DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

10-09-2007, 14:49

Po pierwsze nie widziałem DVD, więc trudno mi je ocenić.
Po drugie z tego co na razie słyszałem to dokładnie wpasowuje się w drogę jaką obrali (zgodną z klipem do "Too Old Too Cold") i którą poparłem w naszej rozmowie (przypomnij mi jeśli się mylę).

edit: a w ogóle to straszne, Fenriz żywi się rybami zamiast ludzką krwią i spędza czas przy ognisku zamiast przy stosach płonących chrześcijan! Mój świat legł w gruzach. Idę się powiesić.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

10-09-2007, 15:10

Ja pierdole, jaka chujowa okladka...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

10-09-2007, 15:41

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Po pierwsze nie widziałem DVD, więc trudno mi je ocenić.
Po drugie z tego co na razie słyszałem to dokładnie wpasowuje się w drogę jaką obrali (zgodną z klipem do "Too Old Too Cold") i którą poparłem w naszej rozmowie (przypomnij mi jeśli się mylę).

edit: a w ogóle to straszne, Fenriz żywi się rybami zamiast ludzką krwią i spędza czas przy ognisku zamiast przy stosach płonących chrześcijan! Mój świat legł w gruzach. Idę się powiesić.[/quote]
Longi czytałem kilka recek tego materiału i nadal nie rozumiem sensu powstania tego dvd, chłopaki łowią ryby, kupują talerze do perkusji itp po co to komu? Czekam na następne dvd panów z DT w którym będę mógł zobaczyć jak przez pół godziny Fenriz będzie w zamyśleniu czytał gazetę nad jeziorem, a podczas następnych 45 min. Nocturno siedząc w fotelu będzie podziwiał zachód słońca, w dodatkach liczę, że zobaczę psa Fenriza jak ugania się po łące za motylami, całość ma być oczywiście bez tłumaczenia, tylko po norwesku i nakręcona w biało czarnej konwencji, tak by spotęgować klimat.
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

10-09-2007, 16:22

Odrazu widać ,ze nie jesteś prawdziwym Misanthropem !!
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

10-09-2007, 16:34

Prawdziwy mizantrop nie ogląda dvd !
PENIS METAL
Awatar użytkownika
cumchrist
zaczyna szaleć

10-09-2007, 16:43

[quote][i]Wysłane przez rob[/i]

czekam na następne dvd panów z DT w którym będę mógł zobaczyć jak przez pół godziny Fenriz będzie w zamyśleniu czytał gazetę nad jeziorem, a podczas następnych 45 min. Nocturno siedząc w fotelu będzie podziwiał zachód słońca, w dodatkach liczę że zobaczę psa Fenriza jak ugania się po łące za motylami, całość ma być oczywiście bez tłumaczenia, tylko po norwesku i nakręcona w biało czarnej konwencji ,tak by spotęgować klimat [/quote]

Zajebiście! To będzie wizualizacja do ich muzy jak zaczną nagrywać jakiś dark ambient ;)
In us we all have the power
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

10-09-2007, 16:48

[quote][i]Wysłane przez rob[/i]
Longi czytałem kilka recek tego materiału i nadal nie rozumiem sensu postania tego dvd, chłopaki łowią ryby, kupują talerze do perkusji itp po co to komu? czekam na następne dvd panów z DT w którym będę mógł zobaczyć jak przez pół godziny Fenriz będzie w zamyśleniu czytał gazetę nad jeziorem, a podczas następnych 45 min. Nocturno siedząc w fotelu będzie podziwiał zachód słońca, w dodatkach liczę że zobaczę psa Fenriza jak ugania się po łące za motylami, całość ma być oczywiście bez tłumaczenia, tylko po norwesku i nakręcona w biało czarnej konwencji ,tak by spotęgować klimat [/quote]
Widocznie jakiś sens to dla nich ma. A jeśli chcesz znać moje zdanie to całkiem wisi mi to DVD. Zupełnie nie jestem nim zainteresowany i moim zdaniem nic nie zmienia w linii programowej zespołu, którą odczytuję z ich muzyki i tekstów. Na tej samej zasadzie leję na Immortalowe teledyski, które zrobiły grupie złą reklamę, a bez których jest to zwyczajnie zajebista kapela.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-09-2007, 21:25

Immortal to cienizna od początku do końca, jedynie At the Heart of Winter sie jako tako broni. Natomiast Darkthrone i teledysk mają zajebisty i fajne to DVD bo choćby latali tam w różowych gatkach to i tak mamy im czego zazdrościć bo gnieździmy się w tej jebanej Polsce, człowiek na człowieku i jesteśmy częscią tego syfu czy chcemy czy nie. A oni mieszkają i nagrywają w zajebistej chacie w lesie, ludzi mało, fajna pogoda, świerze powietrze i zwierzaki wokół, zajebista sprawa.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

10-09-2007, 21:34

O to może niebawem zrobią kariere w Travel Channel.
PENIS METAL
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

