8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: 8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
O właśnie, gdzie mięsisty i żylasty thrash TESTAMENT w porównaniu do wygłupów ANTHRAX. Nigdy nie rozumiałem fenomenu tego zespołu, to tak na marginesie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hehe miesiste i zylaste jest cos innego za twoimi plecami i pewnie dlatego jestes taki spiety :D
Co za reaktywnosc :D tyle "wybitnych" i "genialnych" plyt pogoniles na allegro a teraz sie palujesz nad jakimis popluczynami, w dodatku przeklinasz jak szewc i wklejasz obrazki z piwem. Cos mi tu nie gra :D
Co za reaktywnosc :D tyle "wybitnych" i "genialnych" plyt pogoniles na allegro a teraz sie palujesz nad jakimis popluczynami, w dodatku przeklinasz jak szewc i wklejasz obrazki z piwem. Cos mi tu nie gra :D
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
pomijajac wasze przeurocze klotnie, jak sie niby ma ten caly anthrax do METALLIKI, SLAYERA czy MEGADETH? A czesto sie wymienia w jednej linii. przeciez to jakies nieporozumienie.
this is a land of wolves now
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Ma się zupełnie nijak i w ogóle nie pasuje do tego zestawienia. Zamiast ANTHRAX powinien być w tej czwórce OVERKILL albo EXODUS.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
No wlasnie do glowy przyszedl mi Overkill, to zespol z pazurem i jajami, a nie jakies patatajce remizowe
- Triceratops
Juz to przerabialismy w temacie o Anthrax jakies 3 lata temu, wiec zamiast pierdolic tak znowu wystarczy zlinkowac do tamtej dyskusji.Riven pisze:pomijajac wasze przeurocze klotnie, jak sie niby ma ten caly anthrax do METALLIKI, SLAYERA czy MEGADETH? A czesto sie wymienia w jednej linii. przeciez to jakies nieporozumienie.
Co do Anthrax to wtedy pamietam Marian pierdolil wlasnie to co wy (czyli jak zjebana katarynka z zaawansowanym wodoglowiem i stulejka), ale w koncu dal sie namowic na ostatni wtedy Anthrax i potem diametralnie zmienil zdanie piszac, ze to jedna z najlepszych thrashowych plyt ostatnich lat. Wiec po prostu proponuje wyjac uszy z dupy hehe.
Co do Overkill to tez bylo przerabiane nawet niedawno w temacie Overkill i ustalone zostalo, ze solidny sredniak i tylko stulejarz moze wpasc na inny pomysl
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
E tam. A koncerty grają fantastyczne. Co do anthrax, pokaz mi najlepszego killera z lat świetności thrashu w ich wykonaniu a pokaże Ci ze METALLICA go kasuje w przedbiegach jakimś numerem z pierwszych 4 płyt
- Triceratops
No i co tym niby udowodnisz? Ze a>b czy cos innego? Zreszta akurat porownywanie z Metallika z pierwszych czterech to rzeczywiscie wyczyn, do bogow rownac :D Szkoda, ze nie w ten sam sposob nie porownujesz Testamentu. Moze porownaj Testement z pierwszych czterech do pierwszych 4 Anthraxu :) Szczerze mowiac to nawet z Overkillem Testamen wypada blado.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
Przecież napisałem wyraźnie ze testament to nie jest ta liga co Metallica czy Slayer. Chodziło tylko o to ze często wrzuca się anthrax do awangardy thrashu a jest to właśnie ta liga co testament. No ale dobrze ze się zgadzasz
- Triceratops
Nie "wrzuca sie" a "zostalo wrzucone" i to zanim zaczales muzyki sluchac :D
Wiem, ze dzisiaj mozesz prostestowac przeciwko Beatlesom kosztem Zeppelinow ale to takie pierdzenie w powietrze, najwyzej dupe sobie przeziebisz ;)
Mechanizmy rzadzace tymi zjawiskami byly oceniane na biezaco i wtedy kreowano opinie, pewnie mozesz miec i masz o to pretensje do opinii publicznej, owczesnych metalowcow i mediow :D Widac wtedy Anthrax byl w B4 a Testament nie, co nawet zreszta opisywano we wrzesniowym Rock'N Rollu, jako "piata gwiazdke".
W kazdym razie cieszy fakt, ze ludzie nie byli tak zjebani i glusi jak dzisiaj i mieli zachowany rozsadek i trzezwosc oceny :D
Wiem, ze dzisiaj mozesz prostestowac przeciwko Beatlesom kosztem Zeppelinow ale to takie pierdzenie w powietrze, najwyzej dupe sobie przeziebisz ;)
Mechanizmy rzadzace tymi zjawiskami byly oceniane na biezaco i wtedy kreowano opinie, pewnie mozesz miec i masz o to pretensje do opinii publicznej, owczesnych metalowcow i mediow :D Widac wtedy Anthrax byl w B4 a Testament nie, co nawet zreszta opisywano we wrzesniowym Rock'N Rollu, jako "piata gwiazdke".
