Już nie leży.Drone pisze:Ok, aż z ciekawości zajrzę do Traffica i zobaczę, czy jeszcze leży.

Z mojej strony koniec offtopa.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Już nie leży.Drone pisze:Ok, aż z ciekawości zajrzę do Traffica i zobaczę, czy jeszcze leży.
właśnie sobie włączyłem pierwszy raz po latach... i kurwa mam straszne odczucie 'zdezaktualizowania się' tego materiału... do tego stopnia, że uważam wręcz przeciwnie - 80% nowopowstałych oldskuli kasuje jedynkę Comecon z chujem w dupie. Nic takiego nie da się na pewno powiedzieć o starych albumach Grave, Entombed, Dismember, Carnage, God Macabre, Gorement, Unleashed czy nawet wczesnego Therion. "Megatrends..." ma fajne momenty, ale nie jest to album przy którym aż kolana uginają się pod naporem geniuszu. Nie wchodzi mi dużo dziwacznych (momentami nawet pokracznych) riffów, nie porywają mnie te wokale Petrova, nieciekawe brzmienie bebnów też robi swoje. Z 8/10 kiedyś spadek do 5/10 z porywami na 6/10 teraz.Analripper pisze:Megatrends In Brutality to miazga, z miejsca gniecie 80 procent nowopowstałych pseudo oldschoolowych death metalowych kapel.
martyrdoom pisze:Ja właśnie jak sobie kupiłem kasetę "Megatrends in Brutality" to, podjarany, że "to ta kapela, gdzie krzyczeli Petrov, van Drunen i Grewe!", czym prędzej wrzuciłem ją do kaseciaka i zanim skończyła się pierwsza strona, napięcie całkowicie opadło. Słuchałem tej jedynki kilka razy, ale nie udało mi się do niej przekonać, chyba głównie ze względu na nietęgie riffy właśnie. Dla mnie to zawsze było właśnie takie 6/10, a reszty albumów mi się nie chciało sprawdzać, choć może jak gdzieś znajdę tanio Fable Frolic, to sobie kupię, żeby postawić obok Messiah "Extreme Cold Weather"
Krixhjalters bardzo git.Mosz recht synkuhcpig pisze:No i za tyle też właśnie wyłapałem MIB.
Próbowaliście wcześniejszy projekt tych kolesi THE KRIXHJÄLTERS? Jedyna duża "Evilution" z 1989 mnie zniszczyła, cholernie oryginalny stuff miota się się od przystępnych thrashowych galopad po melodyjne punkowe kawałki z czystymi prawie popowymi wokalami, nawet jakieś funkujące patenty wlepione w solo w zamykaczu. Więcej jak pół roku już to tłukę ale nie chciałem wyskakiwać tym bez orga na CeDe, ale nie mogę znaleźć :/ Jak ktoś chce opchnąć po dobrej cenie to na priv tylko nie za tyle błagam:
http://cgi.ebay.com.sg/THE-KRIXHJALTERS ... ILF:SG:105
Warto było poczekać dwanaście lat bo niedawno zgarnięte za 20 zł, kurwa ostatni raz miałem taki szczał jak zgarnąłem 'Shitfun' first press za tę samo kwotę.