10-09-2007, 21:48

i otworzą biuro podróży :)
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

10-09-2007, 22:54

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
Tylko że Now Diabolical to pop, a TCIA jest cholernie pijacko agresywny. Muzyka jest dość rockowa w wielu momentach, ale wokal nadrabia i wciąż jest to zbyt ciężkie do słuchania dla normalnego człowieka. A Satyricon na tyle lekki i przyswajalny, że już leci w tv.[/quote]
Niech sobie leci nawet w radiu maryja. Fakt jest taki, ze kompozycyjnie Satyricon nagral cholernie mocna i spojna plyte i wcale nie musial wywracac gatunku do gory nogami aby udowowdnic, ze jeszcze da sie tutaj zrobic cos ciekawego. Darkthrone natomiast nagral pijacki belkot (no dobra troche przesadzam). To tak jakby narzygac do kibla i pozniej sie cieszyc jaki mi fajny wzorek sie ulozyl (znow troche przesadzam).
A co do robienia z siebie wielkich blackowców, a później podejścia z dystansem, to naturalna sprawa i pewnie większość z was to przeszła/przechodzi. Pochuczeli troche, ale już są starzy, potrafią grać i tworza muzykę prawdziwą do bólu, popierdoloną lirycznie i ekstremalną muzycznie.[/quote]
Moze i tworza muzyke prawdziwa do bolu, ale nie mowmy, ze dzieki TCiA stali sie powazniejsi i jak to longi napisal (w zartach of course) "dorosli do Szatana".
[quote][i]Wysłane przez Skaut_Kwatermaster[/i]
Czasami to az sie zastanawiam, czy rzeczywiscie wierzysz w to co piszesz, czy tylko na siłę starasz sie sobie wmówic, że tak jest.[/quote]
Nie masz w życiu ciekawszych tematów do rozważań?[/quote]
Akurat wtedy siedzialem na forum wiec, naszla mnie taka mysl. Poza tym wydaje mnie sie, ze nawet jakby Darkthrone spiewalo o gownie, albo zaczelo grac grindcore to tez bys na to przystal. O to mnie, mniej wiecej chodzilo.
A abstrahując od teoretyzowania to ich muzyka jest po prostu świetna.[/quote]
Nie twierdze ze jest inaczej. Ale i tak bede sie upieral, ze TCiA jest przecietny muzycznie.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

10-09-2007, 23:34

Darkthrone nagrał zajebistą płyte metalową , a Satyricon pierdolone metalowe disco dla dla blond panienek w różowych bluzeczkach , co widać na filmach w sieci .

W nowym DT itak jest wiecej jadu niż 80% true black metalowych kapel . TCIA to kurwsko zajebista płyta , najlepsza od czasu "total death".
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

11-09-2007, 00:24

Natomiast Darkthrone i teledysk mają zajebisty i fajne to DVD bo choćby latali tam w różowych gatkach to i tak mamy im czego zazdrościć bo gnieździmy się w tej jebanej Polsce, człowiek na człowieku i jesteśmy częscią tego syfu czy chcemy czy nie. A oni mieszkają i nagrywają w zajebistej chacie w lesie, ludzi mało, fajna pogoda, świerze powietrze i zwierzaki wokół, zajebista sprawa. [/quote]

Potężne LOL. Masz talent;)

Co do nowego oblicza Darkthrone - zaczyna mnie na swój sposób przekonywać...taki kwadratowy black n roll ma swój urok;)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

11-09-2007, 00:35

Kurwa , dla mnie to ta sama kapela którą byli na początku lat 90 , wciąż czuć pasje w tej muzyce , i AUDENTYCZNOŚĆ . I pierdoli mnie czy grają bardziej rockowo.
vomit

11-09-2007, 01:17

[quote][i]Wysłane przez NifelheiM[/i]
Darkthrone nagrał zajebistą płyte metalową , a Satyricon pierdolone metalowe disco dla dla blond panienek w różowych bluzeczkach , co widać na filmach w sieci .

W nowym DT itak jest wiecej jadu niż 80% true black metalowych kapel . TCIA to kurwsko zajebista płyta , najlepsza od czasu "total death". [/quote]

nie lubisz blond panienek w różowych bluzeczkach?
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

11-09-2007, 09:10

Lubie, ale nie wtedy gdy mają coś wspólnego z metalem , baby i metal to złe połączenie !

Trzeba być pizdeczką ! żeby woleć nowy cukierkowy Satyriconek od Nowych albumów Darkthrone , nie boje sie użyć tego słowa , Pizdeczką !!
vomit

11-09-2007, 13:46

Teraz już jesteś krieg.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

11-09-2007, 15:59

[quote][i]Wysłane przez NifelheiM[/i]
AUDENTYCZNOŚĆ [/quote]
co to jest ku*wa AUDENTYCZNOŚĆ???? coś wspólnego z audytem?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

11-09-2007, 20:36

Przesłuchałem NWOBHM , no i znakomicie sie czuje. Dobra ta ich droga, jebac porownania po prostu dobrze się tego slucha :)
Paffka
zaczyna szaleć

11-09-2007, 22:16

Immortal to cienizna od początku do końca, jedynie At the Heart of Winter sie jako tako broni.[/quote]

Ten krążek się moim zdaniem najmniej broni.
ODPOWIEDZ