Morbid Angel z „Covenant” na 3 koncertach w Polsce
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: Morbid Angel z „Covenant” na 3 koncertach w Polsce
Tak czytam te pochwały i czuje się, jakbym był na koncercie jakiegoś innego Morbid Angel. Ale chyba kazdy odbiera koncerty trochę inaczej, to trochę tak jak z płytami... dla mnie to był poziom Nile albo Behemoth (czyli powiedzmy profesjonalny, dobrze odegrany koncert), a chciałbym zobaczyć coś na poziomie Napalm Death albo Immolation (czyli gramy tak, jakby miało nie być jutra). Ale to tak subiektywnie, bo wiem, że wielu ludziom sie to bardzo podobało.
-
- mistrz forumowej ceremonii
norweg i perkusista grali jakby miało nie być jutra, bez dwóch zdań. Trey wiadomo jak się zachowuje, nie musi niczego udowadniać, w tym spokoju jego siła zresztą. no a Vincent to tak jak pisaliśmy, różnie może być odbierany. w każdym razie jakoś całość wypada to zajebiście
- empir
David gra na luzie, tupie nóżką.
Nie każdemu to pasi, ktoś nawet puszką po piwie rzucił na scenę.
Ja jestem bardzo zadowolony.
Nie każdemu to pasi, ktoś nawet puszką po piwie rzucił na scenę.
Ja jestem bardzo zadowolony.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W sumie masz dużo racji. Muzycznie i brzmieniowo się obronili. No i na pewno odstają od średniej "scenicznej" i to bardzo na plus, ale jednak nie porwało aż tak bardzo. Brakowało tego CHAOSU i jak się porówna koncerty morbidów z lat 90tych to jest to CIEŃ dawnego Morbid Angel, który i tak stawia poprzeczkę wysoko dla innych. IMMOLATION nie widziałem a cały czas słyszę same pochwaly...ultravox pisze:Tak czytam te pochwały i czuje się, jakbym był na koncercie jakiegoś innego Morbid Angel. Ale chyba kazdy odbiera koncerty trochę inaczej, to trochę tak jak z płytami... dla mnie to był poziom Nile albo Behemoth (czyli powiedzmy profesjonalny, dobrze odegrany koncert), a chciałbym zobaczyć coś na poziomie Napalm Death albo Immolation (czyli gramy tak, jakby miało nie być jutra). Ale to tak subiektywnie, bo wiem, że wielu ludziom sie to bardzo podobało.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- ultravox
Do perkusisty nie mam zastrzeżeń, dużo z siebie dawał.Heretyk pisze:norweg i perkusista grali jakby miało nie być jutra, bez dwóch zdań. Trey wiadomo jak się zachowuje, nie musi niczego udowadniać, w tym spokoju jego siła zresztą. no a Vincent to tak jak pisaliśmy, różnie może być odbierany. w każdym razie jakoś całość wypada to zajebiście
A to już wiocha, nie popieram. Szczególnie, że jednak spora cześć publiki sie świetnie bawiła, więc obiektywnie były to dobre koncerty.empir pisze: ktoś nawet puszką po piwie rzucił na scenę.
-
Może to brzmieć dla kogoś jak bluźnierstwo, ale widziałem w tym roku jaką formę prezentuje Immolation, i powiem szczerze, że na scenie było szaleństwo, chaos i absolutny profesjonalizm. Zabrakło nieco szaleństwa na MA, dlatego Immolation moim zdaniem wypadło lepiej. Co nie znaczy, że wczorajszy koncert był słaby - wiele kapel chciałoby prezentować taki poziom.trup pisze:IMMOLATION nie widziałem a cały czas słyszę same pochwaly...
- Stoigniew
nie będę tu pisał szczegółów bo już to lepsi ode mnie zrobili.
Stilborn w porządku
Azarath bardzo dobrze
Morbid Angel świetnie, znakomicie, bardzo dobrze.............. ale nie magicznie...
przychylam się do zdania co poniektórych forumowiczów, że zespół jest w formie, prezentuje się świetnie, ale ... kurwa, brakowało mi tej magii, tej iskry...
tylko raz musiałem ostro zewrzeć zwieracze żeby nie popuścic, jak zagrali "world of shit"... a później to mi się nawet było ziewnęło...
dopiero gdzieś od połowy zacząłem zwracać większą uwagę na perkusistę - faktycznie, gość był w swoim żywiole, widać że nie odpierdala dniówki, tylko autentycznie lubi to co robi. Pan Norweg bardzo skupiony i uważny... i dobrze. Trey... wiadomo :) A Vincet - no cóż, trzeci raz go widziałem i trzeci raz tupał nóżką, dla mnie nic zdrożnego :)
Brzmienie bardzo dobre - lepsze od krakowskich koncertów jakie widziałem
i taka ciekawostka przyrodnicza - śpiący pan akustyk za heblami podczas występu Azarath :) czy ten sam "miszcz" był podczas koncertu Morbidów, to nie wiem bo polazłem pod scenę.
