Heh, takie samo podejście miałem. Fajnie łupie ten meteor - poprzednie podobne klimaty czy byli bardziej lewicowi/aktywistyczni/wegetariańscy?DCI Hunt pisze:ajnołoćjumin.Lykantrop pisze:Nie wiem czemu zawsze mi się wydawało, że Antigama to jacyś lewicowi aktywiści, którzy grają do bólu alternatywny grindcore.
ANTIGAMA "Zeroland"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: ANTIGAMA
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Na pewno bardziej połamane - obadaj sobie ostatnią epkę a potem pierwsze 3-4 długograje, bo to fachowy wpierdol jest.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Dokładnie, pierwsze 4 pełniaki to jazda obowiązkowa (może poza Zeroland, który się szybciej kończy niż zaczyna; ale to moje zdanie, bo większość jednak chwali) i najbardziej z nich chyba debiut (za chory klimat) i Resonance (za specyficzny groove) lubię.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Słucham sobie "Meteora" i tak jak przypuszczałem, narobił niezłego bajzlu. Czytałem tutaj zarzuty że to w pierwszej linii Napalm Death. O ile można się zgodzić z tezą, że są tutaj słyszalne wyraźne inspiracje Brytyjczykami, to nie zgodzę się, że to jakaś chamska zżyna, chyba że źle odczytałem sens postu. Mi w każdym razie to podobieństwo w najmniejszym stopniu nie przeszkadza. Antigama uprościła swój przekaz, nie jest to już muzyka strasznie pokręcona, chociaż nie poszli w rejony grind core'a gdzie perkusyjna kanonada jest urozmaicona dwoma w porywach do trzech riffami. Mamy tu trochę kombinowania, jak zwykle zresztą chłopcy nie trzymią się ścisłych sztywnych ramek gatunku, wybiegają czasem daleko poza te umowne ograniczenia. Jest też dużo urozmaiceń, trochę elektroniki, a wszystko to sprawia że album jest bogatszy, trudno powstrzymać się by po odsłuchu nie włączyć jej jeszcze raz. Brzmieniowo płyta przypasowała mi doskonale, muzycznie jest nieco podobna do "Stop the chaos", jest podobna intensywność i bezkompromisowość przekazu. Epka była ze względu na czas trwania bardziej skomasowana, "Meteor" jest dłuższy, można było bardziej pokombinować, jednym słowem chłopcy dopierdolili do pieca. Nie jest to bezmyślna napierdalanka dla samej radochy tworzenia hałasu, to muzyka która daje cos więcej, jest tu świetny klimat, jest typowa dla grindu intensywność, jestem jak najbardziej na TAK. Antigama gra praktycznie w swojej lidze, konkurentów na polskim poletku jak na razie nie widzę, w podsumowaniu roku muszą być wysoko, nie widzę innej opcji. Czekam teraz na wspominane splity, dobrej muzyki nigdy za mało, a w przypadku twórców "Meteora" na pewno.
- Kosturr
- zaczyna szaleć
Pierwsze wrażenie więcej niż dobre.
-
Świetny utwór wybrali za zakończenie albumu.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Nie wiem, czy już się tu pojawił, ale znakomity ten obrazek jest:

Czekam bardzo.

Czekam bardzo.
-
Jeszcze się nie pojawił. Split będzie na bank mocny, wracam słuchać meteora.
- Funeral
- rozkręca się
To chyba Szymon Siech nabazgral, a on wie o co chodzi. Bardzo lubie jego prace.
Aha, napisze jeszcze raz. Do wszytskich, ktorzy pytaja sie z czym ta Antigame jesc i co jeszcze sprawdzac, to polecam pierwsze materialy, ktore sa najlepsze i kosza srogo.
O te:
Intellect Made Us Blind
East Clintwood / Human Shit Split
Discomfort
The World Will Fall Soon and We All Will Die Split
Bardzo dobre sa jeszcze:
Antigama / Drugs of Faith Split
Antigama / Nyia - tu bardziej ze wzgledu na ta druga polowke :)
Aha, napisze jeszcze raz. Do wszytskich, ktorzy pytaja sie z czym ta Antigame jesc i co jeszcze sprawdzac, to polecam pierwsze materialy, ktore sa najlepsze i kosza srogo.
O te:
Intellect Made Us Blind
East Clintwood / Human Shit Split
Discomfort
The World Will Fall Soon and We All Will Die Split
Bardzo dobre sa jeszcze:
Antigama / Drugs of Faith Split
Antigama / Nyia - tu bardziej ze wzgledu na ta druga polowke :)
-
- weteran forumowych bitew
W sumie chyba ich najlepsze dwa materiały to debiut i Discomfort, tak mi się z perspektywy czasu zdaje. Meteora nie słuchałem, nadrobi się.
Btw brak "upolitykowienia" ANTIGAMY grokuję jako duża zaletę i w sumie nie wiem skąd skojarzenia, że to jakieś lewackie wegetariany moga być :D
Btw brak "upolitykowienia" ANTIGAMY grokuję jako duża zaletę i w sumie nie wiem skąd skojarzenia, że to jakieś lewackie wegetariany moga być :D
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- chaos
- w mackach Zła
mnie tam stop the chaos wchodzi ostatnio najlepiej (niestety remiksy już mniej)
-
Funeral pisze: Antigama / Nyia [/b][/i]- tu bardziej ze wzgledu na ta druga polowke :)
Eee, obydwie połówki tego splitu dają radę. Bardzo fajnie i szybko się go słucha.
-
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/potezny- ... omosc.html
Karol postarał się o naprawdę dobrą reklamę nowej płyty;-)
Karol postarał się o naprawdę dobrą reklamę nowej płyty;-)
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Wiem, że to trochę nie na czasie, ale nabyłem split z OpenWound i nieźle mnie sponiewierał. Bardzo mi ta australijska załoga przypadła do gustu (Antigama wiadomo - klasa). Może na scenie grindcore jest 1000 lepszych kapel, ale trafiło to do mnie bezbłednie.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
W końcu znalazłem chwilę, żeby posłuchać meteora jak pan bozia przykazał.
Tym albumem wyprzedzili konkurencję o kilka długości. Tego, co się na płycie dzieje, nie sposób ogarnąć. Taki nakurw, taka fura pomysłów, taki groove i ciag do przodu... Nie umiem tego opisać, więc wracam do słuchania
Tym albumem wyprzedzili konkurencję o kilka długości. Tego, co się na płycie dzieje, nie sposób ogarnąć. Taki nakurw, taka fura pomysłów, taki groove i ciag do przodu... Nie umiem tego opisać, więc wracam do słuchania
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
-
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Doskonała płyta. Co prawda, zaraz na początku "Collapse" skojarzenie z Napalm Death było bardzo silne, ale potem już nic takiego nie miało miejsca. Ciekawa, płynąca, pomysłowa, ani trochę nie nużąca muzyka.
- Godplayer
- w mackach Zła
Ma już ktoś ten najnowszy split ? Kurwa , na liście utworów są dwa numery o takich samych tytułach jak na ostatniej EP . Jak to nie jest pomyłka , to trochę słabo .
-
Godplayer pisze:Ma już ktoś ten najnowszy split ? Kurwa , na liście utworów są dwa numery o takich samych tytułach jak na ostatniej EP . Jak to nie jest pomyłka , to trochę słabo .
Kurde, faktycznie. Splitu jeszcze nie mam, dotrze to poinformuję. 5 kawałków, z czego dwa z ostatniej epki - może jakaś przeróbka przeróbki?