AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Maria Konopnicka

Re: AUTOPSY

29-03-2012, 16:23

Adrian696 pisze:Pany, ale nie używajcie argumentu popularnosci i sprzedazy jakiegos zespołu w kontekscie jego wartosci muzycznej, bo wam wyjdzie ze najlepsza kapela na swiecie jest Papa Roach ;)
zeby zakonczyc dyspute Autopsy>>>>CC
Ale dyskusja dotyczy kwestii popularności. Zastanawialiśmy się dlaczego Autopsy nie zyskał popularności w latach 90. i jednocześnie dlaczego tak ciepło przyjmowany jest teraz.
Adrian696 pisze:U mnie tez nie - CC zostało już dawno temu spieniężone na Allegro, a za kasiorke zakupiłem o ile pamiętam sporo płyt Saxon, bo ktoś wyprzedawał za grosze.
Ja zakupiłem i wszystkie płyty Cannibal Corpse i wszystko Saxon. :)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

29-03-2012, 17:26

Mort pisze: Widze, ze Cannibal Corpse jest tutaj ciagle niemodny ;) Zajebista kapela, dla mnie znaczy znacznie wiecej niz Autopsy. (...)
Żadna moda, po prostu Autopsy mi dużo bardziej robi. Więcej rozpierdolu robi jednym konkretnym przejściem czy zwolnieniem niż CC na połowie płyty - a nut zagrali w jednym kawałku więcej niż Autopsy na całej :D Rozchodzi się o tę umiejętność tworzenia świetnej muzyki prostymi środkami, ale - dla mnie - dużo bardziej przekonującymi. Od tworzenia świetnej, ale trudniejszej z muzycznego punktu widzenia, muzyki preferuję panów z drugiego zespołu na A... (czuję się jak sufler Pana 535 ;))
The madness and the damage done.
Mort
rasowy masterfulowicz

29-03-2012, 18:17

Kurt pisze:
Mort pisze:Widze, ze Cannibal Corpse jest tutaj ciagle niemodny ;) Zajebista kapela, dla mnie znaczy znacznie wiecej niz Autopsy. (...)
Żadna moda, po prostu Autopsy mi dużo bardziej robi.
Nie tlumacz sie, w koncu prawie kazdy chce miec swoj wlasny, dobry gust ;). Wolisz Autopsy - spoko, znakomita kapela.
Więcej rozpierdolu robi jednym konkretnym przejściem czy zwolnieniem niż CC na połowie płyty - a nut zagrali w jednym kawałku więcej niż Autopsy na całej :D
Nie liczylem nut ani u jednych ani drugich ale wiem, ze "Butchered At Birth" to kwintesencja muzycznego barbarzynstwa. Kazde uderzenie w bebny na tym albumie jest jak cios w glowe, maczuga. Kazdy riff to pchniecie nozem w jaja.
Od tworzenia świetnej, ale trudniejszej z muzycznego punktu widzenia, muzyki preferuję panów z drugiego zespołu na A... (czuję się jak sufler Pana 535 ;))
Ale to inny swiat, Atheist jest zwiewny i lekki, Cannibal Corpse zabijal ciezarem.
I AM MORBID
535

29-03-2012, 18:32

Ja się zgadzam, że AUTOPSY i ATHEIST to druga liga. Tam właśnie zostali wepchnięci przez "dziennikarzy" i mierną publikę. Nie wiem jak można nie mieć mokro w gaciach przy Severed Survival, czy Piece Of Time. Bardzo jestem ciekaw, czego słuchają moi koledzy z liceum z czasów Eaten Back To Life, czy Butchered At Birth - pewnie się teraz już nie zajmują takimi "głupotami".

I jeszcze jedno, gdzieś tam wyżej poczułem próbę wrzucenia DEATH do drugiej ligi. Panowie, bardzo Was proszę. Były pewne perturbacje, ale na hasło DEATH raczej wszyscy sikali po nogach. Tyle to jeszcze pamiętam.

Kolego Mort.
ATHEIST jest jak najbardziej przeciwnikiem tak dla MA, jak CC. Proponuję wrzucić choćby "Jupiter". To co tam się odbywa w niczym nie ustępuje, żadnej płycie wcześniej wymienionych zawodników. To że mięso podane jest na złotym półmisku i ze sztućcami, a nie jebnięte wprost na stół i bez sałatki, to szczegół, ważny jedynie dla niezwykle wybrednych nastolatków.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

29-03-2012, 18:36

Ja tam nikogo nigdzie nie wrzucam (dajmy już spokój z tymi ligami...), wszystkie wymienione wyżej kapele uważam za zajebiste.
Mort
rasowy masterfulowicz

