Po latach doszedłem do wniosku, że "Persistence Of Time" to jedna z najlepszych płyt thrashmetalowych w historii gatunku. Nawet mnie to zdumiewa, ale z gustem obiektywnym nie wolno dyskutować.kenediusze pisze:Studyjnie jak najbardziej, głeboka druga liga IMO, ale na żywo to jest taki kurwa ogień że nie ma czego zbierać.[V] pisze:Ciekawą sprawą jest,że Anthrax zawsze był najsłabszym zespołem jesli chodzi o wielką czwórkę
Kto w drugiej CZWÓRCE?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Kto w drugiej CZWÓRCE?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
w 99% przypadkow gardze TRASH METALEM. Jak mozna tego sluchac?!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Haha! Posłuchaj lepiej THRASH METALU!
- manieczki
hihi
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- hcpig
I znowu zamiast obiektywnego podejścia wlepiata ulubione kapele thrashowe z jueseju.
Yare Yare Daze
Ja wrzuciłem obiektywnie. To co najlepsze.hcpig pisze:I znowu zamiast obiektywnego podejścia wlepiata ulubione kapele thrashowe z jueseju.
- hcpig
Dlaczego?hcpig pisze:Pała z gegry.
Za wikipedią.Pacjent pisze:Wielka czwórka amerykańskiego thrash metalu wryła się wszystkim w umysły, czego kulminacją była słynna trasa. Gdyby wytypować drugą czwórkę amerykańskiego thrashu byłoby prawie tak samo mocno i ciekawie, również koncertowo.T
Kanada (ang. i fr. Canada) – państwo położone w Ameryce Północnej,
-
Przestań Pan chrzanić, bo - również za Wikipedią - "Ameryka – osada w Polsce położona w województwie warmińsko-mazurskim, w powiecie olsztyńskim, w gminie Olsztynek"...535 pisze:Dlaczego?hcpig pisze:Pała z gegry.
Za wikipedią.Pacjent pisze:Wielka czwórka amerykańskiego thrash metalu wryła się wszystkim w umysły, czego kulminacją była słynna trasa. Gdyby wytypować drugą czwórkę amerykańskiego thrashu byłoby prawie tak samo mocno i ciekawie, również koncertowo.T
Kanada (ang. i fr. Canada) – państwo położone w Ameryce Północnej,
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- hcpig
Otóż to :)
Powinniście argumentowć swoje wybory np. taki Death Angel którego wydawnictwa są oczywiście na kurewsko wysokim poziomie, co wniósł? Jak się ma to do Possessed - proto deathu, Demolition Hammer / Exhorder / Pantera - ojców gruwa, Nuklear Asfalt - kamień milowy crossover itp. Tak samo Testament, pomijając jakość płyt, czy to jest naprawdę zespól tak ważny że znaleźć się tuż za Metą i Slayerem?
Powinniście argumentowć swoje wybory np. taki Death Angel którego wydawnictwa są oczywiście na kurewsko wysokim poziomie, co wniósł? Jak się ma to do Possessed - proto deathu, Demolition Hammer / Exhorder / Pantera - ojców gruwa, Nuklear Asfalt - kamień milowy crossover itp. Tak samo Testament, pomijając jakość płyt, czy to jest naprawdę zespól tak ważny że znaleźć się tuż za Metą i Slayerem?
Yare Yare Daze
Po co te nerwy? Wystarczyło precyzyjnie opisać zagadnienie. Wracając do warmińsko-mazurskiego...To zupełnie zmienia postać rzeczy i znacznie ułatwia sprawę. Pierwsza, druga i każda następna czwórka.Pacjent pisze:
Przestań Pan chrzanić, bo - również za Wikipedią - "Ameryka – osada w Polsce położona w województwie warmińsko-mazurskim, w powiecie olsztyńskim, w gminie Olsztynek"...

- Drone
Amerykański w domyśle = z USA. Nie Kanada, nie Kolumbia, nie Grenlandia.