W kazdym razie cieszy fakt, ze ludzie nie byli tak zjebani i glusi jak dzisiaj i mieli zachowany rozsadek i trzezwosc oceny :D
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
Argumenty ad wiek, klasyka. Ty zapewne poznałeś debiut Metalliki w momencie premiery. No i faktycznie najważniejszym wyznacznikiem jest to co ktoś tam sobie uznał w jakimś rankingu, oczywiście. A dla mnie jest jasne jak słońce ze anthrax jest klasę niżej niż Slayer, Metallica czy megadeth. Nie mowie ze testament jest lepszy, może nie jest, to już kwestia osobistych preferencji. To zespół nieporównywalnie mniej istotny niż Metallica czy z innej beczki kreator i chyba nikt tutaj nie twierdzi inaczej
O the Beatles nic nie pisałem, znowu coś Ci się pojebało
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Tak tylko się wtrącę, zwracając uwagę na mało tu docenionej, a jednakowoż najlepszej w dorobku {i]Demonic[/i]. Jak nie wierzycie, to Mola spytajcie.
support music, not rumors
- Żułek
Najlepszy to przesada, ale słucham go z chęcią chociaż długo mi zajęło polubienie tego albumu.Rattlehead pisze:Tak tylko się wtrącę, zwracając uwagę na mało tu docenionej, a jednakowoż najlepszej w dorobku {i]Demonic[/i]. Jak nie wierzycie, to Mola spytajcie.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Riven
- Kontakt:
Musze sobie powtórzyć bo nie słyszałem całości z 10 lat, pamiętam tylko zajebisty burning times I to klawe intro z 666 ;)
- Rattlehead
Together as One przede wszystkim i sufit na łeb się wali.
- Riven
- Kontakt:
Zaraz będzie grane to się zobaczy.
- Rattlehead
Przepiękna jest tam ta "kacza" gitarra.
- Żułek
Dla mnie Demonic ma jedna wade - jest troche za wolny, ale za to klimatem nadrabia.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Triceratops
Ale to nie jest zaden argument ad wiek, przeciez ja w tym nie uczestniczylem, wiec to nie ma zadnego znaczenia. Ja tez ten stan zastalem, bo taki byl kreowany przez zagraniczne jak i polskie media. Inna sprawa, ze tak wtedy uwazano. Kazda polska gazeta muzyczna a bylo ich wtedy niewiele pisala na ten temat tak samo, zreszta w znaczniej mierze opierajac swoja opinie o te wyglaszane na zachodzie. Chcesz powiedziec, ze wszyscy padli ofiara omamow i jest to spisek Reptillian zeby oszukac tak strasznie metalowa brac?Riven pisze:Argumenty ad wiek, klasyka. Ty zapewne poznałeś debiut Metalliki w momencie premiery. No i faktycznie najważniejszym wyznacznikiem jest to co ktoś tam sobie uznał w jakimś rankingu, oczywiście. A dla mnie jest jasne jak słońce ze anthrax jest klasę niżej niż Slayer, Metallica czy megadeth. Nie mowie ze testament jest lepszy, może nie jest, to już kwestia osobistych preferencji. To zespół nieporównywalnie mniej istotny niż Metallica czy z innej beczki kreator i chyba nikt tutaj nie twierdzi inaczej
Oczywiscie dzisiaj kazdy kto ma telefon moze sobie siedzac na kiblu naklepac rownan i nierownosci za jedyna miare biorac wlasny gust i widzimisie, coz takie mamy czasy i takie prawa, co w zadnym wypadku nie ma wplywu na fakty takimi jakie sa ;)
Co do Beatles i Zeppelin to taka analogia byla jak nie zalapales.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
wszystko pieknie tylko o czym my wlasciwie dyskutujemy? przeciez sie zgodzilismy. napisales:
Nigdzie nie windowalem Testamentu (wrecz przeciwnie) a to ze wole ich muzyke od muzyki Anthrax nie ma kompletnie nic do rzeczy.
Mam wrazenie ze cala ta polemika sluzy po raz kolejny do tego zebys sie polechtal po wlasnym ego jaki to jestes zajebiscie obeznany - bo wyglada na to, ze klocisz sie z teza ktora sam wypowiedziales
czyli: Metallica to polka wyzej niz Anthrax, dobrze zrozumialem?Zreszta akurat porownywanie z Metallika z pierwszych czterech to rzeczywiscie wyczyn, do bogow rownac
Nigdzie nie windowalem Testamentu (wrecz przeciwnie) a to ze wole ich muzyke od muzyki Anthrax nie ma kompletnie nic do rzeczy.
Mam wrazenie ze cala ta polemika sluzy po raz kolejny do tego zebys sie polechtal po wlasnym ego jaki to jestes zajebiscie obeznany - bo wyglada na to, ze klocisz sie z teza ktora sam wypowiedziales