POSTAWA ROSZCZENIOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA
Jakby mnie interesował heavy metal na sterydach, taki w stylu "Painkiller" Judasów, czyli riffy jak żylety, galopująca sekcja itp., to co byście polecili?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Hatefire pisze:Jakby mnie interesował heavy metal na sterydach, taki w stylu "Painkiller" Judasów, czyli riffy jak żylety, galopująca sekcja itp., to co byście polecili?
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Lykantrop
Iron Angel!Hatefire pisze:Jakby mnie interesował heavy metal na sterydach, taki w stylu "Painkiller" Judasów, czyli riffy jak żylety, galopująca sekcja itp., to co byście polecili?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Zenek
- weteran forumowych bitew
radzę włączyć Painkiller jeszcze razHatefire pisze:Jakby mnie interesował heavy metal na sterydach, taki w stylu "Painkiller" Judasów, czyli riffy jak żylety, galopująca sekcja itp., to co byście polecili?
w heavy metalu na sterydach nic lepszego nie znajdziesz.

- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Primal Fear "Nuclear Fire" jest doskonały, Iron Angel "Hellish Crossfire" jak Lykan wspomniał też zdecydowanie
- Lykantrop
Można też polecić śmiało Armageddon i ich jedyny album "The Money Mask". Jest tylko jeden problem... śpiewali dobrze o bozi :)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Momentami mam wrażenie, że koleś z Rush śpiewa.Lykantrop pisze:
Klasyka speed metylu, znajomość albumu "Maniac" to mus dla każdego metalowca z krwi i kości:
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Niech pieści zmysły. Smakiem. Niech toniczne centrum pozostanie nieodkryte aż do wieńczącego album akordu (koniecznie siódemkowego i - tak (!) - durowego, który niech nastąpi po nawałnicy dysonansów (!) i sprzężeń, zrodzonych w trzewiach komputerów, nadtrawionych przez MIDI i efekt DELAY na wyjściu. Niech będzie w mono, ale żeby inaczej gadało w obydwu kolumnach. W lewej mniej więcej tak: pi, pi, pi, ćwir, ćwir, jak ranne ptaszę, a w prawej niech zagrzmi ryk wściekłego knura, ukąszonego w scrotum przez syfilityczną jaszczurkę.
Aha, i żadnego pedalstwa, tylko death metal, proszę.
Kerosene keeps me warm.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Była taka kapela ship of fools nagrała dwie odjazdowe (dosłownie) płyty, coś ktoś w ten deseń?
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- Drone
Wypisz, wymaluj EHNAHRE.83koper83 pisze:Niech pieści zmysły. Smakiem. Niech toniczne centrum pozostanie nieodkryte aż do wieńczącego album akordu (koniecznie siódemkowego i - tak (!) - durowego, który niech nastąpi po nawałnicy dysonansów (!) i sprzężeń, zrodzonych w trzewiach komputerów, nadtrawionych przez MIDI i efekt DELAY na wyjściu. Niech będzie w mono, ale żeby inaczej gadało w obydwu kolumnach. W lewej mniej więcej tak: pi, pi, pi, ćwir, ćwir, jak ranne ptaszę, a w prawej niech zagrzmi ryk wściekłego knura, ukąszonego w scrotum przez syfilityczną jaszczurkę.
A ja bym poprosił o jakąś płytę, która byłaby skrzyżowaniem późnego Toma Waitsa, ostatniego albumu Phila Anselmo i stękań Henry'ego Rollinsa. Żadnych melodii!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Soma - Epsilon 1991, Soma - Dreamtime 1992, Strobe - Maya 1993, Strobe - The Circle Never Ends 1994, Dead Flowers - Smell The Fragrance 1991, Dead Flowers - Moontan 1992Kilgore pisze:Była taka kapela ship of fools nagrała dwie odjazdowe (dosłownie) płyty, coś ktoś w ten deseń?
chyba, ze chodzi ci o wspolczesne, tu trudniej taka neopsychodelia jest w zaniku ale cos tam mozna wydlubac ciekawego
woodpecker from space
- Triceratops
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Zaciąłem się na Soma Epsilon świetna (wokal troche mniej ) o to właśnie chodziło, a potem wpadła Squadra i mnie wciągneło. Wielkie dzięki, reszta w kolejce do obadania na nadchodzącym urlopie.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
Maria Konopnicka
Triceratops - jednooki król w krainie ślepców :) A może należałoby napisać jednouchy w krainie głuchych :) Ja sprawdziłem wczoraj Soma - Epsilon i mnie nie porwało, ziewnąłem nawet kilkanaście razy w ciągu pierwszych 5 minut. Może nie miałem dnia...
- Triceratops
To bardzo dobrze, to oznacza, ze przespales takie zjawisko jak Ship Of Fools i kompletnie tego nie pojmujesz. Kilgore rzucil haslo kluczowe wiec podalem mu to co chcial. Widac sie nie zalapales na brytyjski neopsychodeliczny progrock poczatklu lat 90 i raczej juz nie zalapiesz. To wspaniale :D
woodpecker from space
- aginsiak
- w mackach Zła
Angielskie składy rządzą muzyką rockową i takie są kurwa fakty.
- Triceratops
dokladnie kurwa. badaj mariusz strobe, jak chcesz to ci pierdolne extra ripy
woodpecker from space
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
szukam wiecej muzyki w stylu tego kawałka ABSU:
Głównie chodzi mi o połączenie intensywności z TAKIM wokalem.
z górki dzięki.
Głównie chodzi mi o połączenie intensywności z TAKIM wokalem.
z górki dzięki.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Lykantrop
Absu na "Tara" są niepowtarzalni. No, ale od biedy możesz sobie obadać Melechesh czy Blood Storm, ale to i tak nawet poziomem nie jest w połowie drogi.