III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

Re: III Wojna Światowa

09-03-2022, 21:12

Było już, że Skrzypczak popiera Armię Nowego Wzoru Bartosiaka? (:

I kto trafił z tą duża wojna na Ukrainie?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

09-03-2022, 21:17

Sybir pisze:
09-03-2022, 21:04
Z medycznego punktu widzenia to pewnie jest po staremu: poza urazami bojowymi (ranami, złamaniami, oparzeniami, itp.), są pewnie spore problemy z odmrożeniami (obozy polowe zimą zawsze na propsie), słabe zaopatrzenie w żarcie, "stopy okopowe", infekcje, itd., co przekłada się na upadek morale i obniżenie sprawności bojowej rosyjskiego żołnierza oraz redukcję składu osobowego jednostek. Dodaj do tego traktowanie żołnierzy wojsk lądowych jako mięsa armatniego, odebranie możliwości kontaktu z rodzinami, wrzucenie poborowych w strefę walk bez jakiegoś sensownego przygotowania i uzasadnienia ich obecności w Ukrainie. Stąd też potem te wszystkie "wykopki" - codziennie ukraińscy rolnicy dostarczają swojej armii rosyjski sprzęt, którym często celowo Rosjanie wjeżdżają w pola, żeby wkleił się w błoto, albo pozostawiają po wysuszeniu baku na pastwę gospodarzy.
Kontraktowcy i specjalsi to osobne kategorie, ale ich populacja (szczególnie tych drugich) redukuje wskutek dziwnych/nieprzemyślanych/ryzykowych ruchów dowódctwa, skutkujących dużymi stratami bojowymi (poczynając od próby desantu na lotnisku w Hostomelu).
Jakbyś fachowo ocenił wartość komponentu psychicznego? Wiadomo zmotywowany człowiek jestem stanie wytrzymać dużo bólu i wysiłku. Natomiast na niektórych filmach z neta widać po prostu załamanie nerwowe rosyjskich żołnierzy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Slyd

09-03-2022, 21:24

Najprzewielebniejszy pisze:
09-03-2022, 20:25
A ja sie zastanawiam, te ruskie gieroje, pare tygodni siedzieli pod granica w obozach, raczej prowizorycznych. teraz siedza pod Kijowem i w innych miejscach. Bez pryszniców, bez toalet, bez normalnego jedzenia.
No i takie pytanie techniczne. Maja juz odparzenia na dupach? Grzyby na stopach, stany zapalne, owrzodzenia? szkorbut?
Ja jak nie mylem sie kiedys kilka dni, to mialem problemy z obtarciami, cos sie tam zaczynalo czerwienic, skora piekla.
Jak oni moga sie poruszac w tych grubych zapoconych, smierdzacych, lepkich kufajach?

Panie Sybir, co na to medycyna? Kiedy straca właściwości mobline?
Najprzewielebniejszy....
Długo jeszcze będziesz tolerował na tym forum czerwoną hołotę? Tak trudno na tym forum powiedzieć: stop putinowcom?
Oglądałeś co ruskie skurwiele wyprawiają na Ukrainie i w jaki sposób czerwone onuce z tego forum to komentują?
Gratulacje dla Twojej tolerancji w tym temacie. Jak sobie skakaliśmy w sprawie covida do gardeł to uciales temat.
Rozumiem, że w temacie Ukrainy jest szersza "perspektywa tolerancji"

Tfu....
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

09-03-2022, 21:27

Jakim kurwa znowu putinowcom? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Sybir

09-03-2022, 21:31

@Hatefire: I chyba tyle im pozostało, zwłaszcza poborowym - oni nie są przygotowani na realia pola walki w stopniu większym, niż Ty czy ja. Co innego kontraktowcy i desantura - to są ćwiki, które przetrwały w ruskiej armii i spodobała im się ona na tyle, że w niej zostali. Pytanie, czy ruska generalicja rozszyfrowała już skrót PTSD? ;) Co do wartości wspomnianej komponenty psychicznej, to imho jest ona co najmniej równoważna z ogólnym, fizyczno-technicznym aspektem szkoleniem żołnierza, ale nie zajmuję się tym zawodowo, więc może mi się wydawać. ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Sybir

09-03-2022, 22:06

Chyba wziął i poszedł w chuj.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

09-03-2022, 22:33

Slyd pisze:
09-03-2022, 21:24
Najprzewielebniejszy pisze:
09-03-2022, 20:25
A ja sie zastanawiam, te ruskie gieroje, pare tygodni siedzieli pod granica w obozach, raczej prowizorycznych. teraz siedza pod Kijowem i w innych miejscach. Bez pryszniców, bez toalet, bez normalnego jedzenia.
No i takie pytanie techniczne. Maja juz odparzenia na dupach? Grzyby na stopach, stany zapalne, owrzodzenia? szkorbut?
Ja jak nie mylem sie kiedys kilka dni, to mialem problemy z obtarciami, cos sie tam zaczynalo czerwienic, skora piekla.
Jak oni moga sie poruszac w tych grubych zapoconych, smierdzacych, lepkich kufajach?

