No juz nie pierdol, jestem na mnostwie forek gdzie sa lubisie, respekty i lajki i sie sprawdzaja. Fajnie miec duzo rispekta i lubisiow, to jest po prostu nowoczesne a ty jestes nienowoczesnym lamusem .To tylko nas przyblizy do idealu jakim jest fejsbus, wystarczy potem tylko pierdolnac te czerwone przyciski wyzej na niebiesko i bedzie lubisnie na maksa.Riven pisze:W serwisie społecznościowym może tak, nie wiem, chociaż i tam często sprawiają że pojawia się tzw demokracja czyli rządy większości. A jak śpiewał dezerter, większość to idioci
Z drugiej strony to jest chyba nierozwiazywalny problem, na takim reddit generalnie jest to skuteczny mechanizm. Ale nie na forum takim jak masterful
Nowa wersja Masterful (UPDATE)
Moderator: Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Nowa wersja Masterful Magazine i forum
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
-10 za drwiny! Masz kawele bez masełe z whuj cukrele
this is a land of wolves now
- Triceratops
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
to kwestia ilosci miejsca na ekranie i potrzebie zrezygnowania z czegos. zakladam ze ktos to zaplanowal nie przypadkowo..
Riven pisze:Lajki to by było straszne gówno na forum, zresztą widziałem gdzieś jakieś "postaw piwo" i jest to idiotyzm do kwadratu. Mieszanie do tego oczywistych paradygmatow dobrej szaty graficznej = unlike
Edit:
@masterful aha, spoko, faktycznie w poziomym jest. Jednak zmuszanie do tego nie-ok, no ale dobra, kumam o co chodzi
- Riven
- Kontakt:
No kumam, dlatego zaproponowałem żeby info o autorze wątku zastąpić autorem ostatniego posta, bo to jest chyba jednak bardziej użyteczna informacja w widoku najnowszych postów. Zwłaszcza że duża część wątków ma np kilka lat i informacja o ich autorstwie niewiele wnosi, w końcu wchodząc na te stronę interesują nas najnowsze odpowiedzi
- masterful
- Kontakt:
mowisz zeby w tym wygladzie? zobacze co sie da zrobic, ale raczej nikle szanse ze odnajde sie w tym kodzie...;

Riven pisze:No kumam, dlatego zaproponowałem żeby info o autorze wątku zastąpić autorem ostatniego posta, bo to jest chyba jednak bardziej użyteczna informacja w widoku najnowszych postów. Zwłaszcza że duża część wątków ma np kilka lat i informacja o ich autorstwie niewiele wnosi, w końcu wchodząc na te stronę interesują nas najnowsze odpowiedzi
- nicram
O widzę, że Rivę stał się nadAnalnym. Co powie Rivę to Pan masterful robi bez mrugnięcia okiem. Otóż kto założył temat wnosi wiele informacji. Jak widzę, że temat założył np. COFFIN albo Scaarph to wiem, że warto tam zajrzeć. Co innego w przypadku tematu założonego przez takiego Rivę, zakochanego w białym kolorze fana fejsbuka i innych nowoczesnych i idących z duchem czasu stron internetowych...Tam wiem już na wstępie, że nie warto wchodzić. Very informative.
all the monsters will break your heart
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Miałem już nie pisać, tylko czytać, ale tego się nie da czytać, więc muszę znowu pisać. Po 8 godzinach w pracy przy komputerze oczekiwałbym czegoś relaksującego dla oczu, a jak włączyłem nową wersję forum, to aż mi zdarło papę z dachu. Takie połączenie kolorów zdecydowanie nie jest niczym przyjemnym.
- masterful
- Kontakt:
@nicram
To twoj trzeci post gdzie wprost lub po mnie jedziesz. Jesli masz jakis problem prosze znajdz sobie inne miejsce, mroczniejsze, z pentosami i nietoperzami.
