III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

Re: III Wojna Światowa

22-02-2022, 19:58

Pelson pisze:
22-02-2022, 16:03
ozob pisze:
21-02-2022, 20:49
Stalin był bardzo wytrawny. NRD, Kalingrad, granica Polski na Odrze. Rosyjskie myślenie strategiczne powinno budzić podziw. Dziś Putin po słabym Jelcynie w ostatnich dwóch dekadach wrócił do tej wytrawnej gry i to mając panstwo, którym rządzić z racji rozmiaru nie jest łatwo.
https://defence24.pl/geopolityka/desper ... N_OSDXHPiw
Odnośnie rosyjskiego myślenia strategicznego, które właśnie wywiodło Putina na manowce.
W skrócie- zrujnowany Donbas za rurę. Deal dekady.
Przecież on w to wbija. Tu nie chodzi o Donbas czy o stare granicę. Ileż kurwa razy trzeba to tłumaczyć? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

22-02-2022, 20:01

Jak prześledzimy historie Rosjan to nie wiesz czego się spodziewać. Ja w duchu pogańskim modlę się o to żeby wojny nie było. Straszne rzeczy, życzyłbym sobie tego żeby siły Natowskie postawiły twardo sytuację i żeby idiota Ruski się wycofał. Nie znam się kompletnie na tych tematach. Ale śmierć każdego z obywateli bez względu jaką zajmujemy fasadę jest czymś beznadziejnym.To śmierć ludzkiej istoty. Naprawdę jesteśmy tak prymitywnym ludzkim rodem ,że bez przemocy nie możemy nigdzie uciec? Naprawdę jesteśmy tak żałośni?
Doom the dark ages. Sesja trwa.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-02-2022, 20:03

ozob pisze:
22-02-2022, 19:56
To jest niesamowite jak dużo ludzi w socjalach pisze żeby nie żałować Ukrainy, nie wspierać i żeby w ogóle to państwo przestało istnieć. To muszą być ruskie trolle albo ludzie pozbawieni rozumu. Szok.
Realne krzywdy ze strony Ukraińców pozbawiły ludzi rozumu. Bufor ukraiński jest nam niezbędny. Rosjanie są zdemoralizowani swoją pozycją w tym regionie i nawet jeśli kiedyś dojdzie do normalizacji relacji na linii RP - FR to lepiej trzymać Rosję w bezpiecznej odległości.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
[V]

22-02-2022, 20:04

tomaszm pisze:
Naprawdę jesteśmy tak prymitywnym ludzkim rodem ,że bez przemocy nie możemy nigdzie uciec? Naprawdę jesteśmy tak żałośni?
To oczywiste.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

22-02-2022, 20:06

Jakież kurwa znowu realne krzywdy ze strony Ukraińców ma 99 procent pierdolących w tym temacie osobników? Po ryju na meczu dostali, czy w klubie było zamieszanie? To jest zwyczajne pierdolenie.
Pelson
rasowy masterfulowicz

ozob pisze:
22-02-2022, 19:58
Pelson pisze:
22-02-2022, 16:03
ozob pisze:
21-02-2022, 20:49
Stalin był bardzo wytrawny. NRD, Kalingrad, granica Polski na Odrze. Rosyjskie myślenie strategiczne powinno budzić podziw. Dziś Putin po słabym Jelcynie w ostatnich dwóch dekadach wrócił do tej wytrawnej gry i to mając panstwo, którym rządzić z racji rozmiaru nie jest łatwo.
https://defence24.pl/geopolityka/desper ... N_OSDXHPiw
Odnośnie rosyjskiego myślenia strategicznego, które właśnie wywiodło Putina na manowce.
W skrócie- zrujnowany Donbas za rurę. Deal dekady.
Przecież on w to wbija. Tu nie chodzi o Donbas czy o stare granicę. Ileż kurwa razy trzeba to tłumaczyć? (:
A o co?
tomaszm

22-02-2022, 20:21

[V] pisze:
tomaszm pisze:
Naprawdę jesteśmy tak prymitywnym ludzkim rodem ,że bez przemocy nie możemy nigdzie uciec? Naprawdę jesteśmy tak żałośni?
To oczywiste.
Chłopie tam będa umierać niewinni ludzie. Takie jak Ty masz i ja mam rodzinę. Ruscy są bezwzględni. Będą pacyfikować ludnośś. Chciałbyś, bo na podstawie tego co pisałeś żeby ruscy zgwałcili ci zonę i zabili dzieci? Mądry jesteś? Masz putina w avatarze. Weź się pierdolnij w łeb. Liczę na to ,że Putin pojebaniec zejdzie tej szaleńczej drogi. No na pewno nam Ukraina nie zaszkodziła. Oni i tak dostają po piździe ze 3 razy więcej.
[V]

