HEATHEN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

Re: HEATHEN

04-05-2011, 00:53

Albo Supermana od Batmana?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

04-05-2011, 00:56

nie
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

04-05-2011, 01:04

twoja_stara_trotzky pisze:AUra Noir ostatnia kasuje je wszystkie razem wzięte i to z palcem w dupie ;)
jednak THRASH METAL to róznorodna muzyka. Ty widzę jesteś zwolennikiem tezy,że lepszy Thrash bliski Punku nizli bliski Progressive/Power :)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-05-2011, 01:06

bo ja wiem? na pewno jestem zwolennikiem tezy, że łączenie słowa progresywny ze słowem power jest dość dziwne ;))))))))))
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

04-05-2011, 01:16

Chyba raczej jest przełamane, a nie połączone?
Zgadzam się z Edinazzu. Masz trocki, trochę spojrzenie wypaczone przez miłość do punka ;)
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

04-05-2011, 01:24

twoja_stara_trotzky pisze:bo ja wiem? na pewno jestem zwolennikiem tezy, że łączenie słowa progresywny ze słowem power jest dość dziwne ;))))))))))
Tak chciałem tylko zaznaczyć problem. :-) Po prostu bardziej wolę Progressive / Speed / Thrash niż Black / Punk Thrash, a to
Power to było przejęzyczenie. Reasumując wolę / bliżej mi do Annihilator / Artillery /Sanctuary niż do Sodom / Destuction / Aura Noir
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-05-2011, 01:26

mad pisze:Masz trocki, trochę spojrzenie wypaczone przez miłość do punka ;)
Raczej przez nienawiść do cepelii. ;)
Edinazzu pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:bo ja wiem? na pewno jestem zwolennikiem tezy, że łączenie słowa progresywny ze słowem power jest dość dziwne ;))))))))))
Tak chciałem tylko zaznaczyć problem. :-) Po prostu bardziej wolę Progressive / Speed / Thrash niż Black / Punk Thrash, a to
Power to było przejęzyczenie. Reasumując wolę / bliżej mi do Annihilator / Artillery /Sanctuary niż do Sodom / Destuction / Aura Noir
Nie rozumiem, bo synonimem progressive łamane na thrash jest VOIVOD, a gdzie masz więcej Voivod niż w Aura Noir? ;)
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

04-05-2011, 01:42

VOIVOD to zupełnie inna kategoria, inny przypadek. Trochę tak jak MORBID ANGEL w DM. Graja w swojej lidze. O Voivod mozna powiedzieć wszystko i ,ze sa blisko Punka i ,że sa blisko Prograssive. Jednym słowem geniusz :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-05-2011, 01:45

no więc AURA NOIR ociera się o geniusz ;)
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

04-05-2011, 01:51

twoja_stara_trotzky pisze:no więc AURA NOIR ociera się o geniusz ;)
Sprawdzę z ciekawości, bo zawsze jest szansa,że jak ktos się ociera to fajnie sie będzie tego słuchać :)
Raf
w mackach Zła

04-05-2011, 08:03

Edinazzu pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:AUra Noir ostatnia kasuje je wszystkie razem wzięte i to z palcem w dupie ;)
jednak THRASH METAL to róznorodna muzyka. Ty widzę jesteś zwolennikiem tezy,że lepszy Thrash bliski Punku nizli bliski Progressive/Power :)
bo taka jest geneza i źródło pierwotnego thrashu, że był bliżej punka niż prog/poweru
Maria Konopnicka