29-03-2012, 18:44

535 pisze:Kolego Mort.
ATHEIST jest jak najbardziej przeciwnikiem tak dla MA, jak CC. Proponuję wrzucić choćby Jupiter. To co tam się odbywa w niczym nie ustępuje, żadnej płycie wcześniej wymienionych zawodników. To że mięso podane jest na złotym półmisku i ze sztućcami, a nie jebnięte wprost na stół i bez sałatki, to szczegół, ważny jedynie dla niezwykle wybrednych nastolatków.
Wiadomo, to równie wyborny zespół. Ale nie zastapi mi Cannibal Corpse. Tak samo jak Cannibali nie uwazam za zamiennikow dla Atheist.
I AM MORBID
535

29-03-2012, 18:53

Maria Konopnicka pisze:
Adrian696 pisze:Pany, ale nie używajcie argumentu popularnosci i sprzedazy jakiegos zespołu w kontekscie jego wartosci muzycznej, bo wam wyjdzie ze najlepsza kapela na swiecie jest Papa Roach ;)
zeby zakonczyc dyspute Autopsy>>>>CC
Ale dyskusja dotyczy kwestii popularności. Zastanawialiśmy się dlaczego Autopsy nie zyskał popularności w latach 90- tych i jednocześnie dlaczego tak ciepło przyjmowany jest teraz.
Tak postawioną kwestię bardzo łatwo wytłumaczyć. Po prostu do niektórych dotarło, to czego nie rozumieli w 1990. Nie widzę tu żadnej tajemnicy.
Poza tym bawią mnie te forumowe głosy niechęci. VOIVOD za dużo VOIVOD przecież to druga liga była, AUTOPSY za dużo, archaiczne granie. ATHEIST, chuj, że nagrali lepsze płyty niż MORBID ANGEL, druga liga nawet trzecia. To że taki PESTILENCE, był uważany za najlepszą kapelę europejską - też nieważne, przecież wszyscy wiedzą, że tylko Szwecja.
Ciekawe tylko jak to jest, że druga liga po latach milczenia nagrywa materiał i cała reszta może podziękować, a przed każdym wskazaniem rzekomych "Bogów" serca drżą, co tym razem wykręcą mistrzowie i jak to tłumaczyć, by obronić resztki boskości. Dziękuję za uwagę.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

29-03-2012, 19:21

a wy ciągle o tym durnym death metalu? :D
535

29-03-2012, 19:22

W czapce wyglądasz lepiej.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

29-03-2012, 19:24

HA!
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

29-03-2012, 20:30

twoja_stara_trotzky pisze:a wy ciągle o tym durnym death metalu? :D
Ja też nie wiem, żeby na forum metalowym o jakichś miernotach trudniących się tymi nieszlachetnymi dźwiękami kolejne posty poświęcać, doprawdy.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

29-03-2012, 20:47

Też mi się wydaje, że nowa płyta Lany jest bardziej pasjonująca niż cały ten def metal.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-03-2012, 21:36

A co to ten def metal? Czym to sie je?
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

29-03-2012, 22:00

Autopsy i CC to w początkach oba były raczej w drugim szeregu. Z tego co pamiętam to przełomowy był rok 92 i trzecie płyty po których jedni (CC) wypłynęli na szerokie wody, a drudzy (A) zniknęli z pola widzenia.
Maria Konopnicka

30-03-2012, 01:35

535 pisze:W czapce wyglądasz lepiej.
Ale też pierdoli od rzeczy. ;)))
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

30-03-2012, 14:26

Obrazek

California death metallers Autopsy are set to release a career spanning documentary.

Out on June 5 via Peaceville, 'Born Undead' charters the birth, death and rebirth of Autopsy with an extensive documentary conducted with the band members, detailing more than 20 years of death metal depravity.

The film also brings together footage from their long awaited return to the studio as well as cuts from their 2010 reunion shows at Maryland Deathfest, Party San and Hole In The Sky, where Dan Lilker joined the band on bass. As if that wasn't enough they'll be a medley of extras, including the videos for 'All Tomorrow’s Funerals' and 'My Corpse Shall Rise'.

To top it all off, the DVD has artwork from Kent Mattieu, who has worked with the band on many of their classic and controversial album covers.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

30-03-2012, 19:23

Nie pierdol, wydają dwa takie same DVD?
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-04-2012, 21:16

Świetny jest ten "All tommorows funerals" - zarówno pod względem wydania jak i samej zawartości. Otrzymałem dzis w przesyłce razem z digi Cannibal Corpse, i gdyby nowe Cannibale wydali swój "Torture" tak jak Autopsy, byłbym w piekłowzięty. Muzycznie nie będę się wymądzrał, bo materiał wszyscy znają, ale brzmi to naprawdę świetnie i warto mieć w swojej kolekcji.
535

07-04-2012, 04:33

Dzisiaj rano słuchałem SS-z góry przepraszam, ale życzę Wam wszystkim, by takie emocje , towarzyszyły Wam, przy czymkolwiek, co robicie w Waszym życiu. Hej! I ,by trwało to dłużej , niż głupie zauroczenie...
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-04-2012, 13:51

Może już było, ale na wszelki wypadek wklejam ;)
http://thatdevilmusic.net/2012/04/05/de ... w-autopsy/
ODPOWIEDZ