LUNAR AURORA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- ultravox
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
nie no, DsO to rip-off DMDS a Craft to wybitnie oryginalny, wcale-nie-ciągnący-z-DarkThrone zespół [/quote]
Hmmm, nie słysze zbyt wiele z DMDS w DsO, jezeli juz to Darkthrone w muzyce Craft, ale mimo wyraźnych inspiracji dodają oni coś od siebie, coś czego nie ma na płytach Darkthrone(zwłaszcza na "Fuck..."). Z młodych kapel black metalowych te dwie są moim zdaniem najlepsze.
nie no, DsO to rip-off DMDS a Craft to wybitnie oryginalny, wcale-nie-ciągnący-z-DarkThrone zespół [/quote]
Hmmm, nie słysze zbyt wiele z DMDS w DsO, jezeli juz to Darkthrone w muzyce Craft, ale mimo wyraźnych inspiracji dodają oni coś od siebie, coś czego nie ma na płytach Darkthrone(zwłaszcza na "Fuck..."). Z młodych kapel black metalowych te dwie są moim zdaniem najlepsze.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
w DsO słychaś DMDS, ale BYŁO 
na Kenose i numerze z Crushing The Holy Trinity ten zespół wszedł na zupełnie inną orbitę. i oczywiście jest najlepszą rzeczą we współczesnym BM i w BM w ogóle jedną z lepszych. z "nowych" zespołów nieco dalej idą Clandestine Blaze, Shining i Funeral Mist, jeszcze kawałek dalej Watain, Odskampt, Craft, Urgehal... jeszcze nieco dalej Xasthur, Leviathan i pewno kilkanaście innych...

na Kenose i numerze z Crushing The Holy Trinity ten zespół wszedł na zupełnie inną orbitę. i oczywiście jest najlepszą rzeczą we współczesnym BM i w BM w ogóle jedną z lepszych. z "nowych" zespołów nieco dalej idą Clandestine Blaze, Shining i Funeral Mist, jeszcze kawałek dalej Watain, Odskampt, Craft, Urgehal... jeszcze nieco dalej Xasthur, Leviathan i pewno kilkanaście innych...
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nikt tu nie mówi o prawdziwej czołówce bm a nie religijnym bm(którzy brzmi jak zgraja podnieconych demonów przekszykujących sie nawzajem). Paysage d'Hiver, Darkspace, Nefarious, Forest Silence, Nihil Nocturne, Luror, Todesstoss,Witchcraft - ta muza przewyższa ten pseudo wzniosły bm ala DsO, Watain czy Funeral Mist.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- cumchrist
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez mistrzsardu[/i]
Właśnie dostałem płytkę "Ars Morindi" i muzę przyznać, że brzmi napradę ciekawie. [/quote]
Kupiłem to niedawno w ciemno i powiem szczerze, że nie robi to na mnie większego wrażenia. Więcej, po połowie przesłuchanej płyty ziewałem, pod koniec już byłem lekko poirytowany.
Reszty krążków nie znam, ale jeżeli są podobne to moim zdaniem nie ma się co podniecać.
Właśnie dostałem płytkę "Ars Morindi" i muzę przyznać, że brzmi napradę ciekawie. [/quote]
Kupiłem to niedawno w ciemno i powiem szczerze, że nie robi to na mnie większego wrażenia. Więcej, po połowie przesłuchanej płyty ziewałem, pod koniec już byłem lekko poirytowany.
Reszty krążków nie znam, ale jeżeli są podobne to moim zdaniem nie ma się co podniecać.
In us we all have the power
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
-
- starszy świeżak
Ja mam tylko "Elixir of sorrow", "Weltengenger" i "Of Stargates..." i ten ostatni chyba najbardziej do mnie przemawia, mimo że to płyta pełna partii klawiszowych. LA to bez wątpienia jeden z najciekawszych bandów z Niemiec, ale według mnie to obecnie w ich kraju nie ma chuja na Katharsis.
By Dark Glorious Thoughts
- EM
- zaczyna szaleć
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!