04-05-2011, 08:53

Hatefire pisze:
IRONMIL pisze:Cieszę się, że jednak odrzuciłem wszelkie uprzedzenia - płytę zakupiłem i od ponad roku cieszę się nią, często do niej wracając. Uważam, że "The Evolution Of Chaos" to najlepszy thrash metalowy album ostatnich lat
To przesada, ale to poniżej jak najbardziej trafione.
Oczywiście, że przesada - dałbym sobie głowę uciąć, że napisałem "jeden z najlepszych". :) Ostatnie: Slayer, Overkill, Exodus minimalnie lepsze, ale to w niczym nie umniejsza "The Evolution Of Chaos" - fajna płyta, zdecydowanie jeden z najbardziej udanych powrotów po latach. Mam nadzieję, że pójdą za ciosem i nie zanotują takiego spadku formy jak ARTILLERY, który po świetnej płycie (na poziomie "The Evolution Of Chaos") kolejny album nagrał bardzo przeciętny, wymęczony, bez polotu.
Co Ty trotzky z tą Aura Noir - bardzo fajna kapela, ale to druga liga - gdzie im do Overkill, Exodus czy Slayer. :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-05-2011, 09:05

Slayer to inna bajka, bo oni grają w swojej własnej lidze, ale całą resztę thrashowych tetryków ostatnia Aura Noir zjada z palcem w dupie, czy ci się to podoba, czy też nie. Na tych wszystkich płytach, które tak lubisz, thrash zwyczajnie zdziadział.
Maria Konopnicka

04-05-2011, 17:55

Myślę, że raczej zdziadzieli jego niektórzy odbiorcy. :) Zresztą o czym tu dyskutować? Wystarczy włączyć ostatni Overkill albo Exodus, żeby się przekonać, że te stare zespoły wciąż mają się dobrze - kto wie czy nie lepiej niż kiedykolwiek.
Raf
w mackach Zła

04-05-2011, 18:38

Stare zespoły grają po prostu swoje, raz lepiej raz gorzej ale przeważnie lepiej;), młoda fala zespołow thrashowych usilnie promowana przez niektórych (np. Vlad N.) niespecjalnie do mnie przemawia.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

04-05-2011, 18:50

twoja_stara_trotzky pisze:raczej przez nienawiść do cepelii ;)
He, he, etnografem jesteś?
Raf pisze: bo taka jest geneza i źródło pierwotnego thrashu, że był bliżej punka niż prog/poweru
Racja, ale nie należy mylić genezy z późniejszymi wpływami. Dobrze, że napisałeś to w czasie przeszłym.
Raf pisze:Stare zespoły grają po prostu swoje, raz lepiej raz gorzej ale przeważnie lepiej;), młoda fala zespołow thrashowych usilnie promowana przez niektórych (np. Vlad N.) niespecjalnie do mnie przemawia.
Tu już niestety pełna zgoda. Szkoda, że zgoda.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-05-2011, 19:53

Raf pisze:Stare zespoły grają po prostu swoje, raz lepiej raz gorzej ale przeważnie lepiej;), młoda fala zespołow thrashowych usilnie promowana przez niektórych (np. Vlad N.) niespecjalnie do mnie przemawia.
W sumie znamienne, że takich strzałów, jak Aura Noir czy Nekromantheon nie promuje, chyba tylko Lich King mu się podoba z TYCH ZAJEBISTYCH retro strzałów. i szczerze mówiąc, znacznie częściej sięgam po płyty tych trzech powyżej niż po ostatnie krążki Exodus na przykład. ;) Chociaż akurat Exodus, jako jedni z nielicznych (w przeciwieństwie np. do Kreator czy Sodom) trzymają fason. ;)
Raf
w mackach Zła

04-05-2011, 20:44

Bo Vladzio, jak kiedyś wspominał, nie lubi wczesnego germańskiego thrashu ani Voivod zresztą też, więc nie ma się co dziwić. On zdaje się tylko Metaliica-exodus-bayarea-cloned bandy preferuje. ;)
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-05-2011, 20:57

o Zoldier Noiz pewnie pojecia nie ma
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Vlad
zaczyna szaleć
Kontakt:

30-09-2011, 02:42

Uwielbiam te spekulacje, o czym to niby nie mam pojęcia. ZN fajna ósma liga, nic czym mógłbym się jarać.
THRASH 'TILL DEATH!!!

www.facebook.com/live.art.ltd
ODPOWIEDZ