NOKTURNEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
jesterSS

27-04-2008, 22:24

Ja jestem tylko błaznem z SS.
jesterSS

27-04-2008, 22:36

Zakończę to tylko stwierdzeniem, że Cryptopsy brzmi jak kolejna, metalowa masówka prosto z Nuclear Blast czy Century Media. To co w metalu najgorsze. Naprawdę, gdyby ta muzyka tak wyglądała, słuchałbym tylko Paris Hilton.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Ołtarzyk dla NOKTURNEL

13-08-2010, 20:55

Się reaktywowali z basistą MORBOSIDAD w składzie!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Skaut

13-08-2010, 21:10

Drone pisze:Zastanawiam się, czemu broniłem tak zajadle tego CRYPTOPSY. Przecież cały ten zespół to kiła.
nic tylko czekać aż zmienisz zdanie o DsO :lol:
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Bloodcult

13-08-2010, 21:30

prędzej Maria zmieni zdanie o The Prodigy :lol:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

13-08-2010, 21:39

Drone pisze:Zastanawiam się, czemu broniłem tak zajadle tego CRYPTOPSY. Przecież cały ten zespół to kiła.
no i wymodliłeś to oświecenie ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

15-08-2010, 17:47

chętnie niejako jako pejsten,poszukam Ciebieniźli listów pisanych od kapeli,które z demosami od Nich otrzymałem...ale co kogo to obchodzi tera w tych necro online czasach....kiedyś jak się doszukam,całą torbę listów ojebie na egaju,czy innym allegro,zeze listami od rzeczonych bandów,oj będzie draka niemiłosierna.
Awatar użytkownika
hcpig

17-06-2011, 10:10

Nowy numer 'Ancestral Calling' do zassania z...

http://louciferspeaks.com/2011/04/06/no ... nd-update/

Poziom 'Nothing But Hatred' to nie jest ale i tak zapowiada się znakomity album. Chociaż strasznie stonowali, postawili na walce, to dalej czuć ten charakterystyczny feeling i polot kompozycji, rok nie za mocny więc to może być supremant 2011. Przeoczyłem też singla (o którym nie wspomina do dziś M-A mimo 2 lat od premiery) - 'Demonic Supremacy' do odsłuchu na ich myspace, trochę różni się od regularnych dokonań (głownie przez te marszowe tempa) ale roz-kur-wia. Czuję, że ten come back będzie jednym z nielicznych udanych.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
hcpig

31-10-2013, 10:34

Jakie to kurwa przykre że ciągle czekam a ten wybitny zespół nic nie wydaje podczas gdy taki Vader bezkarnie wydaje te swoje spam-płyty, nic dziwnego że scena metalowa jest smutna i praktycznie nic się nań nie dzieje.
Yare Yare Daze
Heretyk

31-10-2013, 11:17

hcpig pisze: scena metalowa jest smutna i praktycznie nic się nań nie dzieje.
ale bzdura
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

13-08-2014, 00:17

http://www.reverbnation.com/nokturnel/s ... 7-wormhole" onclick="window.open(this.href);return false;
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
hcpig

31-08-2014, 08:31

Nowy numer ok ale wypuszczają te kawałki luzem a kiedy cała płyta??

Najbardziej z tych nowych numerów podoba mi się ten ze splitu z Tyrannizer Örder, mogliby pójść w tym kierunku.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

31-08-2014, 11:08

z tego co wiem żadnej nowej płyty ma nie być
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
hcpig

10-07-2022, 10:07

Zrobi ktoś ripa 'Anti Grunge' jeżeli ktokolwiek ma? Nigdzie tego nie ma, ani do kupienia ani posłuchania, tyle lat już tego szukam.

Przy okazji fajny cytat z wywiadu z Tomem Stevensem:
A year later, you recorded a 7" EP titled ANTI GRUNGE for a small US label called Rage Records, run by Ed Farsthey respectively. As the title of your EP already said it loud and clear, it wasn´t any sort of tribute to the prevailing ´metal scene´ back then; on the contrary, it was meant heavily against this phenomenon called ´grunge´ which seemed to spread like a plague everywhere during the first half of the ´90s. This grunge thing was raising its big and ugly head every corner of the world, but especially in the US territory (where it all started from – thanks to the raising generation in Seattle at that time – you sucked donkey´s dick!) – and labels started really fighting over for all these musically grunge-orientated bands, which partly killed many promising and talented metal bands back then. Such a pity… Do you basically subscribe all of these lines what I was just stating here?

Hell yes I do! It was just unfucking real! When I heard members of the Accused were into this shit I about slit my wrists. No matter where you were, if there was music to be heard it was fucking Pearl Jam and Nirvana. The fashion was atrocious, the attitude was retarded, the music was nothing to fucking write home about and yet a billion people wanted in on this shit? People are fucking mutants… Why people must make such an effort to be into what is popular is beyond my comprehension. To see a bunch of dirty assholes in filthy flannel shirts and hairy armpit bitches acting like they wish they were at Woodstock but into metal at the same time was atrocious. Grunge just buried metal and ad MTV influence and trying to give it some sort of punk edge or some shit was laughable. Then an idiot turned millionaire is so depressed he blows his brains out. Suddenly he is a martyr for kids who are depressed. Remember when Earache Records was putting out quality records in the early ´90s and what it meant to be metal? That was really something, and yet most of us had friends and family who could not believe we were not into grunge. Nowadays you have too many kids who are into ´everything´. I remember when you were either metal or you weren’t. Technical metal was coming out of the woodwork and if I played a Nokturnel song on guitar in front of someone who was into grunge they’d try and act like that was nothing compared to out of tune bar chords strummed by junkies. Thank the dark lord that shit is gone and pray there’s never a revival.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
hcpig

10-07-2022, 12:03

Dzięki uprzejmości i szybkiej reakcji jednego z użytkowników nareszcie mogłem posłuchać, zakurwista epka (nie że spodziewałem się czegoś innego hehe)! No, jeden numer w innej wersji był na 'Fury Unleashed' ale reszta to ekskluziwy.

BTW Nuke Seattle!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-07-2022, 12:06

hcpig pisze:
10-07-2022, 12:03
Dzięki uprzejmości szybkiej reakcji jednego z użytkowników nareszcie mogłem posłuchać, zakurwista epka(nie że spodziewałem się czegoś innego hehe)! No jeden numer w innej wersji był na 'Fury Unleashed'.

BTW Nuke Seattle!
na ebay , stary szit (szirt)
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