AMON - bracia Hoffman kontratakują!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: bracia Hoffman kontratakują!
A to nie Asheim tworzył w Deicide sporą część materiału?
- empir
- zahartowany metalizator
po odejściu hoffmanów na pewno
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Na długo przed ich odejściem również. Przynajmniej tak mówił, że chuja robili, a kasę zarabiać chcieli. Pomysł z płatnym teledyskiem tak jakoś z tym koresponduje.empir pisze:po odejściu hoffmanów na pewno
Numer dobry dzięki sekcji i wokalom. Nagranie organicznych bębnów pewnie było za drogie :)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Teraz to już nikt nie dojdzie jak było naprawdę, kto komponował a kto tylko przygrywał, jedna jak i druga strona wylały na siebie spora ilość szamba. Może w wywiadach bracia będą bardziej chętni do wylewania pomyj i mówienia jak to było za czasów kiedy grali w Deicide, jednak Glen i Steve nabrali wody w usta i nie zamierzają się nad tym rozwodzić.
A co do skojarzeń. Po tym jednym kawałku pierwsze co mi przyszło do łba to właśnie Diabolic, tak więc coś w tym musi być;-)
No i jeśli ktoś to zobaczy w jakimś distro niech da znać, może nawet zakupię oryginał.
A co do skojarzeń. Po tym jednym kawałku pierwsze co mi przyszło do łba to właśnie Diabolic, tak więc coś w tym musi być;-)
No i jeśli ktoś to zobaczy w jakimś distro niech da znać, może nawet zakupię oryginał.
- Najprzewielebniejszy
widze,ze ciezko bedzie nabyc fizyczna wersje albumu, na razie mozna zakupic jedynie mp3: http://www.cdbaby.com/cd/amon24
a w sklepie na stronie zespolu cedeka brak: http://amon.mobi/amon/merchandise
a w sklepie na stronie zespolu cedeka brak: http://amon.mobi/amon/merchandise
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
postawili na nowoczesność. Szkoda, bo ja mam w dupie pliki mp3, wolałbym fizyczny nośnik.
- Clochard
Też, mp3 nawet nie ściągam bo potem chujowo mi się słucha, wolę cd/lp wrzucić i niech leci :)
- Kraft
Cholera, ładuję najpierw Supreme Evil, następnie Infinity, a na końcu tego Amona i ni chuja nie łapię o jakich podobieństwach piszecie. Diabolic to taki epic Satan worship, trochę na modłę Angelcorpse, trochę Incantation, a Liar to generyczny do bólu def, ze skopanym brzmieniem, stojący ze dwie klasy niżej.
Kurde, brzmienie faktycznie nie powala, ale tak na pierwszy rzut ucha riffy i wokale bardzo ok.
- Clochard
a można skądś ukraść?
-
Płyta ma kiepskie, plastikowe brzmienie. Szczególnie perkusja. Traumy się nasłuchali?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
obecnie to niestety bardzo dużo kapel "nałuchało się Traumy"
In a world of compromise...some don't
- Adrian696
niom - brzmienie mocno średnia, perka ponizej standardów i to mocno - ale muzycznie, te 35 minutek masa OK, mysle ze spokojnie kasuje 75% twórczosci Deicide po rozpadzieDCI Hunt pisze:Kurde, brzmienie faktycznie nie powala, ale tak na pierwszy rzut ucha riffy i wokale bardzo ok.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Headcrab
- Kontakt:
Na mojej ulubionej stronie dla złodziei pojawił się ten album w formacie Flac, więc podejrzewam że mogło coś się ruszyć z wersją CD.
Edit. Ukradłem sobie i jest tam folder "scans", więc chyba gdzieś ten album w fizycznej formie istnieje.
Edit. Ukradłem sobie i jest tam folder "scans", więc chyba gdzieś ten album w fizycznej formie istnieje.
Ostatnio zmieniony 11-07-2012, 23:44 przez Headcrab, łącznie zmieniany 1 raz.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
Nie spieszyli się z wydaniem tego albumu, więc pewnie troche każą sobie poczekać na wersję cd. A jak juz w końcu wyjdzie, to okaze się że kapela wyzionęła ducha, mało kto o nich pamięta i będziemy świadkami narodzin kolejnego kultu i rara.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Aż dziwne że tak się grzebią z cedekiem. Czyżby nie było chętnych aby to wydać? Przecież to są Hoffmany i każdy choć trochę zainteresowany tematem przynajmniej raz rzuci uchem z ciekawości. W Amon raczej nie można wtopić. Inna sprawa że może to jest jakaś forma promocji, zrobienia szumu, podgrzania atmosfery przed premierą na zasadzie nie ważne jak, ważne żeby o nas mówili.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Może Stary im to wyda, bo chciał inwestować w metal. Byłby dobry początek.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Znaczy że co? Skład złomu otwiera? Bo coś czuję że tyle z tego Amon będzie. Ale chętnie się pomylę.
-
Wygląda na to, że przyjęli właśnie taką politykę promocji swego materiału, chcą chyba iść z duchem czasu, ale może okazać się to strzałem w stopę. Jest jeszcze sporo ludzi którzy chętnie by się zaopatrzyli w ten album w wersji cd, dziwne że Hoffmany nie potrafią tego przyjąć do wiadomości. Poza tym, czy Amon gra jakiekolwiek koncerty?Herezjarcha pisze: Inna sprawa że może to jest jakaś forma promocji, zrobienia szumu, podgrzania atmosfery przed premierą na zasadzie nie ważne jak, ważne żeby o nas mówili.