnica między mp3 a CD jest GIGANTYCZNA.