A teraz podział na amerykańskie wielkie czwórki marketingowy i obiektywny. "Prosto do nieba czwórkami szli", że zacytuję klasyka!
Marketingowo:
METALLICA
MEGADETH
SLAYER
ANTHRAX
TESTAMENT
EXODUS
OVERKILL
DEATH ANGEL
Obiektywnie:
SLAYER
EXODUS
OVERKILL
DARK ANGEL
NUCLEAR ASSAULT
SACRED REICH
FORBIDDEN
TESTAMENT
ANTHRAX
S.O.D.
DEATH ANGEL
METALLICA
I przy okazji, z rozpędu, podział obiektywny na wielkie czwórki niemieckiego thrashu:
KREATOR
DESTRUCTION
SODOM
PROTECTOR
LIVING DEATH
WARPATH
DEATHROW
TANKARD
ASSASSIN
VIOLENT FORCE
HOLY MOSES
VENDETTA
A teraz podział na amerykańskie wielkie czwórki marketingowy i obiektywny. "Prosto do nieba czwórkami szli", że zacytuję klasyka!
Marketingowo:
METALLICA
MEGADETH
SLAYER
ANTHRAX
TESTAMENT
EXODUS
OVERKILL
DEATH ANGEL
Obiektywnie:
SLAYER
EXODUS
OVERKILL
DARK ANGEL
NUCLEAR ASSAULT
SACRED REICH
FORBIDDEN
TESTAMENT
ANTHRAX
S.O.D.
DEATH ANGEL
METALLICA
I przy okazji, z rozpędu, podział obiektywny na wielkie czwórki niemieckiego thrashu:
KREATOR
DESTRUCTION
SODOM
PROTECTOR
LIVING DEATH
WARPATH
DEATHROW
TANKARD
ASSASSIN
VIOLENT FORCE
HOLY MOSES
VENDETTA
- hcpig
Tak, wiadomo że Metallica jest obiektywnie gorsza niż każdy z jej bardziej znanych epigonów.
Yare Yare Daze
- Drone
- Drone
Tak. Co prawda nauka polega na ciągłym powtarzaniu materiału, ale jest pewna granica, po przekroczeniu której należy wystawiać SUROWE OCENY za pozostawanie w niewiedzy.
-
Ciekawy wykład i widać, ze profesor zna się na rzeczy, ale w drugiej części (wartej oddzielnego tematu) brakuje mi MINOTAUR. Wyrzuciłbym pretensjonalny HOLY MOSES.Drone pisze:Amerykański w domyśle = z USA. Nie Kanada, nie Kolumbia, nie Grenlandia.
Marketingowo:
METALLICA
MEGADETH
SLAYER
ANTHRAX
TESTAMENT
EXODUS
OVERKILL
DEATH ANGEL
Obiektywnie:
SLAYER
EXODUS
OVERKILL
DARK ANGEL
NUCLEAR ASSAULT
SACRED REICH
FORBIDDEN
TESTAMENT
ANTHRAX
S.O.D.
DEATH ANGEL
METALLICA
KREATOR
DESTRUCTION
SODOM
PROTECTOR
LIVING DEATH
WARPATH
DEATHROW
TANKARD
ASSASSIN
VIOLENT FORCE
HOLY MOSES
VENDETTA
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
Tak, ten HOLY MOSES jest nierówny. Mają niezłe strzały i rzeczy bardziej bezpłciowe, choć należy im się odrobinę szacunku za pionierstwo i pierwsze tego typu dziewczęce wokale w metalu ;)
-
- weteran forumowych bitew
Sz. Kol. Dorne a gdziesz jest exzumer?
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Drone
Właśnie widzę, że zrobiłem wielkie przeoczenie i nie dałem dwóch dużych nazw: EXUMER i ACCUSER. Tylko gdzie ich upchnąć? Na pewno w trzeciej trójce;
ACCUSER
EXUMER
ASSASSIN
VIOLENT FORCE
Czy tak lepiej?
ACCUSER
EXUMER
ASSASSIN
VIOLENT FORCE
Czy tak lepiej?