GÓRY

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

Re: GÓRY

28-08-2019, 16:01

Hatefire pisze:
Prodi pisze:(kontrole lotniskowe to co innego, szczególnie na polskich lotniskach gdzie praktycznie co drugi lot muszę trafić na jakiegoś chuja, który mi robi problem)
Skąd ten uraz? Szukali ci kokainy ukrytej w odbycie? ;-)
A dopiero co upominałeś Wolffa w temacie "Religia, duchowość", żeby nie robił chlewu tam gdzie to niepotrzebne :]

Ma niechęć wynika z tego, że jakoś tak się dziwnie składa że zawsze musi się znaleźć jakiś PANKURWAWAŻNIAK co to mu się coś u mnie/we mnie nie podoba ("to i to wyciągnąć z plecaka, czemu laptop nie ma wyciągniętej baterii?!!", "ile mililitrów ma ten pojemnik?!?!", czy ostatnio "odkręci pan te kółka w wózku bo się nie mieści" podczas gdy gość przede mną normalnie przejechał przez czujniki). Inna sprawa, że ja już mam taką gębę/mowę ciała że jak coś jest nie po mojej myśli to od razu to widać i daję upust swojej wrodzonej kurwicy hehehe.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

28-08-2019, 16:11

Prodi pisze:A dopiero co upominałeś Wolffa w temacie "Religia, duchowość", żeby nie robił chlewu tam gdzie to niepotrzebne :]
Parafrazując Krula "zawsze się trochę hipokryci". ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-09-2019, 13:28

WANDALE czy ARTYŚCI?

Wczoraj rano na szczycie Śnieżki po czeskiej stronie odkryto ułożoną przez nieznanych sprawców konstrukcję z pomalowanych kamieni. Jak informują pracownicy czeskiego Karkonoskiego Parku Narodowego, wciąż nie znaleziono odpowiedzialnych za "dzieło" turystów.

Obrazek

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

14-09-2019, 19:11

Znakomity tekst o masowym zdobywaniu Mount Everestu.

https://krytykapolityczna.pl/swiat/po-c ... t2_RnhJ38M" onclick="window.open(this.href);return false;
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-09-2019, 00:10

Hatefire pisze:Znakomity tekst o masowym zdobywaniu Mount Everestu.

https://krytykapolityczna.pl/swiat/po-c ... t2_RnhJ38M" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
uglak

15-09-2019, 00:15

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Hatefire pisze:Znakomity tekst o masowym zdobywaniu Mount Everestu.

Obrazek
czyli to wsparcie z zagranicy nie jest jednak takie mocne ;-)
[quote="Sławomir Sierakowski - redaktor naczelny "Krytyki Politycznej"]Są bardzo silne ograniczenia dla organizacji pozarządowych w wydatkowaniu środków np. na pensje. W mojej organizacji 90 proc. dotacji pochodzi z zagranicy. To nam zapewnia niezależność w Polsce i bardzo dobrze, bo Kaczyński może nam skoczyć[/quote]
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

15-09-2019, 10:50

No cóż nie każdy może dostać wsparcie od senatora PiS Biereckiego z kasy SKOK.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 23:37

Dzisiaj się dowiedziałem że to mój kolega z licealnej klasy :( RIP

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swia ... 69684.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Sybir

29-10-2019, 06:56

Misja Nirmala Purjy zakończona sukcesem.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ImP
w mackach Zła

29-10-2019, 16:58

Po 30 latach zrealizowano szalony sen Hajzera...
Awatar użytkownika
Medard

20-11-2019, 10:49

Najwyższy szczyt Gór Świętokrzyskich to Skała Agaty, drugi wierzchołek Łysicy. Tak wymierzono
i oficjalnie podano.

