Monstrosity - Spiritual Apocalypse

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

Re: Monstrosity - Spiritual Apocalypse

18-03-2026, 22:24

Tak.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

18-03-2026, 22:59

Uwielbiam ten zespół, ale mam wrażenie, że to płyta totalnie wykastrowana z kreatywności, choć wciąż trzymająca najwyższy poziom techniczny. Fajne, sola, fajnie, że wrzucili ten wolny wałek na koniec, ale wszystkie inne numery na tę chwilę za bardzo mi się zlewają. Może to tylko syndrom nowej płyty.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

19-03-2026, 07:29

Olo pisze:
Uwielbiam ten zespół, ale mam wrażenie, że to płyta totalnie wykastrowana z kreatywności, choć wciąż trzymająca najwyższy poziom techniczny.
idealnie podsumowanie ich tworczosci po Rise to Power. Jestem na nie, to nie jest Monstrosity, ktore kocham.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

19-03-2026, 09:05

Przesłuchałem nowa i to porządne rzemiosło, nie przeczę, ale ognia w tym niewiele.
Wciąż moim ulubionym od niech jest In Dark Purity.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

19-03-2026, 09:19

po latach jednak team Millennium.
Obrazek

Obrazek
Pelson
rasowy masterfulowicz

19-03-2026, 09:21

Olo pisze:
Uwielbiam ten zespół, ale mam wrażenie, że to płyta totalnie wykastrowana z kreatywności, choć wciąż trzymająca najwyższy poziom techniczny. Fajne, sola, fajnie, że wrzucili ten wolny wałek na koniec, ale wszystkie inne numery na tę chwilę za bardzo mi się zlewają. Może to tylko syndrom nowej płyty.
A już myślałem, że tylko ja tak to widzę i marudzę przez stetryczenie.
Fajnie że wróciła death metalowa intensywność bo na przedostatniej płycie miałem wrażenie słuchania heavy metalu w death metalowym anturażu. Premierowy kawałek był OK, pomimo wykastrowanej produkcji. Co z tego, jak w kotle całości ginie niczym smak pietruszki w rosole. Tak jak pisze Olo, na chwile obecną trochę ta płyta bez wyrazu i na jedno kopyto.
Millenium od nich najlepsiejsze. Jedna z płyt życia w sumie.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Kilgore
rasowy masterfulowicz

19-03-2026, 10:01

Pelson pisze:
19-03-2026, 09:21
Olo pisze:
A już myślałem, że tylko ja tak to widzę i marudzę przez stetryczenie.
Fajnie że wróciła death metalowa intensywność bo na przedostatniej płycie miałem wrażenie słuchania heavy metalu w death metalowym anturażu. Premierowy kawałek był OK, pomimo wykastrowanej produkcji. Co z tego, jak w kotle całości ginie niczym smak pietruszki w rosole. Tak jak pisze Olo, na chwile obecną trochę ta płyta bez wyrazu i na jedno kopyto.
Millenium od nich najlepsiejsze. Jedna z płyt życia w sumie.
Trochę martwi mnie to co napisałeś, poprzednia była wspaniała moim zdaniem, a nowa dopiero idzie.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

19-03-2026, 10:44

Generalnie lepiej niż na poprzednej, brzmieiowo tez odrobine lepiej, bo mniej tekstylnie, ale tak jak Mole pisał - to juz jest inny kapel. Fajnie pograne, ale to jest tak wycyzelowane, wyczyszczone, że śmiecionośnego bebechu tu kompletnie zero. Faktycznie taki powerhejwi w defmetalowym kospleju. Mi wystarczo od nich pierwsze 3 płytwy tak naprawde
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

19-03-2026, 13:27

Mol pisze:
19-03-2026, 07:29
Olo pisze:
Uwielbiam ten zespół, ale mam wrażenie, że to płyta totalnie wykastrowana z kreatywności, choć wciąż trzymająca najwyższy poziom techniczny.
idealnie podsumowanie ich tworczosci po Rise to Power. Jestem na nie, to nie jest Monstrosity, ktore kocham.
Lubię jeszcze "Spiritual Apocalypse", ale zasadniczo nowej nie chce mi się ze wskazanych powodów nawet za bardzo sprawdzać w całości.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-03-2026, 18:19

Olo pisze:
ma to sens ale ja jednak wole
Nasum pisze:
16-03-2026, 18:39
Panowie nie gonią za najnowszymi trendami, nie kombinują na siłę w swojej muzyce, swoje albumy przygotowują bez pospiechu, nie ma tam przypadkowych dźwięków, czy niedopracowanych utworów. Grają w swoim rozpoznawalnym stylu, nie patrząc na nikogo robią swoje - nie jest to muzyka oszałamiająca szybkością, chociaż na tej płycie blastów też nie zabraknie. Nie powala na kolana brutalnością czy wyrafinowaną techniką, choć ani brutalności ani techniki też tu nie brakuje. Ale to wszystko jest podane w takich klasycznych proporcjach.

(...) posłuchać warto, bo to kolejna bardzo dobra płyta tej załogi.
Obrazek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-03-2026, 20:41

ODPOWIEDZ