COMECON (Swe)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: COMECON (Swe)

18-10-2009, 12:12

Drone pisze:Ok, aż z ciekawości zajrzę do Traffica i zobaczę, czy jeszcze leży.
Już nie leży. :) Odwiedziłem w ostatni piątek i nie było. Mnie dobija za to, że w Trafficu od kilkunastu miesięcy leży kilka przecenionych do 22 złotych egzemplarzy "Metal black" VENOM. Rozumiem, że dla kogoś to może nie być żadna rewelacja, ale BEZ PRZESADY. To pokazuje smutną (?) prawdę o obecnej popularności tego gatunku.

Z mojej strony koniec offtopa. ;)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

19-10-2009, 00:06

Jakby ktoś chciał, Megatrends in Brutality:
http://www.allegro.pl/item788207718_com ... i_wyd.html

Ja swoją kupiłem ze dwa lata temu, w stanie naprawdę idealnym za 40 zł. :wink:
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

06-04-2010, 14:40

No i za tyle też właśnie wyłapałem MIB.

Próbowaliście wcześniejszy projekt tych kolesi THE KRIXHJÄLTERS? Jedyna duża "Evilution" z 1989 mnie zniszczyła, cholernie oryginalny stuff miota się się od przystępnych thrashowych galopad po melodyjne punkowe kawałki z czystymi prawie popowymi wokalami, nawet jakieś funkujące patenty wlepione w solo w zamykaczu. Więcej jak pół roku już to tłukę ale nie chciałem wyskakiwać tym bez orga na CeDe, ale nie mogę znaleźć :/ Jak ktoś chce opchnąć po dobrej cenie to na priv tylko nie za tyle błagam:

http://cgi.ebay.com.sg/THE-KRIXHJALTERS ... ILF:SG:105
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

03-01-2011, 10:38

Analripper pisze:Megatrends In Brutality to miazga, z miejsca gniecie 80 procent nowopowstałych pseudo oldschoolowych death metalowych kapel.
właśnie sobie włączyłem pierwszy raz po latach... i kurwa mam straszne odczucie 'zdezaktualizowania się' tego materiału... do tego stopnia, że uważam wręcz przeciwnie - 80% nowopowstałych oldskuli kasuje jedynkę Comecon z chujem w dupie. Nic takiego nie da się na pewno powiedzieć o starych albumach Grave, Entombed, Dismember, Carnage, God Macabre, Gorement, Unleashed czy nawet wczesnego Therion. "Megatrends..." ma fajne momenty, ale nie jest to album przy którym aż kolana uginają się pod naporem geniuszu. Nie wchodzi mi dużo dziwacznych (momentami nawet pokracznych) riffów, nie porywają mnie te wokale Petrova, nieciekawe brzmienie bebnów też robi swoje. Z 8/10 kiedyś spadek do 5/10 z porywami na 6/10 teraz.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

07-01-2011, 15:56

Ja właśnie jak sobie kupiłem kasetę "Megatrends in Brutality" to, podjarany, że "to ta kapela, gdzie krzyczeli Petrov, van Drunen i Grewe!", czym prędzej wrzuciłem ją do kaseciaka i zanim skończyła się pierwsza strona, napięcie całkowicie opadło. Słuchałem tej jedynki kilka razy, ale nie udało mi się do niej przekonać, chyba głównie ze względu na nietęgie riffy właśnie. Dla mnie to zawsze było właśnie takie 6/10, a reszty albumów mi się nie chciało sprawdzać, choć może jak gdzieś znajdę tanio Fable Frolic, to sobie kupię, żeby postawić obok Messiah "Extreme Cold Weather" :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-01-2011, 16:38

jedno z czym się mogę zgodzić, to brzmienie perkusji, które jest po prostu tragiczne, riffy i wokale to poezja, więc chuja się tam znacie ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

07-01-2011, 17:09

martyrdoom pisze:Ja właśnie jak sobie kupiłem kasetę "Megatrends in Brutality" to, podjarany, że "to ta kapela, gdzie krzyczeli Petrov, van Drunen i Grewe!", czym prędzej wrzuciłem ją do kaseciaka i zanim skończyła się pierwsza strona, napięcie całkowicie opadło. Słuchałem tej jedynki kilka razy, ale nie udało mi się do niej przekonać, chyba głównie ze względu na nietęgie riffy właśnie. Dla mnie to zawsze było właśnie takie 6/10, a reszty albumów mi się nie chciało sprawdzać, choć może jak gdzieś znajdę tanio Fable Frolic, to sobie kupię, żeby postawić obok Messiah "Extreme Cold Weather" :)

Jak już to dwójkę sobie kup, bo jest z tego zestawu najlepsza.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-01-2011, 17:16

IMO najsłabsza ;)
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

07-01-2011, 19:16

hcpig pisze:No i za tyle też właśnie wyłapałem MIB.

Próbowaliście wcześniejszy projekt tych kolesi THE KRIXHJÄLTERS? Jedyna duża "Evilution" z 1989 mnie zniszczyła, cholernie oryginalny stuff miota się się od przystępnych thrashowych galopad po melodyjne punkowe kawałki z czystymi prawie popowymi wokalami, nawet jakieś funkujące patenty wlepione w solo w zamykaczu. Więcej jak pół roku już to tłukę ale nie chciałem wyskakiwać tym bez orga na CeDe, ale nie mogę znaleźć :/ Jak ktoś chce opchnąć po dobrej cenie to na priv tylko nie za tyle błagam:

http://cgi.ebay.com.sg/THE-KRIXHJALTERS ... ILF:SG:105
Krixhjalters bardzo git.Mosz recht synku :D Jedną sprzedałem na allegro z rok ,albo więcej temu za 80 zł.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

09-01-2011, 13:59

Właśnie dzięki postowi Olo puściłem sobie TĄ płytkę po latach.
I nadal jest zajebista.
Wokale i gitary niszczą.
Kolejne płyty już słabsze były ale też sobie je lada chwila odświeżę.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-01-2021, 00:39

MIeli swoje 5 minut i debiutem przykurwili solidnie. Pozniej nie bylo juz tak kolorowo
woodpecker from space
Pacjent

01-01-2021, 07:04

Automat perkusyjny zabił te płyty, chociaż każda ma to "coś".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

01-01-2021, 10:56

To cos to ten ich kosmos
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

23-07-2022, 23:08

aginsiak pisze:
07-01-2011, 19:16

Krixhjalters bardzo git.Mosz recht synku :D Jedną sprzedałem na allegro z rok ,albo więcej temu za 80 zł.
Warto było poczekać dwanaście lat bo niedawno zgarnięte za 20 zł, kurwa ostatni raz miałem taki szczał jak zgarnąłem 'Shitfun' first press za tę samo kwotę.
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