KOBONG
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KOBONG
mówię o chmury
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
- hcpig
Wartość reedycja dwójki z Offmusic też już podskoczyła (bo że MMP to wiadomo)? Jeszcze kilka lat temu parę sklepów internetowych żądało sobie za nią poniżej 30 złotych.aginsiak pisze:mylisz sie.Oba wydania sa drogie
Daj spokój... KOBONG to coś z zupełnie innej półki niż FLAPJACK, SWEET NOISE, HOUK czy inne gówna typu ILLUSION. Te zespoły stanowią właśnie o polskiej nędzy, zgodzę się absolutnie tyle że KOBONG trzeba postawić raczej koło takich perełek krajowego podwórka jak np. NYIA.Lykantrop pisze:Flapjack, Kobong... do tego dwuprzymierza jak doszedł Sweet Noise to dopiero był obraz polskiej nędzy![]()
Yare Yare Daze
- Lykantrop
Pamiętam jaką irytację fanów Vader wywołali na tej trasieultravox pisze:Jeśli tak do tego podejść, to mogę się zgodzić. Tyle że Kobong w mediach pojawiał się właściwie tylko przy okazji pierwszej płyty, bo Metal Mind już ich tak nie promował. Najbardziej z tego zestawu promowany był Sweet Noise (który zapewne niejeden z Was widział na żywo przy okazji ich tras z Vader)

W Szczecinie zmieniono kolejność i SN grali po Vaderze. Pamiętam, że zostało równo 13 osób i jedyny przejaw ich aprobaty to prośby między kawałkami o treści: "Zagrajcie coś Slayera!".
Z resztą, sami olsztyniacy jakoś nie nawiązali też specjalnie przyjacielskich kontaktów z nimi...

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
- zahartowany metalizator
Nie wiem czy tak można to określić. Grali razem (o ile mnie pamięć nie myli) dwie trasy i chyba nawet jeden kawałek wspólnie nagrali na płytę "Getto" SN. Potem zresztą Docent pojawił się chyba jeszcze na płycie "Revolta" razem z NergalemLykantrop pisze: Z resztą, sami olsztyniacy jakoś nie nawiązali też specjalnie przyjacielskich kontaktów z nimi...

- hcpig
- Lykantrop
Mówię o stanowisku Petera, nie reszty kapeli. Poza tym, w tym biznesie jest tak, że duety czy nawet all-star-bands nie są wynikiem wielkich przyjaźni, tylko dyktatu wytwórni 
Nie wiem jak później, ale w chwili odbywania wspólnej trasy, ten w/w nie miał najlepszego zdania o SN. Na tej płycie bodajże oprócz Nergala, Docenta wystąpił też Peja, Jopek i Górniak... wybuchowa mieszanka

Nie wiem jak później, ale w chwili odbywania wspólnej trasy, ten w/w nie miał najlepszego zdania o SN. Na tej płycie bodajże oprócz Nergala, Docenta wystąpił też Peja, Jopek i Górniak... wybuchowa mieszanka

manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- megawat
Z fejsa Tone Industria.
I się, kurwa, skończą spekulacje na aukcjach. ;)Husaria Records is the new independent record label based in United States that will be repressing some of our back catalog titles in the near future.
You can expect releases from Moja Adrenalina, Kobong and SAMO among other reissues. Also semantik punk is most likely gonna have a 2xLP version of their album, so keep your eyes and ears open and prepare for some limited edition audiophile collector's sets.
For more news visit Husaria's official website: http://www.husariarecords.com/
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!

Znakomity news!
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Nerwowy
Pteroczłek pisze:
Znakomity news!
:DDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Lykantrop
Też się cieszę. Mogliby jeszcze Kinsky wznowić to już w ogóle byłoby miodnie.
- megawat
Co do Kinsky'ego to podobno druga płyta została odnaleziona i są szanse, że się ukaże.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Lykantrop
Pewnie tak się odnalazła jak ten domniemany debiut Beherit.
- megawat
Nie, w jednym wywiadzie chłopaki z Semantik Punk mówili, że blisko żyją zdaje się z Tonym Von Kinskym, że słyszeli już ten materiał i możiwe, że zostanie wydany. Chyba, że w chuja lecą.
Edit: W tym wywiadzie.
Edit: W tym wywiadzie.
Ostatnio zmieniony 09-10-2013, 15:07 przez megawat, łącznie zmieniany 1 raz.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
A ten jak napisał to, co ja chciałem napisać :-|Lykantrop pisze: Mogliby jeszcze Kinsky wznowić to już w ogóle byłoby miodnie.
To w sumie niepotrzebnie kupowałem niedawno "Kobong" na kasecie, skoro będzie CD...
- megawat
Akurat Kinskyego i jedynkę Kobonga mam na półce, w swoim czasie kupiłem je za grosze. :D
- rafalt.sobczak
- rozkręca się
Co ciekawsze nagrany przed Destory Erase Improved (które było pierwszą słuchaną płytą Maczugi). Moim skromnym zdaniem do dziś świeża muza, a gdyby zespół dłużej istniał to oni, a nie Meshuggah mogliby służyć za definicję math-metalu.Edinazzu pisze:CHMURY NIE BYŁO to genialna płyta!!!. Ktos pytał jak opisać ich stylistkę? Jestem po paru dobrych gorzkich(ale tylko piwkach! :) )więc proponuje "Kobong to taki Meshuggah ze slowiańska duszą, powiedzmy gdyby do nich dołączył Lech Janerka" :)
PS chyba trochu sie zagalopowałem...
Co do Kobonga, parę fajnych pomysłów na pewno mieli, aczkolwiek momentami jest to przekombinowane.
Jak mawiał Horacy "Gardzę nieoświeconym tłumem i trzymam się z dala"
Tylko, w takim razie co ja robię na masterfulu?
Tylko, w takim razie co ja robię na masterfulu?
- megawat
Nie ma mojej zgody na to.rafalt.sobczak pisze:Co do Kobonga, parę fajnych pomysłów na pewno mieli, aczkolwiek momentami jest to przekombinowane.
- moonfire
Myślałem, że jakieś reedycje, a tu gadu gadu.