VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Mort
rasowy masterfulowicz

Re: VADER

05-12-2012, 15:26

Sgt. Barnes pisze:Revelations jest bardziej urozmaicona, więcej skoków dynamiki, jest napierdol, średnie tempa, oraz miazgatory.
zgadza się
Z kolei Litany to skondensowany strzał w mosznę
zgadza się
fajnie się sprawdza od czasu do czasu, ale co za dużo, to wiesz...jaja bolą ;-)
Litany to była moja 3 płyta z death metalem i pierwsza która mi się zajebiście spodobała. Dzisiaj emocje już nie te ale kiedy tylko ją kupiłem to przesłuchałem z 1000 razy w jakieś pół roku. Z jajami wszystko OK, wyrosłem na zdrowego mężczyznę.

edit:
Ide za ciosem i zarzucam Welcome to the Morbid Reich. Mogą być jaja.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-12-2012, 16:58

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Mort
rasowy masterfulowicz

05-12-2012, 17:11

Weźmy na tapetę ostatni album Vader. Jak Wam się on widzi ponad rok od premiery? Co jakiś czas odświeżam go sobie i za każdym razem robi na mnie coraz lepsze wrażenie. Juz ochlonalem po rozczarowaniu w dniu premiery i dzisiaj uznalem go, w porownaniu z dwoma poprzednikami, za calkiem udany album. Moze i napisany na kolanie w studiu, a Peter gral na basie na tylko 3 strunach ale jest to album w stylu Vader z calkiem nosnymi numerami. Szkoda tylko tych klawiszy i braku mocy w gitarach.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

05-12-2012, 19:09

slucham se wlasnie future of the past, angielski petera jest chyba jednym z najbardziej zjebanych jakie slyszalem, zawsze mnie wkurwiala ta maniera.

itsz tajm tu daj, det sztendsz behajnd de dorsz, szejtan szendsz hisz uoriorsz, nosz kurwa ja pierdole.
Awatar użytkownika
nicram

05-12-2012, 20:50

Mort pisze:Weźmy na tapetę ostatni album Vader. Jak Wam się on widzi ponad rok od premiery? Co jakiś czas odświeżam go sobie i za każdym razem robi na mnie coraz lepsze wrażenie. Juz ochlonalem po rozczarowaniu w dniu premiery i dzisiaj uznalem go, w porownaniu z dwoma poprzednikami, za calkiem udany album. Moze i napisany na kolanie w studiu, a Peter gral na basie na tylko 3 strunach ale jest to album w stylu Vader z calkiem nosnymi numerami. Szkoda tylko tych klawiszy i braku mocy w gitarach.
W porównaniu z dwiema poprzednimi, rzeczywiście jest bdb. Trudno jednak było nie nagrać czegoś lepszego zwłaszcza od Srectopolis. Tym niemniej na tle takiego Revelations, RttMR wygląda mocno przeciętnie. Trója wg. oceny szkolnej. Na plus dodatkowo zaliczyłbym: solówki Pająka i zdecydowanie bardziej dynamiczne i zróżnicowane wokale. Klawisze bardzo mi nie przeszkadzają.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

05-12-2012, 21:19

Mort pisze:Weźmy na tapetę ostatni album Vader. Jak Wam się on widzi ponad rok od premiery? Co jakiś czas odświeżam go sobie i za każdym razem robi na mnie coraz lepsze wrażenie. Juz ochlonalem po rozczarowaniu w dniu premiery i dzisiaj uznalem go, w porownaniu z dwoma poprzednikami, za calkiem udany album. Moze i napisany na kolanie w studiu, a Peter gral na basie na tylko 3 strunach ale jest to album w stylu Vader z calkiem nosnymi numerami. Szkoda tylko tych klawiszy i braku mocy w gitarach.
Bardzo dobra płyta, nie wypada źle nawet na tle tych najbardziej klasycznych albumów. Pamiętam, że kiedyś tam narzekałem na brzmienie bębnów, dziś już mnie ona aż tak nie razi. Kawałki świetne, sola Pająka bardzo dobre. Jeżeli ktoś jara się "Revelations" albo "Litany" to i na "Welcome..." nie powinien narzekać. Nie jest to może poziom "Sothis", ale ta muzyka żyje i ma w sobie dużo przestrzeni, odpowiada mi to.
est
mistrz forumowej ceremonii