22-02-2022, 20:30

tomaszm pisze:
[V] pisze:
tomaszm pisze:
To oczywiste.
Chłopie tam będa umierać niewinni ludzie. Takie jak Ty masz i ja mam rodzinę. Ruscy są bezwzględni. Będą pacyfikować ludnośś. Chciałbyś, bo na podstawie tego co pisałeś żeby ruscy zgwałcili ci zonę i zabili dzieci? Mądry jesteś? Masz putina w avatarze. Weź się pierdolnij w łeb. Liczę na to ,że Putin pojebaniec zejdzie tej szaleńczej drogi. No na pewno nam Ukraina nie zaszkodziła. Oni i tak dostają po piździe ze 3 razy więcej.
Napij się więcej bimberka.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Pacjent

22-02-2022, 20:31

535 pisze:
Jakież kurwa znowu realne krzywdy ze strony Ukraińców ma 99 procent pierdolących w tym temacie osobników? Po ryju na meczu dostali, czy w klubie było zamieszanie? To jest zwyczajne pierdolenie.
Mordowano ich, wypędzano (raczej musieli uciekać) i okradano ze wszystkiego, a teraz gloryfikuje się skurwysynów, którzy zaplanowali nie tylko mordy, ale nakazywali też skrajne okrucieństwo. Chcesz by rodziny, które tego doświadczyły zapomniały?
Liczą się tylko krzywdy zadane przez Kościół Katolicki?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

22-02-2022, 20:41

Pacjent pisze:
535 pisze:
Mordowano ich, wypędzano (raczej musieli uciekać) i okradano ze wszystkiego, a teraz gloryfikuje się skurwysynów, którzy zaplanowali nie tylko mordy, ale nakazywali też skrajne okrucieństwo. Chcesz by rodziny, które tego doświadczyły zapomniały?
Mówisz, że konfapederaści to w większości osobnicy w okolicach osiemdziesiątki sprawnie obsługujący telefony z androidem? Prawie ci uwierzyłem Robcio. Poza tym zapomniałeś o czymś, o czym tutaj już pisałem. Takim dość istotnym detalu dotyczącym mojej rodziny. Także prośba. Nie próbuj mnie brać na nie swoje bóle. Lubisz grzebać się w trupach. Długo jeszcze zamierzasz to robić? Masz z tego jakieś wymierne korzyści prócz wiecznego stękania i lęków? Z góry odpowiem. Nie. Nie widzę w kierowcy ubera prześladowcy moich przodków. Wybacz.
Awatar użytkownika
Hatefire

22-02-2022, 20:47

Pacjent pisze:
Rozumiem, że analogicznie Rosja powinna mieć prawo zbombardować Watykan za przewiny purpuratów sprzed lat? Nie powiem śmiała teza.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
tomaszm

22-02-2022, 20:48

[V] pisze:
22-02-2022, 20:30
tomaszm pisze:
[V] pisze:

To oczywiste.
Napij się więcej bimberka.
Nie rozumiesz pewnych spraw i swoich wypowiedzi, Jeśli popierasz totalitarny ustrój i to co piszesz,bo powierzasz w każdej wypowiedzi. i ja się mogę puścić i ci po ryju najebać. nie rób tego bo będziesz żałować. Nie obrażaj ludzi po pijaku .Do niczego to nie prowadzi.
Awatar użytkownika
bartwa

22-02-2022, 20:49

A czego Polacy szukali na ziemiach etnicznie ukraińskich? Czwartego do brydża?
PLASTIK NIE JEST METALEM
535

22-02-2022, 20:50

bartwa pisze:
To oczywiste.
[V]

22-02-2022, 20:52

Tomaszu, chyba coś ci się odkleiło od tego bimberka, może nie pisz już więcej.
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

