MAYHEM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: MAYHEM

28-10-2019, 18:44

Słuchałem pojedynczych numerów i przemknęło mi gdzieś w zwolnieniach illuminate Eliminate. Na razie Malum jest czymś co wzbudziło jakieś tam zainteresowanie.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

29-10-2019, 12:09

vicek pisze:Mi się Malum najbardziej podoba .
Najlepszy.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
[V]

31-10-2019, 21:40

https://www.metalorgie.com/interviews/1 ... rview-2018" onclick="window.open(this.href);return false;

wykurwiste wywiade
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

01-11-2019, 23:17

Powoli składam ten album w przysłowiową kupę i słyszę, że Mayhem nagrali po raz pierwszy album bezpieczny, koniunkturalny, coś dla pudelkowych metalowców, którzy z lubością pieszczą przed lustrami swoje grzywki, pierdoląc o tym jaka EW, była chujowa. Ja może przypomnę, bo pamięć na tym forum kuleje od zawsze.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

01-11-2019, 23:20

535 pisze:Powoli składam ten album w przysłowiową kupę i słyszę, że Mayhem nagrali po raz pierwszy album bezpieczny, koniunkturalny
Tak jak w przypadku KSM pojebaly ci sie plyty.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

01-11-2019, 23:24

ozob pisze:
535 pisze:Powoli składam ten album w przysłowiową kupę i słyszę, że Mayhem nagrali po raz pierwszy album bezpieczny, koniunkturalny
Tak jak w przypadku KSM pojebaly ci sie plyty.
Minęło 30 sekund i ....

Obrazek
535

01-11-2019, 23:25

Ale tak poważnie, może lepiej posłuchaj i pokaż mi na tej nowej podobnie ofensywny kawałek.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-11-2019, 00:26

Ok. Ujme to inaczej abys mogl lepiej zrozumiec przede wszystkim siebie. (:

Ryzykowne nawiazania "D" 25 lat wstecz do lat 90-tych maja byc bezpieczne i koniunkturalne, ale juz "EW" bezczelnie kopiujaca riffy Blasphemera z "OaC" juz takowa widac nie jest, tak?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

02-11-2019, 00:30

ozob pisze:Ok. Ujme to inaczej abys mogl lepiej zrozumiec przede wszystkim siebie. (:

Wolałbym panie ładny, byś skupił się na swoich ułomnościach, miast koncentrować się cały czas na mojej skromnej osobie. Jednego wiernego fana już tutaj mam. Proponuję,pisz o swoich doznaniach, a olej moje. Tak będzie łatwiej.
535

02-11-2019, 00:36

ozob pisze:
Ryzykowne nawiazania "D" 25 lat wstecz do lat 90-tych maja byc bezpieczne i koniunkturalne, ale juz "EW" bezczelnie kopiujaca riffy Blasphemera z "OaC" juz takowa widac nie jest, tak?
Pisaliśmy już o tym. Na EW jest cała masa zupełnie innych riffów, które ty wrzucasz do wora Rune. Po prostu nie znasz tych kapel, a one chyba nawet w tym temacie zostały wymienione. Przez tyle miesięcy nie zadałeś sobie pierdolonego jebanego trudu, żeby to sprawdzić, a teraz wyskakujesz z tak prymitywnym argumentem? Myślałem, że gadam z kimś bardziej rozgarniętym i siedzącym w temacie. Cóż. Człowiek całe życie popełnia błędy.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-11-2019, 00:49

Jeszcze inaczej spytam skoro chcesz byc taki skrupulatny. Co to za roznica czy to riff Rune czy riff od Rune zainspirowany kapela X, Y, Z? Dalej wychodzi marna proba bezpiecznego i wykalkulowanego kopiowania na potrzeby "EW". Odszedl glowny kompozytor wiec droga do osiagniecia celu byly oczywista - zadnego zwrotu, ale inne brzmienie i puder.
535

02-11-2019, 00:58

ozob pisze:Jeszcze inaczej spytam skoro chcesz byc taki skrupulatny. Co to za roznica czy to riff Rune czy riff od Rune zainspirowany kapela X, Y, Z? Dalej wychodzi marna proba bezpiecznego i wykalkulowanego kopiowania na "EW".
Oczywista bzdura. Odwracasz riff i logikę ogonem, bo przecież wszystko zaczyna się od Venom, a nie czekaj..... Krótko. Najnowsza płyta Mayhem jest przewidywalna do bólu. Właściwie tylko wokale,mówiąc językiem Mateusza Borka "robią różnicę". Esoteric robi ją już w pierwszym wejściu i nie wiem co tu jest trudnego? Weźże se stary posłuchaj tych płyt . Nie myśląc o mnie i o kulcie jedynki.
535

02-11-2019, 01:17

I jeszcze drobiazg. Taki ORDER, gniecie te dwa ostatnie Majemy w pierwszym podejściu, a cisza jak pierdolonym makiem zasiał. Magia nazwy? Czy ki chuj?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-11-2019, 02:08

Ja tu nie rozmawiam z toba co "gniecie ostatnie dwa Mejemy" wiec po cholera rozmywasz? Pytam jeno jaki jest powod nazwania "D" mianem koniunkturalnej i bezpiecznej, a "EW" juz nie w sytuacji, gdy okolicznosci wskazuja na cos zupelnie odwornego? Nie bez znaczenia jest rowniez fakt, ze gitarom z "EW" jest znacznie blizej do swojej poprzedniczki niz "D" pod tym samym wzgledem do "EW".
535

02-11-2019, 02:19

ozob pisze:Ja tu nie rozmawiam z toba co "gniecie ostatnie dwa Mejemy" wiec po cholera rozmywasz? Pytam jeno jaki jest powod nazwania "D" mianem koniunkturalnej i bezpiecznej, a "EW" juz nie w sytuacji, gdy okolicznosci wskazuja na cos zupelnie odwornego? Nie bez znaczenia jest rowniez fakt, ze gitarom z "EW" jest znacznie blizej do swojej poprzedniczki niz "D" pod tym samym wzgledem do "EW".
Ale stary, nawet przyjmując twoje podejście, nietrudno wykazać, że to próba zawracania kijem Wisły i ratowania twojej (w dyskusji) twarzy. Nagrali koniunkturalny , oczekiwany, a nawet wymagany przez fanów, którzy w połowie lat 90-tych chodzili do przedszkola, klocek i po chuj drążyć? Jam ci nie jest wrogiem. piszę tylko o tym com se usłyszał i możesz się z tym nie zgadzać, ale weź pod uwagę, że będziemy musieli jednak jakoś dalej żyć. Przynajmniej ja. Bo nie mam ochoty się za tę płytę zabijać.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

02-11-2019, 14:32

535 pisze:Powoli składam ten album w przysłowiową kupę i słyszę, że Mayhem nagrali po raz pierwszy album bezpieczny, koniunkturalny, coś dla pudelkowych metalowców, którzy z lubością pieszczą przed lustrami swoje grzywki, pierdoląc o tym jaka EW, była chujowa. Ja może przypomnę, bo pamięć na tym forum kuleje od zawsze.

[youtube][/youtube]
Michale akurat chyba najsłabszy numer z ew wybrałeś.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-11-2019, 19:26

[youtube][/youtube]

tia teledysk
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

07-11-2019, 19:49

Fajne to Mysticum.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-11-2019, 16:54

Dobre to video. Takie black metalowe i złe (w sensie, że czuć zło). :-)
all the monsters will break your heart
535

08-11-2019, 16:59

W takim razie zgłaszam panu Papieżowi do natychmiastowego zablokowania tych zgubnych treści.
ODPOWIEDZ