SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Maria Konopnicka
Re: SATYRICON
Kurwa! Wam to nie da się dogodzić - napisałem, że płyta chujowa to pisaliście, że trolluję , napisałem, że genialna to też źle i też trolluję. Po prostu opisałem szczerze swoje odczucia podczas słuchania tego albumu - nie możesz mi Skaucie zarzucić, że się nie wczułem i nie przesłuchałem bo poddałem ten album analizie, na którą jeszcze nikt się nie zdobył. Zamówiłem sobie już obie wersje na CD, winyl, koszulkę, kubek i limitowaną edycję żelu sygnowanego przez Satyra, jeszcze w czasach gdy nosił krótsze włosy :) Doskonały album! Jestem nim absolutnie zachwycony!
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re:
e,chyba nie jestem takim hejterem;)nowego Ulver posłuchałem kilkanaście razy,nie podeszło,nie drąże tematu,no może jakiś tam cyniczny komentarz.Behemoth nie mój klimat,ale jak nowa płyta wyjdzie na pewno nie bede jej jebał dla zasady I jeszcze pisał o tym elaboraty;DSkaut pisze:mózg rozjebany :DMaria Konopnicka pisze:słyszymy lekkie skrzypienie... to grzyby rosną na polanie
Swoją drogą, Marian w chuj musi nienawidzić Satyricon za to co zrobili ze swoją muzyką. Nawet kolega Vulture ze swoim hejterstwem dla Ulver i Behemoth wysiada :D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
-
Maria Konopnicka
Podkreśliłem nawiązania do przeszłości i dojrzałość tego albumu - myślę, że w pewnym sensie jesteśmy jednomyślni, choć do końca nie wierzę, że dobrze zrozumiałeś ten album Przecież tak wyraźnie słychać w pewnym momencie rosnące grzyby. Przesłuchaj jeszcze raz uważnie - musisz to usłyszeć.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
co ty ćpiesz?:D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Skaut
No dlatego mówię, że do hejterstwa - level expert - trochę brakuje ;][V] pisze:e,chyba nie jestem takim hejterem;)nowego Ulver posłuchałem kilkanaście razy,nie podeszło,nie drąże tematu,no może jakiś tam cyniczny komentarz.Behemoth nie mój klimat,ale jak nowa płyta wyjdzie na pewno nie bede jej jebał dla zasady I jeszcze pisał o tym elaboraty;DSkaut pisze:mózg rozjebany :DMaria Konopnicka pisze:słyszymy lekkie skrzypienie... to grzyby rosną na polanie
Swoją drogą, Marian w chuj musi nienawidzić Satyricon za to co zrobili ze swoją muzyką. Nawet kolega Vulture ze swoim hejterstwem dla Ulver i Behemoth wysiada :D
Coś tam było! Człowiek!
-
Maria Konopnicka
Genialna płyta - wcześniej trollowałem, żeby zyskać na czasie, ale po kilkudziesięciu odsłuchach postanowiłem napisać o niej prawdę. Znów jej słucham i zastanawiam się czy ten odgłos, który słyszałem to nie jest jednak huba rosnąca na pniu drzewa, a nie grzyby. Chociaż nie, bo grzyby rosną szybciej, a ten dźwięk jest jednak bardziej w tempie grzybów niż huby. To maślaki - one lubię rosnąć w takich miejscach. Poza tym coś lepkiego jest w tym dźwięku, a zwykle łebki maślaków są lekko lepkie. Możliwe, też że to zwykłe podgrzybki, na które ktoś splunął przechodząc, ale ta myśl wydaje mi się niedorzeczna bo to jednak dzikie ostępy są i mało prawdopodobne by tam leśniczy przechodził i spuścił melę, w dodatku tak fartownie by padła w miejsce, gdzie następnego ranka wyrosną grzyby.
Kolejna hipoteza jest taka, że ktoś taki jak Manieczki mógł sobie tam konia zwalić i ta lepkość jest pozostałym nasieniem. Może to też on rzucił peta i wzniecił pożar lasu? Muszę to jeszcze przemyśleć, ale mam wrażenie, że jednak moja pierwotna analiza była najbardziej trafna i prawdopodobna.
Zachęcam do dyskusji :)
Kolejna hipoteza jest taka, że ktoś taki jak Manieczki mógł sobie tam konia zwalić i ta lepkość jest pozostałym nasieniem. Może to też on rzucił peta i wzniecił pożar lasu? Muszę to jeszcze przemyśleć, ale mam wrażenie, że jednak moja pierwotna analiza była najbardziej trafna i prawdopodobna.
Zachęcam do dyskusji :)
Ostatnio zmieniony 05-09-2013, 00:05 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 2 razy.
- Skaut
Owszem, zrozumiałem ten album bardzo dobrze, czemu wyraz dałem już wcześniej. Ty jednak nadal piszesz z poziomu neofity, bo nawet o ściółce leśnej nie wspomniałeś, a gdybyś już naprawdę uważnie słuchał, to podałbyś dokładne sekundy, w których słychać The Shadowthrone, rosnące grzyby, opadający dym i rozpościerające się gałęzie drzew. Jak na razie nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji.Maria Konopnicka pisze:Podkreśliłem nawiązania do przeszłości i dojrzałość tego albumu - myślę, że w pewnym sensie jesteśmy jednomyślni, choć do końca nie wierzę, że dobrze zrozumiałeś ten album Przecież tak wyraźnie słychać w pewnym momencie rosnące grzyby. Przesłuchaj jeszcze raz uważnie - musisz to usłyszeć.
