SINISTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SINISTER
Mariuszu, a Ty nie na facebooku?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Mental
- weteran forumowych bitew
pięknie, zero plastiku w przeciwieństwie do konkurencji. kupuję, nia ma chuja.
edith: tu jest całość do odsłuchu http://massacre.musiclogistics.net/rele ... 14?lang=en
edith2: gówno, nie całość.
edith: tu jest całość do odsłuchu http://massacre.musiclogistics.net/rele ... 14?lang=en
edith2: gówno, nie całość.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
-
Ja ostatnio w drodze z i do pracy mam w discmanie (o kurwa ten chuj przeżył wszystko, od zalania winem do upadku ze schodów, ale działa bez zarzutu) Cross the Styx. Piękny jest Death Metal tamtych czasów. Piękna jest to płyta.
Piękna piękna, ale z perspektywy czasu doszedłem do tego, że moim ulubionym krążkiem Sinister jest jednak Diabolical Summoning. Przesądzają o tym względy sentymentalne, ale jednak....
- ultravox
- zahartowany metalizator
Dobry numer.byrgh pisze:
+1[V] pisze:z wielka przyjemnoscia zapoznam sie z nowym dzielem holendrów.nie zrazi mnie nawet ta szmirowata okladka.ostatnia ich plyta to kawal swietnego death metalowego napieprzania.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
ja juz zamówiłem....
-
Ha! A to ci zabawne, bo ja przez lata ceniłem bardziej dwójkę, a teraz byłbym bardziej skłonny wskazać wyższośc jedynki, ewentualnie postawić znak równości:)Maria Konopnicka pisze:Piękna piękna, ale z perspektywy czasu doszedłem do tego, że moim ulubionym krążkiem Sinister jest jednak Diabolical Summoning. Przesądzają o tym względy sentymentalne, ale jednak....
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jedynka i dwójka u mnie są na równo, ale ostatnio przypomniałem sobie Agressive measures i kurde, sentymenty sentymentami, ale mimo to jest to także doskonały kawał death metalowego łomotu.
- Block69
Od wczoraj katuje "The Carnage Ending" i wyszło im to dużo lepiej niż na poprzedniej, do której nadal nie moge sie przekonać. Nie jest to taki powiew świeżości jak "Afterburner" czy "The Silent Howling", jednak przyjemność obcowania z tym krążkiem jest na podobnym poziomie.
PENIS METAL
- Realista
Jak się ma ta płyta do pierwszych trzech?
- Block69
- Realista
To muszę się zapoznać, dzięki.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Skoro tej płycie najbliżej do pierwszych trzech, a dodatkowo wypada lepiej niż jej poprzedniczka, to trzeba przy najbliższym zamówieniu wrzucić ją do koszyka.
- Mental
A mnie kurwica bierze, bo już ponad tydzień czekam na paczkę z Mystica.
You may raise your chalice of nothing
- FENIKS
- w mackach Zła
płyta zajebista w całości. Miażdży jajca a co najlepsze ma klimat z pierwszych dwóch płyt ! Cudo !
-
Wynika z tego, że to inni mają opóźnienie przez Ciebie, bo zanim spakują te wszystkie płyty, które zamawiasz to inni muszą czekać i czekać:)Maria Konopnicka pisze:Dziwne, nigdy nie miałem u nich takiego opóźnienia.
Możliwe - jestem taką małą hurtownią :)) Co do nowego SINISTER - znakomity! Mocne, tłuste brzmienie, świetna perkusja, wspaniałe gitary, porządny wokal. Masa doskonałych riffów i naprawdę specyficzny klimat. Dziś Sinister brzmi chyba jeszcze bardziej oryginalnie niż w czasach gdy nagrywał swoje pierwsze trzy albumy.
Dziś death metal sięga technicznych granic absurdu, zatraca się w matematycznym, odhumanizowanym wyścigu, brzmi sterylnie i bezdusznie. Z drugiej strony powraca do piwnicy, sięga mrocznych, zatęchłych i brudnych początków lat 90-tych, budząc nostalgię i szarpiącą za serce tęsknotę za młodzieńczymi latami. Death metal łączy się z black metalowym mrokiem, ostrzy pazury thrash metalowym pilnikiem, przeczesuje swoją posiwiałą czuprynę starą szczotką o rzadkim włosiu, używaną przed laty przez mistrzów i twórców gatunku.
W tym wszystkim zupełnie obok funkcjonuje Sinister - ani techniczny, ani mroczny, ani oldschoolowy. Nikomu nie schlebia, nikogo nie wielbi, nikomu nie hołduje. Gra swoje - mocno, oryginalnie, porządnie. Nie odkrywa nowych lądów, nie zaskakuje, nie szokuje - gra jednak muzę szczerą, pełną pasji, ognia i death metalowej finezji. Muzykę chwytającą za serce i za gardło. Death metal najwyższych lotów! Ta wspaniała kapela przeżywa drugą młodość! Dla mnie ścisła czołówka tego roku. Jeśli chodzi o death metal to nie wiem czy nie jest to NUMER 1 !!!
Dziś death metal sięga technicznych granic absurdu, zatraca się w matematycznym, odhumanizowanym wyścigu, brzmi sterylnie i bezdusznie. Z drugiej strony powraca do piwnicy, sięga mrocznych, zatęchłych i brudnych początków lat 90-tych, budząc nostalgię i szarpiącą za serce tęsknotę za młodzieńczymi latami. Death metal łączy się z black metalowym mrokiem, ostrzy pazury thrash metalowym pilnikiem, przeczesuje swoją posiwiałą czuprynę starą szczotką o rzadkim włosiu, używaną przed laty przez mistrzów i twórców gatunku.
W tym wszystkim zupełnie obok funkcjonuje Sinister - ani techniczny, ani mroczny, ani oldschoolowy. Nikomu nie schlebia, nikogo nie wielbi, nikomu nie hołduje. Gra swoje - mocno, oryginalnie, porządnie. Nie odkrywa nowych lądów, nie zaskakuje, nie szokuje - gra jednak muzę szczerą, pełną pasji, ognia i death metalowej finezji. Muzykę chwytającą za serce i za gardło. Death metal najwyższych lotów! Ta wspaniała kapela przeżywa drugą młodość! Dla mnie ścisła czołówka tego roku. Jeśli chodzi o death metal to nie wiem czy nie jest to NUMER 1 !!!
- Adrian696
czy tylko mi sie wydaje, ze Marii to numery 1 sie zmieniaja srednio co dwa tygodnie??Maria Konopnicka pisze:Jeśli chodzi o death metal to nie wiem czy nie jest to NUMER 1 !!!
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.