Panie Sybir, co na to medycyna? Kiedy straca właściwości mobline?
Najprzewielebniejszy....
Długo jeszcze będziesz tolerował na tym forum czerwoną hołotę? Tak trudno na tym forum powiedzieć: stop putinowcom?
Oglądałeś co ruskie skurwiele wyprawiają na Ukrainie i w jaki sposób czerwone onuce z tego forum to komentują?
Gratulacje dla Twojej tolerancji w tym temacie. Jak sobie skakaliśmy w sprawie covida do gardeł to uciales temat.
Rozumiem, że w temacie Ukrainy jest szersza "perspektywa tolerancji"

Tfu....
Poszukaj dobrze w tym temacie, znajdziesz moją odpowiedz.
Sprawdz potem ile konkretnie nowych troli pojawia sie na forum i wylewa szlam.
A potem jeszcze raz zastanów się nad swoimi oskarżeniami.
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła

09-03-2022, 22:55

Gdzie dwóch się bije.... :

Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

09-03-2022, 23:20

Coś o broni chemicznej przebąkują w internecie... swego czasu Krzysztof Jackowski miał wizje, że będzie jakiś żółty proszek, Polska będzie podzielona na trzy i część terytorium Polski będzie wyludniona.
Raz się zje, raz się nie zje.
bartwa

10-03-2022, 05:57

Jackowski, wizje, żółty proszek... ja pierdolę... Chyba raczej żółte papiery.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-03-2022, 06:45

Przegłosowane 13,5 mld dlr na pomoc krajom przyjmującym uchodźców. Może coś się poprawi, coś posypią, jak się spodziewają, że im zwrócą, bo wczoraj wieczorem już było widać na dworcu braki pewnych produktów.

Samymi kanapkami od skrzykujących się dziewczyn sprawy się nie załatwi.
Poro
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

10-03-2022, 06:53

Mariusz Wędliniarz pisze:
09-03-2022, 23:20
Coś o broni chemicznej przebąkują w internecie... swego czasu Krzysztof Jackowski miał wizje, że będzie jakiś żółty proszek, Polska będzie podzielona na trzy i część terytorium Polski będzie wyludniona.
Ja jebie, co za pręt 🤦‍♂️😂
Awatar użytkownika
Ascetic

10-03-2022, 06:55

Zaraz będzie 2 tygodnie jak jest zwiecha samowystarczalnej kacapskiej giełdy. Teraz czytam, że akcje gigantów pousuwano z zachodnich benczmarków ustalając cenę zerową, czyli many kolejny ruch usuwający sowiecką gospodarkę poza nawias światowego obrotu gospodarczego. Jakoś nie widzę sensownego patentu na dźwignięciei się podmiotów typu Gazprom, może poza odsprzedażą aktywów Chińczykom o czym już zresztą się też pisze. Wasalizacja na pełnej jednym słowem.

Oczy na skośne oczy!
Poro
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

10-03-2022, 07:09

ozob pisze:
Nie denerwuj się. Schowaj onuce w sapogi bo się przeziębisz. 😂
Awatar użytkownika
nicram

10-03-2022, 07:45

Wódka i Piwo pisze:
10-03-2022, 07:09
ozob pisze:
Nie denerwuj się. Schowaj onuce w sapogi bo się przeziębisz. 😂
+1, ruski troll pyta się kto jest putinowcem. Niedawno publicznie zachwalał go jako wytrawnego stratega i polityka. :facepalm:
all the monsters will break your heart
535

10-03-2022, 08:21

Ascetic pisze:
10-03-2022, 06:55
Zaraz będzie 2 tygodnie jak jest zwiecha samowystarczalnej kacapskiej giełdy. Teraz czytam, że akcje gigantów pousuwano z zachodnich benczmarków ustalając cenę zerową, czyli many kolejny ruch usuwający sowiecką gospodarkę poza nawias światowego obrotu gospodarczego. Jakoś nie widzę sensownego patentu na dźwignięciei się podmiotów typu Gazprom, może poza odsprzedażą aktywów Chińczykom o czym już zresztą się też pisze. Wasalizacja na pełnej jednym słowem.

Oczy na skośne oczy!
Spokojnie. Jest brukiew, są ziemniaki, samowar, harmoszka i zatankowana łada.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

10-03-2022, 08:45

Zgnębiony rosyjski naród. Bo sankcje, bo się na zachodzie obrazili. (:

Oczy na salonik. Oni zawsze wiedzą lepiej.
Ostatnio zmieniony 10-03-2022, 08:48 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
535

10-03-2022, 08:47

Oczy na składzik z fryturą. Mówiłem.
bartwa

10-03-2022, 08:49

ozob pisze:
10-03-2022, 08:45

Zgnębiony rosyjski naród. Bo sankcje, bo się na zachodzie obrazili. (:
Z Korei Płn. są pewnie lepsze filmiki, bo tam jeszcze większa choroba psychiczna, ale jednak na Zachodzie mieszkasz, a nie tam.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

10-03-2022, 08:50

Widzialem takie filmiki i z Polski:)))(( chyba każde Państwo ma takich ludzi, czy to z lewej czy prawej czy środka strony sceny politycznej. Także nic ciekawego.
Ostatnio zmieniony 10-03-2022, 08:53 przez maciek z klanu, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