W tym watku kilka osob zwrocilo uwage na istotne rzeczy, ktore zakwalifikowalem jakos rozsadne sugestie i je wprowadzilem. Nie widze w tym problemu. Co do twoich wypowiedzi pod moim adresem cytuje "KURWA, TAKIEGO MEGA ZJEBANEGO GÓWNA", " ILE MASZ KURWA LAT" czy "IDŹ SIĘ ZABIJ.", to ciezko je jakkolwiek znalesc w kodzie i popawic. Napisz cos normalnego w jezyku zrozumialym dla doroslych ludzi (nie am 8 ani 18 lat ani 28) i chetnie, jesli bedzie to zgodne z zalozeniami tego serwisu, je wprowadze. Jesli nie, to niebawem udostepnie archiwum z kilkoma (mrocznymi) wersjami masterfula z lat 1997-2006.
To twoj trzeci post gdzie wprost lub po mnie jedziesz. Jesli masz jakis problem prosze znajdz sobie inne miejsce, mroczniejsze, z pentosami i nietoperzami.
W tym watku kilka osob zwrocilo uwage na istotne rzeczy, ktore zakwalifikowalem jakos rozsadne sugestie i je wprowadzilem. Nie widze w tym problemu. Co do twoich wypowiedzi pod moim adresem cytuje "KURWA, TAKIEGO MEGA ZJEBANEGO GÓWNA", " ILE MASZ KURWA LAT" czy "IDŹ SIĘ ZABIJ.", to ciezko je jakkolwiek znalesc w kodzie i popawic. Napisz cos normalnego w jezyku zrozumialym dla doroslych ludzi (nie am 8 ani 18 lat ani 28) i chetnie, jesli bedzie to zgodne z zalozeniami tego serwisu, je wprowadze. Jesli nie, to niebawem udostepnie archiwum z kilkoma (mrocznymi) wersjami masterfula z lat 1997-2006.
nicram pisze:O widzę, że Rivę stał się nadAnalnym. Co powie Rivę to Pan masterful robi bez mrugnięcia okiem. Otóż kto założył temat wnosi wiele informacji. Jak widzę, że temat założył np. COFFIN albo Scaarph to wiem, że warto tam zajrzeć. Co innego w przypadku tematu założonego przez takiego Rivę, zakochanego w białym kolorze fana fejsbuka i innych nowoczesnych i idących z duchem czasu stron internetowych...Tam wiem już na wstępie, że nie warto wchodzić. Very informative.
- nicram
@ masterful
98% użytkowników tego forum piszę, żeby zastąpić biały kolor przynajmniej szarym. 98% użytkownikom nie podoba się wygląd forum po tym jak wprowadziłeś tutaj swoje zmiany. Nic z tym nie zrobiłeś. Rozumiem, że 98% to debile, a Ty i Rivę jesteście wyroczniami, którzy są "rozsądni". Czyli nowe forum jest tylko dla Ciebie i Rivena? Dobrze kurwa wiedzieć.
Wybacz, że uraziłem Twoje uczucia. Nic na to nie poradzę, że uważam, że Masterful teraz wygląda jak Wirtualna Polska, która od przynajmniej 7 lat jest dla mnie synonimem wszelkiego gówna, a nie jak miejsce dla metalowców. Więcej już nie będę.
98% użytkowników tego forum piszę, żeby zastąpić biały kolor przynajmniej szarym. 98% użytkownikom nie podoba się wygląd forum po tym jak wprowadziłeś tutaj swoje zmiany. Nic z tym nie zrobiłeś. Rozumiem, że 98% to debile, a Ty i Rivę jesteście wyroczniami, którzy są "rozsądni". Czyli nowe forum jest tylko dla Ciebie i Rivena? Dobrze kurwa wiedzieć.
Wybacz, że uraziłem Twoje uczucia. Nic na to nie poradzę, że uważam, że Masterful teraz wygląda jak Wirtualna Polska, która od przynajmniej 7 lat jest dla mnie synonimem wszelkiego gówna, a nie jak miejsce dla metalowców. Więcej już nie będę.
