MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: MAYHEM
Słuchałem pojedynczych numerów i przemknęło mi gdzieś w zwolnieniach illuminate Eliminate. Na razie Malum jest czymś co wzbudziło jakieś tam zainteresowanie.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Najlepszy.vicek pisze:Mi się Malum najbardziej podoba .
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
https://www.metalorgie.com/interviews/1 ... rview-2018" onclick="window.open(this.href);return false;
wykurwiste wywiade
wykurwiste wywiade
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Powoli składam ten album w przysłowiową kupę i słyszę, że Mayhem nagrali po raz pierwszy album bezpieczny, koniunkturalny, coś dla pudelkowych metalowców, którzy z lubością pieszczą przed lustrami swoje grzywki, pierdoląc o tym jaka EW, była chujowa. Ja może przypomnę, bo pamięć na tym forum kuleje od zawsze.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- ozob
- zahartowany metalizator
Tak jak w przypadku KSM pojebaly ci sie plyty.535 pisze:Powoli składam ten album w przysłowiową kupę i słyszę, że Mayhem nagrali po raz pierwszy album bezpieczny, koniunkturalny
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Minęło 30 sekund i ....ozob pisze:Tak jak w przypadku KSM pojebaly ci sie plyty.535 pisze:Powoli składam ten album w przysłowiową kupę i słyszę, że Mayhem nagrali po raz pierwszy album bezpieczny, koniunkturalny

Ale tak poważnie, może lepiej posłuchaj i pokaż mi na tej nowej podobnie ofensywny kawałek.
- ozob
Ok. Ujme to inaczej abys mogl lepiej zrozumiec przede wszystkim siebie. (:
Ryzykowne nawiazania "D" 25 lat wstecz do lat 90-tych maja byc bezpieczne i koniunkturalne, ale juz "EW" bezczelnie kopiujaca riffy Blasphemera z "OaC" juz takowa widac nie jest, tak?
Ryzykowne nawiazania "D" 25 lat wstecz do lat 90-tych maja byc bezpieczne i koniunkturalne, ale juz "EW" bezczelnie kopiujaca riffy Blasphemera z "OaC" juz takowa widac nie jest, tak?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
ozob pisze:Ok. Ujme to inaczej abys mogl lepiej zrozumiec przede wszystkim siebie. (:
Wolałbym panie ładny, byś skupił się na swoich ułomnościach, miast koncentrować się cały czas na mojej skromnej osobie. Jednego wiernego fana już tutaj mam. Proponuję,pisz o swoich doznaniach, a olej moje. Tak będzie łatwiej.
Pisaliśmy już o tym. Na EW jest cała masa zupełnie innych riffów, które ty wrzucasz do wora Rune. Po prostu nie znasz tych kapel, a one chyba nawet w tym temacie zostały wymienione. Przez tyle miesięcy nie zadałeś sobie pierdolonego jebanego trudu, żeby to sprawdzić, a teraz wyskakujesz z tak prymitywnym argumentem? Myślałem, że gadam z kimś bardziej rozgarniętym i siedzącym w temacie. Cóż. Człowiek całe życie popełnia błędy.ozob pisze:
- ozob
Jeszcze inaczej spytam skoro chcesz byc taki skrupulatny. Co to za roznica czy to riff Rune czy riff od Rune zainspirowany kapela X, Y, Z? Dalej wychodzi marna proba bezpiecznego i wykalkulowanego kopiowania na potrzeby "EW". Odszedl glowny kompozytor wiec droga do osiagniecia celu byly oczywista - zadnego zwrotu, ale inne brzmienie i puder.
Oczywista bzdura. Odwracasz riff i logikę ogonem, bo przecież wszystko zaczyna się od Venom, a nie czekaj..... Krótko. Najnowsza płyta Mayhem jest przewidywalna do bólu. Właściwie tylko wokale,mówiąc językiem Mateusza Borka "robią różnicę". Esoteric robi ją już w pierwszym wejściu i nie wiem co tu jest trudnego? Weźże se stary posłuchaj tych płyt . Nie myśląc o mnie i o kulcie jedynki.ozob pisze:Jeszcze inaczej spytam skoro chcesz byc taki skrupulatny. Co to za roznica czy to riff Rune czy riff od Rune zainspirowany kapela X, Y, Z? Dalej wychodzi marna proba bezpiecznego i wykalkulowanego kopiowania na "EW".
I jeszcze drobiazg. Taki ORDER, gniecie te dwa ostatnie Majemy w pierwszym podejściu, a cisza jak pierdolonym makiem zasiał. Magia nazwy? Czy ki chuj?
- ozob
Ja tu nie rozmawiam z toba co "gniecie ostatnie dwa Mejemy" wiec po cholera rozmywasz? Pytam jeno jaki jest powod nazwania "D" mianem koniunkturalnej i bezpiecznej, a "EW" juz nie w sytuacji, gdy okolicznosci wskazuja na cos zupelnie odwornego? Nie bez znaczenia jest rowniez fakt, ze gitarom z "EW" jest znacznie blizej do swojej poprzedniczki niz "D" pod tym samym wzgledem do "EW".
Ale stary, nawet przyjmując twoje podejście, nietrudno wykazać, że to próba zawracania kijem Wisły i ratowania twojej (w dyskusji) twarzy. Nagrali koniunkturalny , oczekiwany, a nawet wymagany przez fanów, którzy w połowie lat 90-tych chodzili do przedszkola, klocek i po chuj drążyć? Jam ci nie jest wrogiem. piszę tylko o tym com se usłyszał i możesz się z tym nie zgadzać, ale weź pod uwagę, że będziemy musieli jednak jakoś dalej żyć. Przynajmniej ja. Bo nie mam ochoty się za tę płytę zabijać.ozob pisze:Ja tu nie rozmawiam z toba co "gniecie ostatnie dwa Mejemy" wiec po cholera rozmywasz? Pytam jeno jaki jest powod nazwania "D" mianem koniunkturalnej i bezpiecznej, a "EW" juz nie w sytuacji, gdy okolicznosci wskazuja na cos zupelnie odwornego? Nie bez znaczenia jest rowniez fakt, ze gitarom z "EW" jest znacznie blizej do swojej poprzedniczki niz "D" pod tym samym wzgledem do "EW".
- maciek z klanu
Michale akurat chyba najsłabszy numer z ew wybrałeś.535 pisze:Powoli składam ten album w przysłowiową kupę i słyszę, że Mayhem nagrali po raz pierwszy album bezpieczny, koniunkturalny, coś dla pudelkowych metalowców, którzy z lubością pieszczą przed lustrami swoje grzywki, pierdoląc o tym jaka EW, była chujowa. Ja może przypomnę, bo pamięć na tym forum kuleje od zawsze.
[youtube][/youtube]
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- SODOMOUSE
Fajne to Mysticum.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dobre to video. Takie black metalowe i złe (w sensie, że czuć zło). :-)
all the monsters will break your heart
W takim razie zgłaszam panu Papieżowi do natychmiastowego zablokowania tych zgubnych treści.