Jak już pisałem trochę wcześniej, ich powrót w formie "Frozen in Time" był świetny. Do dziś słucham sobie tej płytki, a większą część wakacji 2005, spędziłem właśnie przy dźwiękach "FiT". Polecam, tym bardziej, że można ją tanio dostać - ja za swoją, w folii, dałem 25 zł. "Xecutioner's Return" to już wyraźny spadek formy i niestety ich najsłabsza pozycja. "Darkest Day" jeszcze nie słyszałem. Ale po komentarzach niektórych użytkowników, wydaje się, że również mi nie podejdzie. I do tego jeszcze ta totalnie zjebana okładka...Warcrimer pisze:Muszę posłuchać tych ostatnich krążków. Ostatnia płyta jaką tak naprawdę znam to 'Back From The Dead' (...)
OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Re: OBITUARY
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
płyta lepsza niż poprzednia ale bez szału przy takim Frozen In Time nie ma startu, Santolla ewidentnie do wyjebania
In a world of compromise...some don't
- chaos
- w mackach Zła
co więcej: spierdolił również chłopakom projekt Tardy Brothers, normalnie chyba im laskę robi albo nie wiem, czemu go nie wyjebią ?
-
jax1982
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- mad
Coraz bardziej mi się podoba. Żadne arcydzieło, ale ogólnie daje radę. Obituary jednak wypracowali sobie rozpoznawalny styl, za bardzo się nie zmieniają. Muzyka jest dosyć prosta, ale same aranżacje wybiegaja poza zwrotkowo - refrenowy schemat.
-
jax1982
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- 4m
Tak, dobra płyta, obecnie mniej więcej w pobliżu Frozen In Time, ale trochę czasu jeszcze dostanie na ustabilizowanie.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Bardzo dobra płyta, na równym motorycznym poziomie który Obituary prezentuje na nowych płytach. Okładka zajebista, cieszę się, ze Obituary poszło w ślady Iron Maiden i już ma swojego potwora.
- 4m
Maria, od kiedy Tobie przeszkadzają heavy metalowe riffy?Maria Konopnicka pisze:Tutaj niestety nie ma tej obituarowej dzikość - za dużo heavy metalowych rifów
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- mad
To nigdy nie był ostry, zadziorny zespół. Więc nie mam pretensji, że nowa płyta też nie jest taka. Okładki nie widziałem, jpgów nie oglądałem. Płytkę kupię, to ocenię, czy wasze lamenta są godne choćby beknięcia po piwsku.
- Block69
Ja ostatnio katowałem "Back From The Dead" i stwierdzam, że to bardzo fajny album jest. "Threatening Skies" to jeden z ich najlepszych numerów. W niektórych kawałkach jakby zamiast Johna wsadzić Barnesa to mamy płyte SIX FEET UNDER. Chyba dlatego tak mi sie podoba.
Koncertówka "Dead" też daje rade. Tardy nigdy nie pajacował, nie gadał zbyt wiele między kawałkami, nie zabawiał publiki itd. Kapela wychodziła, grała swoje i bez żadnych bisów znikała ze sceny. Brzmienie dobre, klimat koncertu w jakimś stopniu został oddany. Bardzo solidna płyta koncertowa.
Koncertówka "Dead" też daje rade. Tardy nigdy nie pajacował, nie gadał zbyt wiele między kawałkami, nie zabawiał publiki itd. Kapela wychodziła, grała swoje i bez żadnych bisów znikała ze sceny. Brzmienie dobre, klimat koncertu w jakimś stopniu został oddany. Bardzo solidna płyta koncertowa.
PENIS METAL
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Frozen In Time dawał radę, Xecutioner's mnie wystraszył i chyba nieszybko posłucham nowego albumu. A Tobie Block jeden SFU nie wystarczy? 
- Lucek
Uczucia mieszane.
Chociaż i tak cieszy mnie fakt że nie kontynuują drogi z "Back From The Dead" na której to stężenie HC-smrodu było nie do zniesienia.
Chociaż i tak cieszy mnie fakt że nie kontynuują drogi z "Back From The Dead" na której to stężenie HC-smrodu było nie do zniesienia.
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
100% racji.a wspomniana przez Ciebie plyta jest ostatnią z ich dyskografii po jaką sięgam.Block69 pisze:Ja ostatnio katowałem "Back From The Dead" i stwierdzam, że to bardzo fajny album jest. "Threatening Skies" to jeden z ich najlepszych numerów.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Block69
Mnie zawsze zastanawiało kaj na płytach (w moim przypadku kasetach) "World Demise" i "Back From The Dead" ludzie widzą hardcorowe oblicze OBITUARY. Z Tardym na wokalu nie da sie grać hardcorowo.
PENIS METAL
- Lucek
bo tego trzeba SŁUCHAĆ a nie patrzeć.Block69 pisze:Mnie zawsze zastanawiało kaj na płytach (w moim przypadku kasetach) "World Demise" i "Back From The Dead" ludzie widzą hardcorowe oblicze OBITUARY. Z Tardym na wokalu nie da sie grać hardcorowo.
sorry chopaki ale najwyrazniej nie wiecie czym jest Obituary.
- 4m
Na razie dyskutują o tym jakie te płyty są. Za rok czy dwa pojawią się z pytaniem "jaki album Obituary polecacie na początek?" 
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- H-K44
To powiedz nam czym jest Obituary. Serio piszę, bez złośliwości. To, że "Back From The Dead" nie jest ich najlepszą płytą i nie dorównuje dwóm pierwszym wiadomo, ale hardcore to przesada...Lucek pisze: sorry chopaki ale najwyrazniej nie wiecie czym jest Obituary.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- ultravox
Przecież na każdej płycie Obituary jest cała masa hardcore'a...i w żadnym razie nie jest to wada.
- Lucek
Do pewnych wniosków trzeba niestety dochodzić samemu.
Skoro nie rozumiesz łopatą do głowy ci tego nie włożę.
Skoro nie rozumiesz łopatą do głowy ci tego nie włożę.