DEPECHE MODE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEPECHE MODE
ale pięknie pojechałeś na klerykach z it's no good widzę :D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
ano z Kraftwerk sporo jest na rzeczy, a Delta Machine tylko pozornie jest banalna, wiele tam się dzieje w tle, sporo jakichś rzeczy takich mało melodyjnych, które wychodzą dopiero w kolejnych odsłuchach, rośnie ta płyta.[V] pisze:Bardzo podoba mi się fakt,że zespół po tylu latach funkcjonowania na scenie nie odcina kuponów i wciąż podchodzi z pasją do swojej profesji,bawi się muzyką,brzmieniami,nie osiada na laurach,ba ich płyty są coraz bardziej wymagające,dla większości słuchaczy którzy pamiętają ich z czasów Everything Counts czy People are people [albo jeszcze wcześniejszych] pewnie już zupełnie nieprzystępne.
Jaka jest więc Delta Machine? W moim odczuciu,to bardzo interesujący,dopieszczony album,który zyskuje z każdym przesłuchaniem. Jest[zawsze obecne] dziedzictwo KRAFTWERK,jest analogia między bardziej współczesnymi formami muzyki elektronicznej[ciekawe czy kolaboracja Martina z dawnym kolegą z zespołu ożywiła pewne wspomnienia i wpłyneła na proces twórczy w DM],fajną rzeczą jest że nawet w tych prostych utworach,piosenkach jest wiele takiej misternej roboty,róznych detali,tak więc słuchaweczki wysoce rekomendowane.Słucham dalej.
Coś tam było! Człowiek!
-
Re:
tendencja zwyżkowa,upchano w tej płycie wiele niespodzianek ,jest ślad computerwelt,są jakieś cytaty z detroit techno,pięknie to poskładali.Skaut pisze:ano z Kraftwerk sporo jest na rzeczy, a Delta Machine tylko pozornie jest banalna, wiele tam się dzieje w tle, sporo jakichś rzeczy takich mało melodyjnych, które wychodzą dopiero w kolejnych odsłuchach, rośnie ta płyta.[V] pisze:Bardzo podoba mi się fakt,że zespół po tylu latach funkcjonowania na scenie nie odcina kuponów i wciąż podchodzi z pasją do swojej profesji,bawi się muzyką,brzmieniami,nie osiada na laurach,ba ich płyty są coraz bardziej wymagające,dla większości słuchaczy którzy pamiętają ich z czasów Everything Counts czy People are people [albo jeszcze wcześniejszych] pewnie już zupełnie nieprzystępne.
Jaka jest więc Delta Machine? W moim odczuciu,to bardzo interesujący,dopieszczony album,który zyskuje z każdym przesłuchaniem. Jest[zawsze obecne] dziedzictwo KRAFTWERK,jest analogia między bardziej współczesnymi formami muzyki elektronicznej[ciekawe czy kolaboracja Martina z dawnym kolegą z zespołu ożywiła pewne wspomnienia i wpłyneła na proces twórczy w DM],fajną rzeczą jest że nawet w tych prostych utworach,piosenkach jest wiele takiej misternej roboty,róznych detali,tak więc słuchaweczki wysoce rekomendowane.Słucham dalej.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
:D[V] pisze:ale pięknie pojechałeś na klerykach z it's no good widzę :D
-
Nieładnie tak kraść czyjeś żarty ;)
Niedługo wróci czas gdy z Bolkiem znowu będziemy napierdalać depeszowców.
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Re:
Pasztetową z Biedronki wyjdzie taniej:)Skaut pisze:obowiązkowo Metką z Balcerzaka.est pisze:Nieładnie tak kraść czyjeś żarty ;)
Zdecydowanie tak.Skaut pisze:pewnie, możemy chlusnąć po kałamarzu ;][V] pisze:SUPER.