22-02-2022, 20:56

Co by nie mówić, to fakt, że proporcjonalnie (zbyt) wielu Ukraińców to konkretni naziole, gloryfikujący SS Galizien, UPA i inne zbrodnicze organizacje, że rzewnie wspominają jak to za Hitlera dobrze było, nosząc dumnie szemranej renomy symbole jak np. Azov, to że w Odessie w 2014 zrobili rzeź swoich politycznych oponentów, a także liczne inne podobne akcje, to że prześladują mniejszości rosyjską (motywacja tak oczywista, jak nieusprawiedliwiona), a jak wskazuje tu podlinkowany artykuł- również węgierską.
No to ten fakt nie pomaga sprawie państwowości Ukrainy. A w świetle tego, że państwo i jego instytucje nie robiły nic (jak straż pożarna w Odessie po podpaleniu budynku ze zwolennikami referendum), by się od tego cienia zdystansować, było jedynie wodą na młyn propagandy Putina. Sorry, ale argument, że tyle wycierpieli ze strony ruskich nie usprawiedliwia skali nienawiści. A z pewnością był im wizerunkowo kontrskuteczny, a cała ich nienawiść została skrzętnie wykorzystana przeciwko nim. Dlatego uważam, że po części sami sobie tę pętlę na szyję nawinęli. Gdyby nie ona, to podejrzewam, że opinia publiczna w Rosji nie pozwoliłaby Putinowi na inwazję kulturowo bliskiej Ukrainy.
Oczywiście, że nie jest to większość Ukraińców, ale większość, ta "niewinna" jest co najwyżej o tyle współwinna, że milczała i tolerowała te nazistowskie inklinacje, traktując je pewnie jako pożyteczny element z punktu widzenia interesów swojej państwowości/obronności.
Pacjent

22-02-2022, 20:58

535 pisze:
22-02-2022, 20:41
Pacjent pisze:
535 pisze:
Mówisz, że konfapederaści to w większości osobnicy w okolicach osiemdziesiątki sprawnie obsługujący telefony z androidem? Prawie ci uwierzyłem Robcio. Poza tym zapomniałeś o czymś, o czym tutaj już pisałem. Takim dość istotnym detalu dotyczącym mojej rodziny. Także prośba. Nie próbuj mnie brać na nie swoje bóle. Lubisz grzebać się w trupach. Długo jeszcze zamierzasz to robić? Masz z tego jakieś wymierne korzyści prócz wiecznego stękania i lęków? Z góry odpowiem. Nie. Nie widzę w kierowcy ubera prześladowcy moich przodków. Wybacz.
Powtarzam: nie jest problemem pojedynczy Ukrainiec uczucie zarabiający w Polsce. Nie widzisz w państwie ukraińskim kultu rezunów?
Może pora zobaczyć te muzea, pomniki i ulice Bandery, Szuchewycza i innych pojebow? Może problemem jest rok UPA na Ukrainie. Dla ludzi, którzy oczekują minimum przyzwoitości to jest, tak po ludzku, ból.
Ze swojej strony dodam, że moją rodzinę ostrzegli o rzezi uczciwi Ukraińcy, a takich UPA mordowała jako zdrajców. Zejście z tego kursu powinno być warunkiem Polski postawionym Ukrainie. Minimum przyzwoitości. Tylko tyle.
Pacjent

22-02-2022, 21:01

535 pisze:
22-02-2022, 20:50
bartwa pisze:
To oczywiste.
Przypominam, że to nie wina Polaków, iż na ich ziemiach wykrztałcił się po wielu wiekach polskiej państwowości naród ukraiński.
Awatar użytkownika
Hatefire

22-02-2022, 21:04

Ubzdur pisze:
Gdyby nie ona, to podejrzewam, że opinia publiczna w Rosji nie pozwoliłaby Putinowi na inwazję kulturowo bliskiej Ukrainy.
Co? Może jeszcze powiesz ze Putin by referendum w narodzie przeprowadził? Przypominam że mówisz o kraju gdzie siły prorządowe dostają w okolicach 90% w "wolnych" wyborach. Naprawdę jesteś odklejony, że liczysz na opinię publiczną w tym totalitarnym bardaku z mocno ograniczony dostępem do informacji innej niż oficjalna.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

22-02-2022, 21:16

Ubzdur pisze:
Co by nie mówić, to fakt, że proporcjonalnie (zbyt) wielu Ukraińców to konkretni naziole, gloryfikujący SS Galizien, UPA i inne zbrodnicze organizacje, że rzewnie wspominają jak to za Hitlera dobrze było (...)
To jest ciekawa kwestia. Jaki procent Ukraińców popiera takie rzeczy? Przeglądam sobie teraz partie parlamentarne i na razie wychodzi mi, że konkretni naziole mają całego jednego przedstawiciela, bo tylko tylu osobom ze Swobody udało się dostać do 450 osobowego ichniego parlamentu. Możliwe, że są też jacyś wśród niezależnych, ale nie znam ich sceny politycznej, więc może coś podpowiesz?
Guilty of being right
ODPOWIEDZ