:D :D :Dest pisze:za dużo solówek na tej płycie, zupełnie nie wiem o co tutaj chodzi. gdybym chciał posłuchać led zeppelin to właczyłbym hawkwind. sprzedali surowość z nekropsalms na rzecz opethowych pejzaży. ja tego nie kupuję, to już nawet ten nowy kulawy satyricon jest bardziej przekonujący niż ten pseudohippisowski deathmetal. niby luz blues, swoboda i sielanka - kaszanka, ale tak naprawdę to album wyliczony na trend, na który niestety więkoszość ciągle daje się złapać. oczywiście wszyscy potrzebujecie odrobiny czasu, ale pamiętajcie o tym, że ja jestem cierpliwy i poczekam aż przyjdziecie wypłakać się na moim ramieniu. rozczarowanie roku!
P.S. takie solówki to ja wypierdalam na nienastrojonej gitarze na drugi dzien po ciężkim przepiciu i poalkoholowej sraczce.
OBLITERATION (NOR)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
- flow
- postuje jak opętany!
Re: OBLITERATION (NOR)
A jednak są jeszcze kapele które potrafią nagrać zacny death metalowy album. W natłoku gówna i kupy Obliteration rzeczywiście zaskoczył . Mnie ten album siadł "od kopa". Jest mrocznie i smoliście, brutalnie i walcowato, perka kłapie a wokalista drze ryja czego chcieć więcej do chuja pana?
Kompozycje wyśmienite, długie jak na ten gatunek ale nie nudzące. W zasadzie materiał bez minusów, jeden z lepszych nagrany w ostatnich latach. Przepowiadam modę na Obliteration.
Kompozycje wyśmienite, długie jak na ten gatunek ale nie nudzące. W zasadzie materiał bez minusów, jeden z lepszych nagrany w ostatnich latach. Przepowiadam modę na Obliteration.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Re:
Wreszcie jakiś głos rozsądku.est pisze:za dużo solówek na tej płycie, zupełnie nie wiem o co tutaj chodzi. gdybym chciał posłuchać led zeppelin to właczyłbym hawkwind. sprzedali surowość z nekropsalms na rzecz opethowych pejzaży. ja tego nie kupuję, to już nawet ten nowy kulawy satyricon jest bardziej przekonujący niż ten pseudohippisowski deathmetal. niby luz blues, swoboda i sielanka - kaszanka, ale tak naprawdę to album wyliczony na trend, na który niestety więkoszość ciągle daje się złapać. oczywiście wszyscy potrzebujecie odrobiny czasu, ale pamiętajcie o tym, że ja jestem cierpliwy i poczekam aż przyjdziecie wypłakać się na moim ramieniu. rozczarowanie roku!
P.S. takie solówki to ja wypierdalam na nienastrojonej gitarze na drugi dzien po ciężkim przepiciu i poalkoholowej sraczce.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po waszych spustach posłuchałem i...nic. Jest dobrze, ale Prosiaczek wspominał coś o arcydziele, a ja tego arcydzieła nie dostrzegam. Dużo, dużo bardziej robi mi ostatni Tribulation.
all the monsters will break your heart
- Harlequin
Gdybym nie znał ostatniego Necrovation to pewno Tbardziej bym się zachwycał Tribulation. Natomiast na nowym obliteration znalazłem cos tak pięknie nieuchwytnego, niepowtarzalny klimat, fantastyczne kompozycje, którym blizej do jakiegoś prog niz do death metalu, jakąś logiczną muzyczną podróż, a przy tym cos co brzmi jak oni.nicram pisze:Po waszych spustach posłuchałem i...nic. Jest dobrze, ale Prosiaczek wspominał coś o arcydziele, a ja tego arcydzieła nie dostrzegam. Dużo, dużo bardziej robi mi ostatni Tribulation.
- nicram
No, gdybym nie znał Morbus Chron, to może i bardziej by mi robiło Obliteration. ;-) Tym niemniej to dobry zespół jest.
all the monsters will break your heart
-
Execration, Tribulation, Obliteration - oto nowe wcielenie - ation death metalu :D
- nicram
Jeżeli chodzi o Tribulation, to The Formulas Of Death ustępuje Black Death Horizon pod każdym względem. Prócz czasu trwania, rzecz jasna. W telegraficznym skrócie. Zestawienie Dissection z Autopsy, może dać tylko jeden wynik.
- Kraft
The Formulas Of Death przede wszystkim ustępuje, i to drastycznie, The Horror. Chujnia z grzybnią i hipsterowskie smęcenie.
-
535, ty to jesteś jak ten patriota co nie może kochać swojego kraju bez nienawiści do innego ;)
Co Ty w ogóle pier...? Jakiej nienawiści? Przedstawiłem tylko swój punkt słyszenia. Pite coś było? W środku tygodnia?est pisze:535, ty to jesteś jak ten patriota co nie może kochać swojego kraju bez nienawiści do innego ;)
- Glene
Tribulation naeet nie ma startu do nowego albumu Obliteration :).
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Podobny wynik uzyskałoby Podbeskidzie Bielsko-Biała w starciu z Juventusem.535 pisze: Zestawienie Dissection z Autopsy, może dać tylko jeden wynik.
-
ale glenedzisz ;)Glene pisze:Tribulation naeet nie ma startu do nowego albumu Obliteration :).
-
To nie ja w każdym zdaniu o ulubionych zespołach wtrącam złote przemyślenia na temat tych, których nie lubię ;)535 pisze:Co Ty w ogóle pier...? Jakiej nienawiści? Przedstawiłem tylko swój punkt słyszenia. Pite coś było? W środku tygodnia?est pisze:535, ty to jesteś jak ten patriota co nie może kochać swojego kraju bez nienawiści do innego ;)
Nie wiem o co Ci chodzi. Przecież dygresja o Tribulation, wynikała z poprzednich wypowiedzi (nicram,Harlequin), a poza tym po czym wnioskujesz, że nie lubię, a nawet nienawidzę Tribulation, czy Dissection? Kolego est. Co też Kolega? Ja nie mam w zwyczaju obrzucania gównem kapel. Nawet Phoenix traktuję pieszczotliwie, jak rodzic dziecko z nieuleczalną chorobą.est pisze:To nie ja w każdym zdaniu o ulubionych zespołach wtrącam złote przemyślenia na temat tych, których nie lubię ;)535 pisze:Co Ty w ogóle pier...? Jakiej nienawiści? Przedstawiłem tylko swój punkt słyszenia. Pite coś było? W środku tygodnia?est pisze:535, ty to jesteś jak ten patriota co nie może kochać swojego kraju bez nienawiści do innego ;)
-
Nie rozmawiajmy o przykrych rzeczach, wszak jesteśmy jeszcze młodzi.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
est pisze:Nie rozmawiajmy o przykrych rzeczach, wszak jesteśmy jeszcze młodzi.
cholera musze zakupić ten album..na razie zamówiłem ostatni Ulcerate...odkładam kasę i zrobie zamówienie w l;utym na to cd
-
Tak zrób. Bez względu na to, który - ation masz na myśli :)