VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re:
lol,. wczoraj mnie zjebales ze tylko dobra czy cos w ten desenSkaut pisze:wszystko cofam - kapitalna płyta!

woodpecker from space
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
hehe napisałem, że dziwi mnie u Ciebie tak wysokie miejsce Voivod. Z tym krążkiem miałem po prostu długą przeprawę. Od rozczarowania, poprzez nudę do płyty tylko przeciętnej, ale coś mi mówiło, aby dać temu jeszcze jedną szansę. Wczoraj przypomniałem sobie znów "Infini", aby się upewnić i gdzieś ją umieścić w podsumowaniach, no i cóż mogę napisać - zaskoczyło. Wspaniałe zwieńczenie kariery. Przeszkadzała mi strasznie mianiera wokalna - takie wycie od niechcenia, ale wczoraj spojrzałem na to z innej perspektywy, po prostu to świetnie współgra z całym krążkiem. Czuć podskórnie "dojrzałość" Infini. Choć gdybym chciał na siłę pomarudzić to i tak podświadomie coś mi mówi, że te kawałki to takie odrzuty z sesji KatorzTriceratops pisze:lol,. wczoraj mnie zjebales ze tylko dobra czy cos w ten desenSkaut pisze:wszystko cofam - kapitalna płyta!

Ostatnio zmieniony 17-11-2009, 13:17 przez Skaut, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś tam było! Człowiek!
- Triceratops
Re: Voivod
Kiedys dawno temu, taki pewien znany pan prowadzacy latami audycje w radiowej Trojce, uzyl pewnego okreslenia do niektorych plyt; wolno rozpuszczajaca sie tabletka.
woodpecker from space
-
- weteran forumowych bitew
Polecam wszystkim fanom Voivod ich znakomite dvd "Tatsumaki: Voivod in Japan 2008"
z bardzo ciekawymi dodatkami!!!:-)
Dla mnie osobiście najlepsze Ich albumy to "Dimension Hatross" i "The Outer Limits",
a "Infini" jest bdb, dla mnie na podobnym poziomie jak "Katorz"!!!:-)
z bardzo ciekawymi dodatkami!!!:-)
Dla mnie osobiście najlepsze Ich albumy to "Dimension Hatross" i "The Outer Limits",
a "Infini" jest bdb, dla mnie na podobnym poziomie jak "Katorz"!!!:-)
- mad
Zdecydowanie lepszy! Zresztą Katorz trochę mnie rozczarował. Ale trochę.
DVD Voivod? Ma ktoś namiary, gdzie można kupić? Zresztą zaraz sam zaczynam poszukiwania.
DVD Voivod? Ma ktoś namiary, gdzie można kupić? Zresztą zaraz sam zaczynam poszukiwania.
- mad
Dzięki, będę śledził. Jestem ciekawy, jak może wyglądać koncert Voivod. Jakiś bootleg kiedyś oglądałem, ale to tylko jako ciekawostkę można było traktować.
EDIT: jest, kupiłem!
Oczywiście szkoda, że to już koncert bez Piggy'ego
EDIT: jest, kupiłem!