Coś tam było! Człowiek!
-
Maria Konopnicka
Re:
Nie chciałem przesadzać z przesadnie drobiazgową analizą wiedząc, że czyta mnie lud prosty, mający braki w podstawowym wykształceniu i poważne ubytki w uzębieniu pozwalającym dzielić muzykę na kawałki, rozgryzać każdą nutę i w pełni docenić walory smakowe słuchanego dzieła. To trochę tak jakbym chciał pracę doktorską bronić podczas rekrutacji prowadzonej przez świetlicę środowiskową dla osób z porażeniem mózgowym.Skaut pisze: Owszem, zrozumiałem ten album bardzo dobrze, czemu wyraz dałem już wcześniej. Ty jednak nadal piszesz z poziomu neofity, bo nawet o ściółce leśnej nie wspomniałeś, a gdybyś już naprawdę uważnie słuchał, to podałbyś dokładne sekundy, w których słychać The Shadowthrone, rosnące grzyby, opadający dym i rozpościerające się gałęzie drzew. Jak na razie nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji.
Chętnie zorganizuję seminarium na temat tej płyty - można by się spotkać, któregoś weekendu i podczas dwudniowego panelu dyskusyjnego spróbować szczegółowo omówić choć jeden z utworów.
PS. Gdybyśmy znaleźli salę konferencyjną z fotelikiem dla dziecka oraz łazienką z przewijakiem to można by też Rivena zaprosić. Drone mógłby przynieść kosz owoców, a Trotzky zająć się marketingiem całego przedsięwzięcia :)
Ostatnio zmieniony 05-09-2013, 00:14 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lykantrop
I Ty Marian śmiesz mówić, że takiej chujni tu od lat nie było, tak? Przecież ostatnie 5-6 stron tego tematu to esencja tego co najlepsze na tym forum. Czytam te posty ze wzruszeniem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Maria Konopnicka
Też tak uważam - forum dogorywało, ale Satyricon jak zwykle zainspirował nas wszystkich do rzeczowej i merytorycznej dyskusji. Już chciałem Ola prosić by zlikwidował moje konto, a tu się okazuje, że jednak warto było tu zostać :)Lykantrop pisze:I Ty Marian śmiesz mówić, że takiej chujni tu od lat nie było, tak? Przecież ostatnie 5-6 stron tego tematu to esencja tego co najlepsze na tym forum. Czytam te posty ze wzruszeniem.
-
535
Ja chyba już wiem, czyją głową rozegramy wkrótce mecz pomiędzy, Satyricon, a Forum Masterful-Magazine. Tylko jedna uwaga Kolego Maria. Włosy mają być umyte i BEZ żelu.
-
Maria Konopnicka
świetna inicjatywa - może uda Wam się jakieś pieniądze z PFRON-u załatwić na to realizację tego przedsięwzięcia :) Mogę przyjść i wręczyć medale zwycięskiej drużynie :)535 pisze: mecz pomiędzy, Satyricon, a Forum Masterful-Magazine.
-
535
Najlepiej z norweskiego PFRON-u. Wtedy powinno wystarczyć także na napoje i pieczonego świniaka, po skończonej rywalizacji.
No nieźle. Kurwa mać.Maria Konopnicka pisze:
I wtedy rozpoczyna się kolejny utwór - cudowne nawiązanie do "Dark Medieval Times" - tylko, że wówczas byliśmy zbrojnym przedzierającym się przez ostępy leśne, polującym na wiewiórki i żywiącym się czarnymi jagodami, które są czerwone bo są jeszcze zielone.
-
535
Ale zaraz, zaraz, chcesz wystraszyć nasze żony, matki i dziatki? Będziesz wręczał medale, bez głowy?
-
Heretyk
płyty jeszcze nie słyszałem, ale dyskusja fascynująca - trzeba przyznać :D
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Dyskusja jest ciekawsza niż sama płyta :). Ta jest jakaś taka letnia, już bez tej mocy i chłodu jaki miały poprzednie krążki, ale jeszcze bez tego rockowego ognia. Jakby ten przeskok na nowe terytoria był dokonywany z dużymi oporami i wątpliwościami, czy to dobry kierunek. I co chyba najgorsze- kilkanaście odsłuchów za mną, a mi się nie chce kompletnie do tej płyty wracać.
- Riven
- Kontakt:
A mi się chce i wkurwia mnie ze nie ma jej na Spotify żebym sobie mógł w lesie posłuchać ;d
this is a land of wolves now
-
Maria Konopnicka
Jesteś niedojrzały :)Pelson pisze:Dyskusja jest ciekawsza niż sama płyta :). Ta jest jakaś taka letnia, już bez tej mocy i chłodu jaki miały poprzednie krążki, ale jeszcze bez tego rockowego ognia. Jakby ten przeskok na nowe terytoria był dokonywany z dużymi oporami i wątpliwościami, czy to dobry kierunek. I co chyba najgorsze- kilkanaście odsłuchów za mną, a mi się nie chce kompletnie do tej płyty wracać.
Las nie istnieje, Ty jesteś lasem. Nic nie zrozumiałeś z tej muzyki :)Riven pisze:A mi się chce i wkurwia mnie ze nie ma jej na Spotify żebym sobie mógł w lesie posłuchać ;d
- Riven
- Kontakt:
W pewnym momencie przestałem czytać Wasza dyskusje bo mnie przerosła, ale podoba mi się ta myśl :).
this is a land of wolves now