Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Conflagrator pisze:Nie słyszałem tego nowego, ale jakoś nigdy mi się ten zespół z Immortal nie kojarzył. Ani trochę.
Mi też nie - dopóki nie usłyszałem ich ostatniej płyty. Skojarzenie jest tak oczywiste, że jak słuchałem tego w robocie i przyszedł do mnie kumpel to po 5 sekundach zapytał czy wyszła jakaś nowa płyta Immortal :) głównie warstwa wokalna nasuwa takie skojarzenie, muzyka na pewno mniej, ale są momenty gdy też jedzie Immortalem. Zresztą co tu dużo gadać:
Czesław pisze:Marian, a pomyślałeś kiedyś, że Immortal nie naga płyty tak dobrej, żeby ktoś wszedł do pokoju, i zapytał, czy to nowy Inquisition, he he?
Myślę, że jakbym słuchał ostatniej płyty Immortal to kumpel (Marek, którego poznałeś) nie zapytałby czy to nowy Immortal, tylko "co to za gówno? " :)
Słucham sobie właśnie - "Ominous Doctrines of the Perpetual Mystical Macrocosm", z każdym przesłuchaniem tylko zyskuje. Na chwilę obecną, jest to chyba mój ulubiony ich materiał. Ani jednego słabego punktu. "Desolate Funeral Chant" - miazga. Jeśli o mnie chodzi, mogą grać cały ten album + parę starszych utworów, podczas wrześniowej trasy.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Pierwsze przesłuchanie "Ominous Doctrines of the Perpetual Mystical Macrocosm" i jestem totalnie kupiony, zajebisty materiał! Z Immortalem to co najwyżej wokal może się kojarzyć, muzycznie w ogóle nie ta bajka:)
wcześniej zajeżdżało Mayhem, teraz Immortal? wokale przecież od początku brzmią podobnie, jak jakiegoś psychopaty który utknął w pniu drzewa. lubię płyty numer 1,2,3,4, piątka nie jest zła ale najlepszy ich materiał to nie jest. zespół gra od '88 roku, kindermetale odkryły go w 2010 co widać po postach na rozmaitych forach w tym moich.