VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: VADER
Nigdy nie podobał mi się Esquarial (no może poza płytą z Kupczykiem), ale, ale ja nie o tym. Nowy kawałek Vader nawet mi się podoba. Troszkę więcej niż dwa riffy, kilka fajnych solówek. Jest dobrze wg. mnie. Lykantrop słyszałeś już całą płytę, że tak biadolisz?
all the monsters will break your heart
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Nie, nie słyszałem nawet tych dwóch kawałków. Wnoszę tak po setliście.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Jeden kawałek, a i tak kładzie na łopatki całą ostatnią dekadę w wykonaniu tego zespołu z wyjątkiem "The Art of War". I to pomimo, że dupy nie urywa. Jest bardzo obiecująco.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
-
Kawałek faktycznie bardzo dobry i być może zwiastuje najlepszą od "De Profundis" płytę zespołu, ale jedno w Vader się nie zmieni - bardzo słabe wokale.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- white_pony
- weteran forumowych bitew
-
Zgadzam się z Tobą - są oryginalne i trudno sobie wyobrazić Vader bez nich. Ja lubiłem kiedyś wokale Piotra W., te z "Morbid Reich". Jest to materiał Vader, do którego najczęściej wracam.IRONMIL pisze:a mi się te wokale podobają - kiedyś nie lubiłem - a dziś uważam, że są oryginalne, rozpoznawalne i podkreślają tożsamość tej kapeli
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Otóż to - na pewno nie jest to album wybitny, czy nawet bardzo dobry, ale niezły lubię do niego wracać, czego nie mogę powiedzieć większości wcześniejszych płyty, które ukazały się po Black To The Blind.empir pisze:Ja po czasie doceniłem. Nie jest jakaś wybitna ale chujowa też nie jest.
- Xapapote
Katowałem kasetę z tym demem non stop. Uważam, że to najwybitniejsza demówka w death metalu i jeden z najlepszych materiałów w tym gatunku. Jakby już potem nic nie nagrali i tak byliby ważną kapelą.Pacjent pisze:"Morbid Reich" to materiał Vader, do którego najczęściej wracam.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
No ponoć tak właśnie jest - chyba nawet jedna z najlepiej sprzedających się. Ja najbardziej cenię Sothis - uważam, że nie nagrali nic lepszego ani później ani wcześniej i cholernie żałuję, że De Profundis nie brzmi tak jak ta EP. Wynika to jednak pewnie z tego, że demówki Vader poznałem nieco później (po De Profundis) i być może ich magia nie była tak silna. Nie lubiłem natomiast The Ultimate Incantation i nigdy nie rozumiałem skąd się biorą zachwyty nad tą płytą. Ten materiał wydawał mi się przeciętny, poprawny najwyżej w chwili premiery i taki wydaje mi się do dziś.Xapapote pisze:Katowałem kasetę z tym demem non stop. Uważam, że to najwybitniejsza demówka w death metalu i jeden z najlepszych materiałów w tym gatunku. Jakby już potem nic nie nagrali i tak byliby ważną kapelą.
- empir
- zahartowany metalizator
I każdy by ich namawiał do reaktywacji. ;)Xapapote pisze:uważam, że to najwybitniejsza demówka w death metalu i jeden z najlepszych materiałów w tym gatunku. jakby już potem nic nie nagrali i tak byliby ważną kapelą.
- Xapapote
"Sothis" to ostatni materiał, który znam naprawdę solidnie, i który poznałem na bieżąco. Znakomita płyta. Może faktycznie najlepszy materiał Vadera. Do MxR mam jednak niesamowity sentyment.IRONMIL pisze:Ja najbardziej cenię Sothis - uważam, że nie nagrali nic lepszego ani później ani wcześniej i cholernie żałuję, że De Profundis nie brzmi tak jak ta EP. Wynika to jednak pewnie z tego, że demówki Vader poznałem nieco później (po De Profundis) i być może ich magia nie była tak silna. Nie lubiłem natomiast The Ultimate Incantation i nigdy nie rozumiałem skąd się biorą zachwyty nad tą płytą. Ten materiał wydawał mi się przeciętny, poprawny najwyżej w chwili premiery i taki wydaje mi się do dziś.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
nienajgorszy ten kawalek. wyglada na to, ze jest szansa, ze wyjdzie K. najlepszy dlugograj od czasu Litany (choc to w sumie nie jest jakies szczegolne osiagniecie). a solowki mi jakos szczegolnie nie wadza, przy czym oczekiwania mialem dosc niskie.
ogolnie jest dobrze
ogolnie jest dobrze