Kaśka jest metr niższa jednak.
Die Welt ist meine Vorstellung.
tomaszm

24-11-2019, 15:27

Panowie w Grudniu planuje wypad w Bieszczady tak gdzieś na 5 dni. Kompletnie nie znam tych rejonów i bywam w okolicy tylko zawodowo co koniecznie muszę zmienić, bo to piękne tereny. Mam pytanie- proszę o wskazanie fajnych miejscówek, szlaków, gdzie warto coś wrzucić na ruszt i gdzie przepłukać gardło, gdzie warto się zatrzymać. Jak idę w góry to wracam do bazy(do hotelu) więc opcja z spaniem na szlaku nie wchodzi w grę. Prosiłbym by to ewentualnie wziąć pod uwagę przy jakiś propozycjach tras . Dziękuje za każdą podpowiedź.
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

24-11-2019, 15:30

tomaszm pisze:Panowie w Grudniu planuje wypad w Bieszczady
@Imp Pan do Ciebie!
Eksplozja ewakuowała ludzi przez okna
ImP
w mackach Zła

24-11-2019, 15:44

tomaszm pisze:Panowie w Grudniu planuje wypad w Bieszczady tak gdzieś na 5 dni. Kompletnie nie znam tych rejonów i bywam w okolicy tylko zawodowo co koniecznie muszę zmienić, bo to piękne tereny. Mam pytanie- proszę o wskazanie fajnych miejscówek, szlaków, gdzie warto coś wrzucić na ruszt i gdzie przepłukać gardło, gdzie warto się zatrzymać. Jak idę w góry to wracam do bazy(do hotelu) więc opcja z spaniem na szlaku nie wchodzi w grę. Prosiłbym by to ewentualnie wziąć pod uwagę przy jakiś propozycjach tras . Dziękuje za każdą podpowiedź.
Po pierwsze o gdzie nocujesz? To będzie miało wpływ na dobór miejscówek (chociaż jest po sezonie więc sporo już zamknięte). Co do szlaków to na pierwszy raz proponuję klasykę: Smerek, obie Połoniny, Rawki + Kremenaros, Tarnicę z ewentualnym bonusem w postaci Bukowego Berda lub Halicza (tu już w zależności od sił).
tomaszm

24-11-2019, 15:46

Miejscówki na noc jeszcze nie mam bo chciałbym obrać takie miejsce z którego czy to pieszo czy samochodem będę miał jak najbliżej na sensowne szlaki.
Awatar użytkownika
Medard

24-11-2019, 15:57

tomaszm pisze:Miejscówki na noc jeszcze nie mam bo chciałbym obrać takie miejsce z którego czy to pieszo czy samochodem będę miał jak najbliżej na sensowne szlaki.
Choćby Wetlina, tam od razu jest wyjście na Połoniny. A gdzie, przenocować? to nie wiem, co jest czynne o tej porze roku, może piotrowa polana ojca ostrowskiego, który na stałe pozostał na ośmiotysięczniku.

Jesienią i zimą trzeba na trasie uważać na wilki :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
ImP
w mackach Zła

24-11-2019, 16:10

Ok. Dużego wyboru w sumie nie ma, ale może to i lepiej ;) Ja bym wybierał między tymi miejscami:
- Wetlina - szlaki na Smerek, Połoninę Wetlińską, Rabią Skałę. Z knajp Baza Ludzi z Mgły, a nocleg ewentualnie Pod Wysoką Połoniną (prywatne schronisko, bardzo spoko).
- Ustrzyki Górne - szlaki na Połoninę Caryńską, Wielką Rawkę, Szeroki Wierch (i dalej na Tarnicę). Knajp i noclegów nie polecę bo nic tu nie sprawdzałem.
- Cisna - szlak na Jasło, Wołosań (mniej popularny szczyt, w przypadku pojawienia się śniegu może nie być przetarty). Z knajp oczywiście Siekierezada.

Z noclegami ciężko mi pomóc bo bardzo rzadko w Bieszczadach nocuję. Sezon się skończył więc pewnie przynajmniej połowa knajp jest zamknięta, albo działa na pół gwizdka.
Medard pisze:Jesienią i zimą trzeba na trasie uważać na wilki :)
Bzdura.
tomaszm

24-11-2019, 16:15

Dzięki śliczne Imp za pomoc. Właśnie takiej rzeczowej porady potrzebowałem.
ODPOWIEDZ