niedobrze, jak już w Kraku odwołują krajowe koncerty, to jakoś nie widzę tych zagranicznych ...
ciekawe czy Borknagar z Saor dojadą ...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
niedobrze, jak już w Kraku odwołują krajowe koncerty, to jakoś nie widzę tych zagranicznych ...
Trudno mi się odnieść do kwestii przearanżowania - aż tak nie pamiętam nowych kawałków, żeby wychwytywać znaczące różnice w aranżu na koncercie. Generalnie koncertowo to się dobrze broniło, każdy instrument miał swoje miejsce, selektywność była bardzo dobra, co przy tego typu graniu nie jest przecież regułą. Zdarzyły się dosłownie ze dwa momenty, gdy zastanawiałem się, co się dzieje, ale może wcale nic złego się nie działo, tylko to ja nie nadążyłem. Koniec końców nie ma to znaczenia, bo skoro mam wątpliwości a nie pewność, to znaczy, że to była sztuka, a nie wpadki
Koncert odwołany raczej z powodu zamknięcia Zet Pe Te w dotychczasowej lokalizacji niż COVID.
a co tam teraz bedzie, hotele? bo takie zdaje sie byly plany. W kazdym razie szkoda w chuj... nawet nie tych knajp dookola (chociaz tworzylo to odpowiedni klimat i jak to nazwales 'zaglebie'), ale dobrej miejscowy, ktora godnie zastapila Rotunde, Lizarda (pomijajac odpustowa otoczke) i kilka innychuglak pisze: ↑06-10-2020, 21:20Przez ostatnie kilka lat jedna z głównych miejscówek na koncerty metalowe do ~500 osób w Krakowie. Niestety okres najmu całego zagłębia knajpowego się skończył, więc muszą się przenieść w inne miejsce. A cały kompleks to teren dawnych zakładów tytoniowych - robili tam głównie cygara:
https://historia.org.pl/2018/07/03/doln ... toniowych/
Zet Pe Te to 4.
1. Dawny budynek produkcyjny,
2. Dawna stołówka. Budynek ma być wyburzony, w jego miejsce powstanie nowy, który będzie elementem wewnętrznego dziedzińca hotelu,
3. Obecne skrzydło budynku produkcyjnego zostanie wyburzone, a w jego miejsce pojawi się nowe, które domknie kwartał dawnego budynku produkcyjnego,
4. Dawne magazyny surowca, budynek ma być rozbudowany i nadbudowany,
5. Dawne warsztaty. Do wyburzenia,
6. Tu zamiast drzew ma być odtworzony dawny magazyn zniszczony w latach 40. XX wieku. Powstanie budynek z handlem i usługami na parterze. W pozostałej części biura i hotel,
7. Budynek dawnej administracji, do przebudowy i nadbudowy,
8a-c. Tu powstaną nowe pięciokondygnacyjne budynki hotelowe,
9. Dawny budynek pralni i administracyjno-socjalny. Do wyburzenia.