Mam tylko nadzieję, że administracja zachowa się konsekwentnie. Skoro Pacjent dostał bana, to to coś też powinno. Pacjent udziela się dużo w tematach pozacovidowych, ma staż, to faktycznie za brak powściągliwości należało mu się tylko napomnienie w postaci czasowego bana. Za złamanie zakazu przez kolesia, który nic innego nie robi poza szurzeniem covidowym powinna być wylotka.
miał czasowego bana i w dalszym ciągu się udziela.
Mam tylko nadzieję, że administracja zachowa się konsekwentnie. Skoro Pacjent dostał bana, to to coś też powinno. Pacjent udziela się dużo w tematach pozacovidowych, ma staż, to faktycznie za brak powściągliwości należało mu się tylko napomnienie w postaci czasowego bana. Za złamanie zakazu przez kolesia, który nic innego nie robi poza szurzeniem covidowym powinna być wylotka.
miał czasowego bana i w dalszym ciągu się udziela.
NBP pisze:Zapomina się jednak o tym, że w czasach zawirowań: ataków czy wojny, to pracownicy banku centralnego należą do najodważniejszych urzędników walczących o przetrwanie państwowości i niepodległość.
Z oficjalnego komunikatu NBP. Virtuti Militari im dać
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Jasne. Dziennikarze nie mogą być w strefie przygranicznej, ale Polskie Radio Białystok kręci i publikuje materiał.
Miały być tysiące imigrantów - a jest grupka kolesi z zasłoniętymi twarzami którzy na wycieńczonych nie wyglądają ale mają akurat pod ręką mnóstwo kamieni które chyba wysypały się z jakiejś ciężarówki akurat na przejściu granicznym...
Ale jakie to widowiskowe i od razu chce się bronić polskiej granicy! Chwała polskim żołnierzom!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Czyli to jest ustawka. Tak właśnie myślałem, że gdzieś pod Radomiem wybudowali scenografię i kręcą te materiały, zatrudniając miejscowe chłopstwo i prewencję. Gdyby to było prawdziwa granica, poważna policja użyłaby broni gładkolufowej, a nie wody.
A ja bym ich wszystkich wpuścił. Nie mamy w kraju budowlańców, spawaczy, ślusarzy, kierowców, mechaników, lekarzy czy pielęgniarek. Później weryfikacja i tych co niczego nie umieją odesłałbym
Prawda jest taka, że ktoś musi to rozwydrzone towarzystwo stamtąd zabrać, bo jak w przyszłym tygodniu temperatura się ustabilizuje na normalnym dla tej pory roku poziomie to może ich faktycznie ostudzić. Ja bym jednak szedł w kierunku Radomia. Tam są moce przerobowe. Wytłumaczyłbym temu okłamanemu towarzystwu ile to jest trzy koła brutto i na co wystarcza, gdy nie mieszkasz ze starymi, a potem wsadził w samolot. No chyba, że "merklowa" ich sobie weźmie. Pora kończyć te jasełka, bo naprawdę będzie tragedia.