06-12-2012, 06:32

Nie słuchałem jeszcze tej płyty :)
Mort
rasowy masterfulowicz

11-12-2012, 18:19

Holi w temaci NP pisze:VADER - Sothis - z nowej reedycji
Fajnie brzmi? Kawałki live dają radę?
I AM MORBID
Awatar użytkownika
manieczki

11-12-2012, 20:48

* Varyen Chylinski (FOREST OF IMPALED, DAMNATION)
* Marco Martell (MALEVOLENT CREATION, DIVINE EMPIRE)
* Marcin «Novy» Nowak (BEHEMOTH, VADER, ROAD'S END)
* Orlando Logan «Plague Healer» Perez (ex-VEX, WHORE OF BABYLON)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

12-12-2012, 00:00

nicram pisze: Na plus dodatkowo zaliczyłbym: solówki Pająka
Jak dla mnie to taki plus jak Santolla w Deicide. Fajną muzę robił w Esqarial.
Swoją drogą, ciekaw jestem ile wniesie garowy na nowym albumie.
Awatar użytkownika
nicram

12-12-2012, 12:11

No nie zgodzę się z Tobą w kwestii analogii Santolla w Deicide. Pająk jednak jest urozmaiceniem, a nie lukrowanym pączkiem. ;-)
est
mistrz forumowej ceremonii

12-12-2012, 12:17

Pan Marek jest przede wszystkim o wiele lepszym gitarzystą. Santolla wszędzie gra te same solówki, a Spider potrafi się odnaleźć to tu, to tam. Jednak w dalszym ciągu nie pasuje mi on do tgo zespołu.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

12-12-2012, 16:54

est pisze: Jednak w dalszym ciągu nie pasuje mi on do tgo zespołu.
No właśnie jako kompozytor nie bardzo.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

20-12-2012, 10:18

czy ktos moze mi powiedziec jak brzmi ten nowy remaster Black to the Blind w digi? znaczna roznica?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nicram

20-12-2012, 12:09

Zadałem wcześniej to pytanie. Nie martw się jednak! Niedługo Ci to powiem, bo zamówiłem, tylko paczka już 3 dzień nie może do Łodzi dojechać...;-)
Awatar użytkownika
nicram

20-12-2012, 20:09

Mol pisze:czy ktos moze mi powiedziec jak brzmi ten nowy remaster Black to the Blind w digi? znaczna roznica?
Na moje niesprawne ucho - jest lepiej. Perkusja mniej pudełkowa, a gitary bardziej mięsiste i wysunięte do przodu. Dobra robota.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

21-12-2012, 01:10

Remasterowanie BttB może mieć sens, bo ten album przerastał Selani. Co do Sothis to jestem ciekaw, bo jak dla mnie, to tam absolutnie nic nie ma do poprawiania. Zamówiłem obydwie.
Maria Konopnicka

21-12-2012, 03:06

Cieszy mnie, że niektórzy dojrzeli do ostatniej płyty VADERA i również na tym forum zaczynają pojawiać się pochlebne opinie (poza forum z niepochlebnymi się nie spotkałem). Też uważa, że to całkiem niezły krążek, ale mi się również "Necropolis" się podoba - jedyną wadą tej płyty jest jej zbyt krótki czas trwania i niepotrzebne covery. Wiadomo, że do poziomu "Sothis " się już pewnie nigdy nie zbliżą, ale uważam, że Vader po zachwianiu formy, powrócić do grania na dość wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

21-12-2012, 07:31

powrocic zamierza? ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

21-12-2012, 07:32

nicram pisze:
Mol pisze:czy ktos moze mi powiedziec jak brzmi ten nowy remaster Black to the Blind w digi? znaczna roznica?
Na moje niesprawne ucho - jest lepiej. Perkusja mniej pudełkowa, a gitary bardziej mięsiste i wysunięte do przodu. Dobra robota.
hej, dzieki za info, bylbys w stanie podeslac lub wystawic gdzies jedna empetrojke z tej plyty? tylko niech nie bedzie to Carnal ;)

dzieki :)
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