UNLEASHED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: UNLEASHED
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Żułek
jest całość dla odważnych 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- dzik
- zahartowany metalizator
- empir
Całkiem przyzwoity ten nowy Unleashed. Dupy nie urywa, do pierwszych 4 płyt startu nie ma ale słucha się nieźle.
Koncercik by się jakiś przydał.
Koncercik by się jakiś przydał.
-
- w mackach Zła
Od czasu Hammer Battalion jak dla mnie nie nagrali nic godnego uwagi. Nowa czymś zaskakuje - choć kilkoma dobrymi rakenrolowymi numerami w starym stylu?
Szkoda, że tak grubasek rozmienił na drobne ten niegdyś zacny band. Np. Hells Unleashed to jest zajebista kopalnia hiciorów, mało jest metalowych płyt równie godnych do machania baniakiem
Szkoda, że tak grubasek rozmienił na drobne ten niegdyś zacny band. Np. Hells Unleashed to jest zajebista kopalnia hiciorów, mało jest metalowych płyt równie godnych do machania baniakiem
- Żułek
u mnie tak samo ale ale ale
to oczywiście żaden powód aby tego słuchać a tym bardziej kupić

a tu pełna zgodaKoncercik by się jakiś przydał.

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- dzik
Mnie się podoba nowa. Więcej nie słucham, w sobotę albo poniedziałek wyciągnę z paczkomatu.
dobry kościół to kościół spalony
- empir
- Żułek
no jeśli ktoś jest uzależniony to pewnie kupi

-
No shadows in the deep to za bardzo nie przypomina
Wlatuje i wylatuje, da się słuchać.
Nie wiem czy solówki nie są zbyt hmmm... na siłę melodyjne?
Wlatuje i wylatuje, da się słuchać.
Nie wiem czy solówki nie są zbyt hmmm... na siłę melodyjne?
- Żułek
tak sobie troche słuchałem dzisiaj ich
wcześniej był dzień z Dismember a dzisiaj kawałek dnia z Unleashed 
to że debiut jest najlepszy jest oczywiste
ja się nawet z tym zgadzam ale tylko pod warunkiem że mówimy o albumach, bo jeśli chodzi ogólnie no to jednak wole rzeczy z przed debiutu
przykład bardzo prosty
z debiutu
z epki
epka lepsiejsza

to że debiut jest najlepszy jest oczywiste

z debiutu
z epki
epka lepsiejsza

-
"Pierwsze demo najlepsze " - na to hasło zwrócił uwagę już Ekeroth, autor książki "Szwedzki death metal. Niemal każdy debiutancki album miał słabsze brzmienie niż demówki - Unleashed, Dismember, Carnage.... Powody na pewno są dwa. Pierwszy - sentyment do starych nagrań, Te demówki w czasach tape tradingu były czymś nowym, świeżym, fenomenalnym, ciekawym, otwierały drzwi na świat. Sam dobrze pamiętam jakie brzmienie było na przegrywanej po raz któryś kasecie, a potem dla porównania kiedy słuchało się tego z kompaktu. Niektóre zagrywki było słychać dopiero wtedy! Tak więc, jeśli ktoś był przyzwyczajony do takiego brzmienia, to nic dziwnego, że później kiedy słyszał nową wersję mógł kręcić nosem.
A drugi, możliwe że bardziej istotny, to kasa. Po prostu - w momencie kiedy zespół podpisał kontrakt zdobywał pieniądze na porządniejsze studio, w którym te kawałki można było doszlifować, wydobyć z nich wszystkie smaczki. Demówki czy epki nagrywane były z mniejszym budżetem, więc pewnie to brzmienie było spowodowane możliwościami realizatorskimi. Po prostu zabrakło pieniędzy na lepsza obróbkę. A to, że brzmi soczyściej, mocniej, cóż, tak to już wyszło...
Szczerze jednak powiem, że słucham właśnie w tej chwili debiut Unleashed i nawet to bardziej czytelne brzmienie mi pasuje. Bo znów, sentyment, bo wtedy kiedy pierwszy raz usłyszałem ich muzykę, była ona okraszona tym właśnie brzmieniem. Kompozycyjnie wszystko hula tu jak należy, oryginalne spojrzenie na death metal, ma w sobie to coś z początku lat 90-tych kiedy boom na death metal dopiero się zaczynał.
No i mają zajebiste logo
A drugi, możliwe że bardziej istotny, to kasa. Po prostu - w momencie kiedy zespół podpisał kontrakt zdobywał pieniądze na porządniejsze studio, w którym te kawałki można było doszlifować, wydobyć z nich wszystkie smaczki. Demówki czy epki nagrywane były z mniejszym budżetem, więc pewnie to brzmienie było spowodowane możliwościami realizatorskimi. Po prostu zabrakło pieniędzy na lepsza obróbkę. A to, że brzmi soczyściej, mocniej, cóż, tak to już wyszło...
Szczerze jednak powiem, że słucham właśnie w tej chwili debiut Unleashed i nawet to bardziej czytelne brzmienie mi pasuje. Bo znów, sentyment, bo wtedy kiedy pierwszy raz usłyszałem ich muzykę, była ona okraszona tym właśnie brzmieniem. Kompozycyjnie wszystko hula tu jak należy, oryginalne spojrzenie na death metal, ma w sobie to coś z początku lat 90-tych kiedy boom na death metal dopiero się zaczynał.
No i mają zajebiste logo

- empir
I tak dwójka najlepsza 

-
Dwójka znakomita, właśnie leci, ale nie zapominajmy o Victory, Hammer batallion, czy Sworn allegiance. No i Midvinterblot.... kurde, wychodzi na to że mają więcej niż jeden znakomity album 

-
Po latach odkopałem "Across the Open Sea", która w momencie premiery kulała z brzmieniem, a teraz jest znakomita.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Przez weekend polecę z całą ich dyskografią. Chociaż trójka chyba faktycznie słabiej sie prezentuje. Posłuchamy.
- Żułek
też leciała ale to już nie jest death metal tylko "Unleashed metal" jak ja to sobie nazywam

nie zapominamy, mamy na cedeale nie zapominajmy o Hammer batallion, No i Midvinterblot.... kurde, wychodzi na to że mają więcej niż jeden znakomity album![]()

- empir
Brzmienie ma inne ale słucha się jej bardzo dobrze. Ten album jest u mnie w top3 płyt unleashed.
Ostatnio zmieniony 07-07-2023, 08:27 przez empir, łącznie zmieniany 1 raz.