Skaut,Kreator,przylaczycie sie?ja kwiecien mam wolny wiec mozna sie zgadac na pm:)
- Drone
KreatoR pisze:[V] pisze: Skaut,Kreator,przylaczycie sie?ja kwiecien mam wolny wiec mozna sie zgadac na pm:)Zdecydowanie tak.Skaut pisze: pewnie, możemy chlusnąć po kałamarzu ;]
Skoro Panowie spotkają się w tak doborowym towarzystwie, to polecam napój odpowiedni do rangi wydarzenia:

;)
Ostatnio zmieniony 19-03-2013, 23:30 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
nic nie widać;)słuchałeś już nowej płyty?bo poprzednia chyba ci podeszła z tego co pamiętam..
- Drone
Nie, jeszcze nie słuchałem. Poprzednia bardzo mi się podoba.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Drone, wyślij nam jakieś portugalskie cygara lepiej:)
- Harlequin
Może nie bardzo, ale podoba mi się, więc nie jestes sam.Drone pisze:Poprzednia bardzo mi się podoba.
-
Sounds of the Universe jest zajebiste.
Delta Machine pieknie wchodzi,mam tylko problem z jednym utworem : Child Inside,który jest jakiś taki...nijaki,rozmydlony.
Miałem również troche zastrzeżen co do tekstów które wydają się niekiedy zbyt oczywiste,banalne wręcz,wydaje się że tym razem bardziej skupili sie na doszlifowaniu muzyki liryki poukladano w względnie prosty sposób,czasem to działa,czasem nie.
Mimo tych drobnych usterek,zajebiście cieszy mnie ta płyta ,słucham codziennie po kilka razy i ten stan rzeczy pewnie jeszcze troche potrwa.Już niedługo koncerty:)
Delta Machine pieknie wchodzi,mam tylko problem z jednym utworem : Child Inside,który jest jakiś taki...nijaki,rozmydlony.
Miałem również troche zastrzeżen co do tekstów które wydają się niekiedy zbyt oczywiste,banalne wręcz,wydaje się że tym razem bardziej skupili sie na doszlifowaniu muzyki liryki poukladano w względnie prosty sposób,czasem to działa,czasem nie.
Mimo tych drobnych usterek,zajebiście cieszy mnie ta płyta ,słucham codziennie po kilka razy i ten stan rzeczy pewnie jeszcze troche potrwa.Już niedługo koncerty:)
- Harlequin
Na razie pierwszy odsłuch za mną i chciałem własnie napisac, ze dla mnie 'child inside" i 'secret to the end" chyba najlepsze poki co. To plumkanie w 'child inside' nadaje temu numerowi zajebistego, niedopowiedzianego klimaciku. Bardzo mi podszedł. Za to zdecydowanie nie podoba mi się utwór "Slow", a za słabszy uznalbym tez "Soft touch/raw nerve".[V] pisze:Sounds of the Universe jest zajebiste.
Ale to co zwróciło moją uwagę, to fakt, ze tutaj muzyka broni się sama i nawet partie wokalne mogłby byc okrojone o 50% a płyta nie straciłaby nic a nic.
-
jeden odsłuch to troche za mało na wysuwanie wniosków..
Slow super,to jest własnie ten bluesowy szlif o którym mówił Gahan.Soft Touch to wręcz klasyczny depeche,więc..;)
Slow super,to jest własnie ten bluesowy szlif o którym mówił Gahan.Soft Touch to wręcz klasyczny depeche,więc..;)
- Skaut
Przecież "Slow" jest zajebisty, przez ten bluesowy riff, a jego druga część już w ogóle ;] Zgadzam się co do "Soft Touch / Raw Nerve" - jakiś taki nieposkładany, nijaki wręcz.Harlequin pisze: Za to zdecydowanie nie podoba mi się utwór "Slow", a za słabszy uznalbym tez "Soft touch/raw nerve".
Coś tam było! Człowiek!
- Harlequin
No własnie chyba bardziej przemawia do mnie to niedopowiedziane plumkanie, ktorego na delta machine całkiem sporo. Zdecydowanie niebanalny i niekomenrcyjny krązek. I udany.
- twoja_stara_trotzky
kurde, ja muszę słuchać samej niekomercyjnej muzy, bo mi się ta płyta w chuj melodyjna i łatwa wydaje.
- Harlequin
Mnie sie poprzednia melodyjna wydawała