Ostatnio zmieniony 04-01-2015, 13:44 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
- Riven
- Kontakt:
tak, o to chodzilo. rozumiem, zreszta to juz szczegol, i tak jest o niebo lepiej niz kiedys.masterful pisze:mowisz zeby w tym wygladzie? zobacze co sie da zrobic, ale raczej nikle szanse ze odnajde sie w tym kodzie...;
wszystkim placzacym na temat bialego koloru sugeruje wskazac ile jest powaznych serwisow internetowych ktore maja czarne tlo, nie liczac jakichs niszowych stron albo metal-archives (ktore swoja droga ma koszmarny interfejs ale nie ze wzgledu na wyglad tylko obsluge). ja nie znam zadnego.
pierdolenie ze to wyglad a'la wp to albo kiepski trolling albo wyraz zwyklej ignorancji. zreszta co mnie to, nie jestem adminem masterfula, a mi sie wygodniej czyta na bialym tle, tak no problem :)) oczywiscie tylko #000000 i pentosy is real, masterful juz nie jest trv, jak mayhem...
Ostatnio zmieniony 04-01-2015, 13:45 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- w mackach Zła
Forum wygląda dobrze. tylko to białe tło powoduje wypalanie gałek ocznych i raka.
- masterful
- Kontakt:
@nicram: Nie chodzi o urazanie uczuc. Mozesz pisac ze ze jest chujowy, ze ci sie nie podoba, ze nowy mm to totalne gowno. Kazdy ma prawo do wypowiadania sie. Nie zycze sobie jednak wulgarnych uwag pod moim adresem.
Co do forum, jesli bys troche mniej emocjonalnie podchodzil (i ponownie nie uzywal słów debile/wyrocznie) i nie klasyfikowal ludzi wg powiedzenia "a oni tam gdzie stało zomo" to bys wyczytal, ze ciemna wersja sie pojawi za jakis czas,..
Co do 98% ludzi to tez bym nie przesadzal. PIerwsze posty to szok po zmianie. Za kazdym razem bylo podobnie i zawsze 98% osob krzyczalo ze jest zle. Nigdy jednak nie bylo wypowiedzi gdzie sugerowano abym sie z tego powodu zabil.....
Co do forum, jesli bys troche mniej emocjonalnie podchodzil (i ponownie nie uzywal słów debile/wyrocznie) i nie klasyfikowal ludzi wg powiedzenia "a oni tam gdzie stało zomo" to bys wyczytal, ze ciemna wersja sie pojawi za jakis czas,..
Co do 98% ludzi to tez bym nie przesadzal. PIerwsze posty to szok po zmianie. Za kazdym razem bylo podobnie i zawsze 98% osob krzyczalo ze jest zle. Nigdy jednak nie bylo wypowiedzi gdzie sugerowano abym sie z tego powodu zabil.....
nicram pisze:@ masterful
98% użytkowników tego forum piszę, żeby zastąpić biały kolor przynajmniej szarym. 98% użytkownikom nie podoba się wygląd forum po tym jak wprowadziłeś tutaj swoje zmiany. Nic z tym nie zrobiłeś. Rozumiem, że 98% to debile, a Ty i Rivę jesteście wyroczniami, którzy są "rozsądni". Czyli nowe forum jest tylko dla Ciebie i Rivena? Dobrze kurwa wiedzieć. Jak się wam skończy kasa to piszcie następnym razem na PW do Rivena. :-D
- Kingu
Jaki masz problem z interfejsem Metal Archives? :) Bo ja żaden, odkąd istnieje ten serwis.Riven pisze: ile jest powaznych serwisow internetowych ktore maja czarne tlo, nie liczac jakichs niszowych stron albo metal-archives (ktore swoja droga ma koszmarny interfejs ale nie ze wzgledu na wyglad tylko obsluge).
Porównując twarde liczby to Masterful nie istnieje przy Metal Archives i nie prędko się to zmieni, bez względu na jego wygląd.
