AVENGED SEVENFOLD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

Re: AVENGED SEVENFOLD

07-06-2015, 18:41

Obrazek
ZłyPan

07-06-2015, 18:50

Patrz pan, jak to się historia lubi powtarzać z tymi maskotkami...

Obrazek
byrgh
zahartowany metalizator

07-06-2015, 19:28

Przypominam sobie argument pewnej gotki sprzed lat. Zdefiniowała mnie krótko: bo ty po prostu jesteś za mało elastyczny. Ale może na myśli miała inną nieelastyczność?
blindfold
zaczyna szaleć

07-06-2015, 19:49

byrgh pisze:Przypominam sobie argument pewnej gotki sprzed lat. Zdefiniowała mnie krótko: bo ty po prostu jesteś za mało elastyczny. Ale może na myśli miała inną nieelastyczność?
No właśnie, jaką? Chyba nie próbowała ci wpychać olbrzymiego dildo w tyłek z mizernym skutkiem?
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

07-06-2015, 20:10

Graveyard Shift pisze:Ostatnim krążkiem "Hail to the King" udowodnili, że w kontekście stadionowego metalowego grania mogą być doskonałymi następcami Metalliki. Lepszych kandydatów nie widzę.
Kurwa, powiedzcie że to jakiś kiepski żart. Hail to the King to nic innego jak zerżnięcie nie tylko z Metalliki ale i innych zespołów (między innymi Megadeth) kawałków. W skrócie ta płyta to plagiat. Jeżeli oni nagrali coś godnego uwagi to można wymienić Nightmare, w dużym stopniu dzięki temu, że Mike Portnoy gra na perkusji. No i album powstał pod wpływem emocji po śmierci Sullivana.
Metallica nie potrzebuje następców bo sama się stoczyła ze szczytu już jakiś czas temu. Myślę że ich miejsce już jest dawno zajęte. A jeżeli chodzi tylko o zapełnianie stadionów to nie mam więcej pytań.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-06-2015, 20:16

Ale siedliście na Graveyard Shift. Co prawda w większości polecanek miłego kolegi to nie jest dobra muzyka (w sensie szkoły obiektywnej), tym niemniej bohaterowie tego tematu nie są wcale tacy źli. Słyszałem tylko jedną płytę - Hail to the King, całkowicie przypadkiem, zaraz po premierze. To kawał dobrego rockowego grania. Bez zbędnych fajerwerków i udziwnień, ot takie amerykańskie, bardzo przebojowe grzanie. Nie interesują mnie za bardzo ich wcześniejsze dokonania, dzisiaj po raz pierwszy zobaczyłem ich zdjęcie, ale jak ktoś nie jest uprzedzony do wizerunku tego zespołu i tego co tutaj napisano, to polecam samemu się przekonać o poziomie Hail to the King (nawet jeśli jest to plagiat jak napisał Gunman). Na yt jest chyba cała płyta.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

07-06-2015, 20:34

Nie powiem, da się tego słuchać ale to muzyka mało wymagająca od słuchacza, bardziej radiowa. Podoba mi się natomiast produkcja ich płyt, miksy robi im Andy Wallace a to marka sama w sobie. Nie słyszałem źle brzmiącej płyty wychodzącej spod jego suwaków.
Awatar użytkownika
nicram

07-06-2015, 20:49

Gunman pisze:Nie powiem, da się tego słuchać ale to muzyka mało wymagająca od słuchacza, bardziej radiowa.
Zdecydowanie. Czasami jednak mam wewnętrzną potrzebę pooddychania czymś niezobowiązującym (od zawijasów Immolation czy Hate Eternal). I piszę to całkowicie poważnie.
Gunman pisze: Podoba mi się natomiast produkcja ich płyt, miksy robi im Andy Wallace a to marka sama w sobie.
Nie wiem czy to ten sam koleś odpowiada za brzmienie ich ostatniej płyty, ale faktycznie, także zwróciłem uwagę na świetne brzmienie Hail to the King.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

07-06-2015, 20:55

Tak, ten sam.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

07-06-2015, 20:56

Z ciekawości zarzuciłem sobie teledysk do "Hail To The KIng"... Cóż, w swojej niszy jest to może i ok, ale nie lubię takiego stadionowego grania. Ale Vanessa Warwick na pewno chętnie zrobiłaby z nimi wywiad ;)
Awatar użytkownika
Graveyard Shift
zaczyna szaleć

07-06-2015, 21:34

Nicram- dzięki za wsparcie. Ja na forum z nikim boksować się nie zamierzam. A czy jakoś szczególnie polecam A7X? Nigdzie niczego takiego nie napisałem. To komercyjna muza i tyle. Nie jest ani prekursorska, ani specjalnie odkrywcza. nie mniej jednak dzieciaki na całym świecie niezmiernie kręci i nie sposób tego nie zauważyć.