Oczywiście szkoda, że to już koncert bez Piggy'ego

-
Możliwe, że widziałeś bootleg koncertu Voivod z Paryża z 1987-go roku z Ich trasy po wydaniu
trzeciego albumu "Killing Technology"-akurat mam go na kasecie video-jest dobry i jak najbardziej
należy go traktować jako bardzo interesującą ciekawostkę dla prawdziwych fanów Zespołu,
a z kolei Ich pierwsze dvd "D-V-O-D-1" jest bardzo specyficzne, ale naprawdę bdb!!!:-)
trzeciego albumu "Killing Technology"-akurat mam go na kasecie video-jest dobry i jak najbardziej
należy go traktować jako bardzo interesującą ciekawostkę dla prawdziwych fanów Zespołu,
a z kolei Ich pierwsze dvd "D-V-O-D-1" jest bardzo specyficzne, ale naprawdę bdb!!!:-)
- Glene
chodza sluchy, ze chlopaki maja nagrywac nowa plyte z wylacznie wlasnym materialem, cos mi sie to slabo widzi.
Po śmierci Piggiego czytałem w MH, że zostawił na laptopie materiały na 6 ! kolejnych albumów. Rozmawiałem później z Mongrainem i z tego co mówił wcale nie było tego aż tyle i po Infini mieli się zastanowić czy będą nagrywać kolejne płyty. Po tym jak zobaczyłem ich na scenie w Krakowie jestem pełen optymizmu i wierzę w ich potencjał, nawet bez Piggiego.
- mad
Pogląd poniekąd jakby słuszny, choć może nieco kontrowersyjny. Aż dziw, że tu tak cicho...535 pisze:W kwestii ilości i jakości płyt nawet SLAYER do nich nie skoczy.........a co dopiero M...........choć są pewne koneksje:)
- Glene
Poglad na pewno w duzej mierze sluszny. Ja jednak si/e obawiam tej płyty bo jednak Piggy byl bardzo wazna postacia Voivod. Jednak mimo obaw chcialbymaby plyta mnie bardzo pozytywnie zaskoczyla
- longinus696
- zahartowany metalizator
Cicho jest, bo jeszcze ludzie w pracy / na uczelniach siedzą, ale jak wrócą, to się zacznie.mad pisze:Pogląd poniekąd jakby słuszny, choć może nieco kontrowersyjny. Aż dziw, że tu tak cicho...535 pisze:W kwestii ilości i jakości płyt nawet SLAYER do nich nie skoczy.........a co dopiero M...........choć są pewne koneksje:)
Osobiście uważam, że Voivod w niczym nie ustępuje Slayerowi, a wręcz jest zespołem ciekawszym. Może nie tak wpływowym jak Slayer, ale w materii muzycznej na pewno godnym takiej samej, o ile nie większej uwagi.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
takie porownywanie jest troszke bez sensu. Voivod z definicji gra muzyke bardziej wymagajaca i ambitniejsza od Slayera - i mowie to przy calym swoim bezgranicznym uwielbieniu do S, ktory raczej nigdy nie przestanie byc moim numerem 1 jesli chodzi o metal.
na podobnej zasadzie moglbys powiedziec, ze w materii muzycznej DSO wymaga wiecej uwagi niz stary Mayhem. No ok, ale co z tego? ;)
na podobnej zasadzie moglbys powiedziec, ze w materii muzycznej DSO wymaga wiecej uwagi niz stary Mayhem. No ok, ale co z tego? ;)
this is a land of wolves now
- longinus696
- zahartowany metalizator
No więc, ja się z Tobą zgadzam. Dlatego właśnie nie powiedziałem, że Voivod jest lepszy, albo bardziej wartościowy.
Hmmm.... "godny uwagi" nie oznacza bynajmniej, że "wymaga większej uwagi" (w sensie skupienia uwagi na nim). Właściwie moje drugie zdanie było powtórzeniem tego pierwszego, z tą tylko różnicą, że chciałem podkreślić subiektywny wydźwięk mojej opinii.Riven pisze: na podobnej zasadzie moglbys powiedziec, ze w materii muzycznej DSO wymaga wiecej uwagi niz stary Mayhem. No ok, ale co z tego? ;)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Glene
Mozna tez dodac, ze o ile Slayer zainspirowal od raz swoja muzyka rzesze, to inspiracje Voivod pojawiaja sie o wiele czesciej dopiero na przestrzeni ostanich lat, tak mi sie wydaje.
- Glene
Away ma zrobić artwork do książki poświęconej progresywnemu heavy metalowi,w książce oczywiście też będzie miejsce dla Voivod , tutaj są linki: http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=144699
http://www.bazillionpoints.com/progress/. Ciekawe co z tego wyjdzie.
http://www.bazillionpoints.com/progress/. Ciekawe co z tego wyjdzie.