- Żułek
nadal są słabo widoczne podpisy i cytaty ;)masterful pisze:W tym watku kilka osob zwrocilo uwage na istotne rzeczy, ktore zakwalifikowalem jakos rozsadne sugestie i je wprowadzilem. Nie widze w tym problemu.
a zamiast "cytuj" jest "quote" więc wypadałoby przetłumaczyć ;)
już się do koloru tła troche przyzwyczaiłem (lekkie pociemnienie pomogło) i oczy mnie nie bolą ale biały jednak nie pasuje mi tutaj wcale, powinna być alternatywa
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Riven
- Kontakt:
@Kingu
mam problem od czasu redesignu pare lat temu. zaczalem go przegladac gdzies w okolicach 2003 i wtedy byl brzydki, ale w pelni funkcjonalny, teraz te zakladki kiepsko dzialaja i w wielu wypadkach sa kompletnie zbedne, utudniajac nawigacje.
nie za bardzo rozumiem jak masterful mialby konkurowac z metal-archives, to przeciez kompletnie inny rodzaj strony. jesli juz porownywac tresc, to przecietna recenzja na lamach masterfula (nie mowie o forum, tylko o webzinie) merytorycznie niszczy wiekszosc bzdur produkowanych na m-a, ale to dygresja bo to przeciez kompletnie inne swiaty
mam problem od czasu redesignu pare lat temu. zaczalem go przegladac gdzies w okolicach 2003 i wtedy byl brzydki, ale w pelni funkcjonalny, teraz te zakladki kiepsko dzialaja i w wielu wypadkach sa kompletnie zbedne, utudniajac nawigacje.
nie za bardzo rozumiem jak masterful mialby konkurowac z metal-archives, to przeciez kompletnie inny rodzaj strony. jesli juz porownywac tresc, to przecietna recenzja na lamach masterfula (nie mowie o forum, tylko o webzinie) merytorycznie niszczy wiekszosc bzdur produkowanych na m-a, ale to dygresja bo to przeciez kompletnie inne swiaty
- ultravox
- zahartowany metalizator
Jak dla mnie po tych kilku poprawkach już gra gitara. Jest funkcjonalnie, a do jasnego tła już przywykłem.
- masterful
- Kontakt:
Listosci. Metal Archives, cudowny serwis i niesamowita baza wiedzy, to graficznie niestety (moze celowo?) koszmar....
Kingu pisze:Jaki masz problem z interfejsem Metal Archives? :) Bo ja żaden, odkąd istnieje ten serwis.Riven pisze: ile jest powaznych serwisow internetowych ktore maja czarne tlo, nie liczac jakichs niszowych stron albo metal-archives (ktore swoja droga ma koszmarny interfejs ale nie ze wzgledu na wyglad tylko obsluge).
Porównując twarde liczby to Masterful nie istnieje przy Metal Archives i nie prędko się to zmieni, bez względu na jego wygląd.
- Kingu
@Riven
Określiłeś Metal Archives niszowym w kontekście "światowych" zmian wyglądu Masterfula, więc przypomniałem gdzie jest realna pozycja obydwu serwisów w sieci.
Co do zakładek, to albo one albo kupa informacji na jednej stronie z przewijaniem, w zależności od zespołu. Innego wyjścia nie widzę.
Określiłeś Metal Archives niszowym w kontekście "światowych" zmian wyglądu Masterfula, więc przypomniałem gdzie jest realna pozycja obydwu serwisów w sieci.
Co do zakładek, to albo one albo kupa informacji na jednej stronie z przewijaniem, w zależności od zespołu. Innego wyjścia nie widzę.
- Riven
- Kontakt:
Metal-archives jest strona niszowa w stosunku do np. analogicznego Rateyourmusic badz Discogs (kolejne pozerskie biale strony), poniewaz zajmuje sie jedna nisza jaka jest metal, a nie caloscia muzyki jak w/w, o to mi chodzilo. Zreszta niewazne. Adminom jak widac sie podoba, wiekszosc osob przywyknie, szkoda biadolic bo nic to nie zmieni.