Panowie dobrze grają, produkcja ich płyt jest świetna, koncerty na najwyższym możliwym poziomie. Czego chcieć więcej od solidnego rzemiosła? A to, że wyraźnie się inspirują dokonaniami innych kapel? Prawda to...ale który artysta dziś się czymś mniej lub bardziej jawnie nie inspiruje?
Szperacz wysokowydajnościowy, miłośnik popkultury:)
Karkasonne

07-06-2015, 22:36

Graveyard Shift pisze:
Panowie dobrze grają, produkcja ich płyt jest świetna, koncerty na najwyższym możliwym poziomie. Czego chcieć więcej od solidnego rzemiosła? A to, że wyraźnie się inspirują dokonaniami innych kapel? Prawda to...ale który artysta dziś się czymś mniej lub bardziej jawnie nie inspiruje?
W tym stylu inspiruje się innymi np. Astral Doors, mieliśmy kupę zabawy z kumplem jak wyszła nowa płyta, bo zmiana tempa, to zajebywali jakiś motyw od innego zespołu, czegóż tam nie ukradli :DD
Vorathiel
rozkręca się

07-06-2015, 22:51

Przesłuchałem ten Hail to The King, bo tak zachwalaliście produkcję, i choć produkcja jest dobra, to jednak mało zadziorna i przez to usypiająca. Nie ma to jak fachowe nazewnictwo, ale cóż, tak ją odebrałem. Każdy instrument dobrze słyszalny, fajny miks, ale całość przymuliła, zamiast kopać.
Awatar użytkownika
manieczki

07-06-2015, 22:53

Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
byrgh
zahartowany metalizator

10-06-2015, 14:17

blindfold pisze:
byrgh pisze:Przypominam sobie argument pewnej gotki sprzed lat. Zdefiniowała mnie krótko: bo ty po prostu jesteś za mało elastyczny. Ale może na myśli miała inną nieelastyczność?
No właśnie, jaką? Chyba nie próbowała ci wpychać olbrzymiego dildo w tyłek z mizernym skutkiem?
Ej, masz gotkę za partnerkę?
blindfold
zaczyna szaleć

10-06-2015, 14:37

Ej nie, ale jak wszystkie zachowują się podobnie, to dzięki, będę się pilnował. A nawet unikał.
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

10-06-2015, 18:39

Ja szanuję fanów tej kapeli, bo w zeszłym roku po koncercie bohaterów tematu grzecznie opuścili klepisko pod sceną, niezainteresowani tym, że za kilkanaście minut weszły na nią dziadki z Black Sabbath. Dzięki temu oglądałem koncert bez zbędnego ścisku, pełna kulturka. Samo Avenged Sevenfold? No nie wiem, jednym uchem wlatuje, drugim wylatuje.
Awatar użytkownika
Graveyard Shift
zaczyna szaleć

25-10-2015, 17:01

martyrdoom pisze:Ja szanuję fanów tej kapeli, bo w zeszłym roku po koncercie bohaterów tematu grzecznie opuścili klepisko pod sceną, niezainteresowani tym, że za kilkanaście minut weszły na nią dziadki z Black Sabbath. Dzięki temu oglądałem koncert bez zbędnego ścisku, pełna kulturka. Samo Avenged Sevenfold? No nie wiem, jednym uchem wlatuje, drugim wylatuje.
Nawet fani A7X czasem zrobią coś pożytecznego:)
Szperacz wysokowydajnościowy, miłośnik popkultury:)
Awatar użytkownika
manieczki

31-10-2015, 11:48

Wystrzalowo!
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rumunia ... ary/l9wxf7" onclick="window.open(this.href);return false;

Kiedy Avenged costam planuje taki gig?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