Frekwencja bardzo dobra - ludzi w chuj albo jeszcze więcej.
Stilborn w porządku
Azarath bardzo dobrze
Morbid Angel świetnie, znakomicie, bardzo dobrze.............. ale nie magicznie...
przychylam się do zdania co poniektórych forumowiczów, że zespół jest w formie, prezentuje się świetnie, ale ... kurwa, brakowało mi tej magii, tej iskry...
tylko raz musiałem ostro zewrzeć zwieracze żeby nie popuścic, jak zagrali "world of shit"... a później to mi się nawet było ziewnęło...
dopiero gdzieś od połowy zacząłem zwracać większą uwagę na perkusistę - faktycznie, gość był w swoim żywiole, widać że nie odpierdala dniówki, tylko autentycznie lubi to co robi. Pan Norweg bardzo skupiony i uważny... i dobrze. Trey... wiadomo :) A Vincet - no cóż, trzeci raz go widziałem i trzeci raz tupał nóżką, dla mnie nic zdrożnego :)
Brzmienie bardzo dobre - lepsze od krakowskich koncertów jakie widziałem
i taka ciekawostka przyrodnicza - śpiący pan akustyk za heblami podczas występu Azarath :) czy ten sam "miszcz" był podczas koncertu Morbidów, to nie wiem bo polazłem pod scenę.
- Stoigniew
czy któryś z szacownych Forumowiczów nie zgubił wczoraj na katowickim koncercie telefonu komórkowego ??
-
Może pan akustyk zaniemógł chwilowo po uzupełnieniu płynów ;-)Stoigniew pisze:i taka ciekawostka przyrodnicza - śpiący pan akustyk za heblami podczas występu Azarath :) czy ten sam "miszcz" był podczas koncertu Morbidów, to nie wiem bo polazłem pod scenę.
A ludzi rzeczywiście, od groma, zarówno starych wyjadaczy jak i młodszych adeptów ekstremalnej muzyki. Tylko jeden zgrzyt - po co na taki koncert ciągnąć na oko trzyletnie dziecko? No ale nie jestem rodzicem tego dzieciaka więc będę milczał.
-
- weteran forumowych bitew
EDIT
na minus akcja ochrony po koncercie przed klubem...
Ochrona skopała jednego z uczestników do nieprzytomności i zostawiła na ulicy. Z tego co się orientuję, to w odwecie nazwania ochroniarza cwelem. Koleś później wstał, ale był mocno obity.co tam się działo ciekawego?
Ostatnio zmieniony 24-11-2014, 20:22 przez shitfun, łącznie zmieniany 1 raz.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- empir
Re: Odp: Morbid Angel z „Covenant” na 3 koncertach w Polsce
A SE wrzuce z phona bom tego jeszcze nie robił.

Wysłane z mojego Nexus 5

Wysłane z mojego Nexus 5
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
I więcej tego już nie rób :)
- chaos
- w mackach Zła
o, nawet na zdjęciu widać, że bida ;)
- Stoigniew
ale uchwycone tupanie nóżką :)
-
Ochrona w Mega jakoś nigdy nie miała aspiracji do nazwania jest profesjonalną czy kulturalną, owszem, jak się coś dzieje to dobrze, że chłopcy dobrze wykonują swoją pracę uspokajając w sposób zdecydowany zbyt krewkich uczestników, ale za takie coś.... no prośba, mogli mu odpowiedzieć "wypierdalaj" stanąć we trzech i ostrzec, by sobie poszedł. Mało jest bohaterów nawet podpitych, którzy zdecydowaliby się na atak - no chyba że ma ktoś czarny pas w karate. Albo jest głupi.shitfun pisze:EDIT
na minus akcja ochrony po koncercie przed klubem...Ochrona skopała jednego z uczestników do nieprzytomności i zostawiła na ulicy. Z tego co się orientuję, to w odwecie nazwania ochroniarza cwelem. Koleś później wstał, ale bym mocno obity.co tam się działo ciekawego?
Przy okazji - robiłeś tym razem zdjęcia jak na CC? Jeśli tak, wrzucisz się pochwalic?
- empir
Hehe. Ciekawila mnie to opcja w phonie. Muszę na kompie zobaczyć jak to wyszło 8-)ramonoth pisze:I więcej tego już nie rób :)
Wysłane z mojego Nexus 5
- empir
Bo nie ma płonących dziewic i odwróconych krzyży? ;)chaos pisze:o, nawet na zdjęciu widać, że bida ;)
Wysłane z mojego Nexus 5
- empir
No ba. O to nie trudno :twisted:Stoigniew pisze:ale uchwycone tupanie nóżką :)
Wysłane z mojego Nexus 5
- empir
Sprzęt miał więc pewnie tak.Nasum pisze:robiłeś tym razem zdjęcia jak na CC? Jeśli tak, wrzucisz się pochwalic?
-
- weteran forumowych bitew
Tak, robiłem zdjęcia - ale chyba po weekendzie dopiero będę miał, sporo innej roboty czeka, a że sama się nie zrobi... ;)
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia