Zdajesz sobie sprawę, że nie wszyscy tak robią, choćby dwa państwa leżące blisko Polski, a PiS realizuje tylko jedną z istniejących koncepcji?nicram pisze: ↑02-05-2020, 11:05Zdajesz sobie sprawę, że zamykanie to nie był pomysł pisu, tylko innych, mądrzejszych od nich? W innych rejonach Świata?Oni tylko robią kopiuj/wklej. Czy widzisz logikę w tym, że pozamykali wszystko jak było 2 tys. chorych, a teraz otwierają jak jest siedem razy więcej i liczba chorych wciąż wzrasta? A dasz radę wydedukować, czemu to robią?
![]()
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Mnie się zdaje (i paru próbowało Ci to wytlumaczyć), że nie bardzo rozumiesz to co piszesz i to co inni piszą do Ciebie...
all the monsters will break your heart
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
W sensie Szwecja w której jest ponad 20000 przypadków i 2650 zgonów, choć mieszka tam 4 razy mniej ludzi? O nich chodzi?Pacjent pisze: ↑02-05-2020, 11:11Zdajesz sobie sprawę, że nie wszyscy tak robią, choćby dwa państwa leżące blisko Polski, a PiS realizuje tylko jedną z istniejących koncepcji?nicram pisze: ↑02-05-2020, 11:05Zdajesz sobie sprawę, że zamykanie to nie był pomysł pisu, tylko innych, mądrzejszych od nich? W innych rejonach Świata?Oni tylko robią kopiuj/wklej. Czy widzisz logikę w tym, że pozamykali wszystko jak było 2 tys. chorych, a teraz otwierają jak jest siedem razy więcej i liczba chorych wciąż wzrasta? A dasz radę wydedukować, czemu to robią?
![]()
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- mad
- weteran forumowych bitew
Zadziwiające, jak świat lemingów jest czarno - biały. Wystarczy nie podłączyć się do lawiny permanentnego lemingowego plucia i już jest się pisorem. Ręce opadają. To odpowiedz szczerze, skoro jesteś taki zero-jedynkowy: wierzysz w szlachetność intencji pani Kichawy? Jesteś przekonany, że taki np. Trzaskuś stojący na czele rządu powstrzymałby pandemię? Sądzisz, że bojkot wyborów przez totalnych to tylko troska o zdrowie obywateli a nie raczej strach przed zasłużonym wpierdolem?
- Triceratops
Bezmozgowie to immanentna cecha POPISu, to jakby sie dziwic dlaczego kura sra na ulicy,Pacjent pisze: ↑02-05-2020, 10:52Mnie najbardziej inspiruje jak bezmózgowie PiSiorów dot. tzw. pandemii i działań z tym związanych podchwytują ich oficjalni wrogowie, dopingując w tym rząd i podjudzając go do dalszych ograniczeń. Klinicznym tego przykładem jest sprawa POpapranych włodarzy, którzy nie chcą otworzyć żłobków i przedszkoli.
woodpecker from space
-
Zobaczymy ile będzie zgonów w Szwecji na koniec tego cyrku, przy uratowanej gospodarce, ale ile u nas wraz z ofiarami katastrofy gospodarczej.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-05-2020, 11:54W sensie Szwecja w której jest ponad 20000 przypadków i 2650 zgonów, choć mieszka tam 4 razy mniej ludzi? O nich chodzi?Pacjent pisze: ↑02-05-2020, 11:11Zdajesz sobie sprawę, że nie wszyscy tak robią, choćby dwa państwa leżące blisko Polski, a PiS realizuje tylko jedną z istniejących koncepcji?nicram pisze: ↑02-05-2020, 11:05Zdajesz sobie sprawę, że zamykanie to nie był pomysł pisu, tylko innych, mądrzejszych od nich? W innych rejonach Świata?Oni tylko robią kopiuj/wklej. Czy widzisz logikę w tym, że pozamykali wszystko jak było 2 tys. chorych, a teraz otwierają jak jest siedem razy więcej i liczba chorych wciąż wzrasta? A dasz radę wydedukować, czemu to robią?
![]()
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Rumburak
Ja mam tylko jedna mała uwagę i już wychodzę. To coś, co ma odbyć się 10 maja to nie będą wybory tylko plebiscyt.
- nicram
Rozumiem, że bycie pisiorem jest powodem do wstydu przed ludźmi przyzwoitymi, no ale ciągle ich bronisz.. co do plucia. Akurat ty plujesz w drugą stronę bardziej niż ktokolwiek z "totalnych". I zadziwiające jest to, że tego nie widzisz. Tak więc widzisz pisiorku, jak ktoś zaczyna stosować wasze metody to nagle budzicie się oburzeni. I kto tutaj widzi Świat zero-jedynkowy?
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Sweden had no lockdown but its economy is expected to suffer just as badly as its European neighborsPacjent pisze: ↑02-05-2020, 12:12Zobaczymy ile będzie zgonów w Szwecji na koniec tego cyrku, przy uratowanej gospodarce, ale ile u nas wraz z ofiarami katastrofy gospodarczej.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-05-2020, 11:54W sensie Szwecja w której jest ponad 20000 przypadków i 2650 zgonów, choć mieszka tam 4 razy mniej ludzi? O nich chodzi?
https://www.cnbc.com/2020/04/30/coronav ... urope.html
Uratowanej powiadasz?
Guilty of being right
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No zobaczymy, chyba że Ty już widziałeś w szklanej kuli. A co oznacza uratowanie gospodarki, o jakich wskaźnikach mowa? Jak patrzyłem ostatnio na indeks OMX Stockholm 30 to był tak samo w dupie jak wszystkie inne indeksy na świecie, więc wskaż proszę o co konkretnie kaman.
- Drone
Przypominam, że Szwecji podobno nie ma, a jednak teraz warto się na nią powoływać 

Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- mad
Bronię, bo wahadło jest tutaj przechylone w jedną stronę i niektóre ataki są po prostu durne - jak choćby ten twój ostatni. Ale też atakuję - dałem temu wyraz w paru postach. Nie utożsamiam się z PiSem - to kwestia poglądów, a nie twojej interpretacji przyzwoitości. A ty jesteś przyzwoity? Pokaż mi jeden swój post w tym dziale, który dotyczyłby PiSu, a którego nie napisałeś z klapami na oczach. Dałem ci szansę wyjścia poza czarno-biały świat leminga i podsunąłem parę pytań. Z wrodzonym sobie wdziękiem ominąłeś te pytania.nicram pisze: ↑02-05-2020, 12:25Rozumiem, że bycie pisiorem jest powodem do wstydu przed ludźmi przyzwoitymi, no ale ciągle ich bronisz.. co do plucia. Akurat ty plujesz w drugą stronę bardziej niż ktokolwiek z "totalnych". I zadziwiające jest to, że tego nie widzisz. Tak więc widzisz pisiorku, jak ktoś zaczyna stosować wasze metody to nagle budzicie się oburzeni. I kto tutaj widzi Świat zero-jedynkowy?
-
Cierpliwości panowie. Spotkamy się tutaj w momencie pierwszych podsumowań i zobaczymy kto mocniej stąpa po ziemi.
Warto jeszcze podkreślić, że Szwedzi nie robią tego dlatego, bo nie mają ochoty wziąć ludzi za pysk jak PiS, ale dlatego że nie ufają WHO, która wkręciła ich w 2009 r. w szczepionkę przeciwko świńskiej grypie. Teraz rząd szwedzki płaci odszkodowania chorym na narkolepsję, bo taką właśnie chorobę ta szczepionka przynosi.
Warto jeszcze podkreślić, że Szwedzi nie robią tego dlatego, bo nie mają ochoty wziąć ludzi za pysk jak PiS, ale dlatego że nie ufają WHO, która wkręciła ich w 2009 r. w szczepionkę przeciwko świńskiej grypie. Teraz rząd szwedzki płaci odszkodowania chorym na narkolepsję, bo taką właśnie chorobę ta szczepionka przynosi.
- nicram
Twój mały światek widzę wypełnia Kichawa i Trzaskuś. Głównie. Nie ma sensu odpowiadać na te twoje pytania, zadaj sobie lepiej takie: czemu twoi idole tak prą do niekonstytucyjnych wyborów? Czemu zamiatali afery z wieżami, Banasiem i innymi? Czemu umarzają niewygodne śledztwa w ciągu trzech godzin? Itd. Skurwienie na skalę jakiej ten kraj jeszcze nie widział, a ten mi tutaj o wahadle. Uśmiałem się. Do łez.mad pisze: ↑02-05-2020, 13:07
Bronię, bo wahadło jest tutaj przechylone w jedną stronę i niektóre ataki są po prostu durne - jak choćby ten twój ostatni. Ale też atakuję - dałem temu wyraz w paru postach. Nie utożsamiam się z PiSem - to kwestia poglądów, a nie twojej interpretacji przyzwoitości. A ty jesteś przyzwoity? Pokaż mi jeden swój post w tym dziale, który dotyczyłby PiSu, a którego nie napisałeś z klapami na oczach. Dałem ci szansę wyjścia poza czarno-biały świat leminga i podsunąłem parę pytań. Z wrodzonym sobie wdziękiem ominąłeś te pytania.
- SODOMOUSE
W Szwecji szczyt przewidywany na 21.5. a szacunkowa ilość czarnych worków 17400.Pacjent pisze: ↑02-05-2020, 12:12Zobaczymy ile będzie zgonów w Szwecji na koniec tego cyrku, przy uratowanej gospodarce, ale ile u nas wraz z ofiarami katastrofy gospodarczej.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-05-2020, 11:54W sensie Szwecja w której jest ponad 20000 przypadków i 2650 zgonów, choć mieszka tam 4 razy mniej ludzi? O nich chodzi?
https://covid19.healthdata.org/sweden
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Medard
Wybory prezydenckie trochę przypominają jedno majowe wydarzenie z XX w., gdzie wódz naczelnik chciał wszystko zagarnąć dla swojej opcji. Oczywiście teraz nie trzeba strzelać, wystarczy mieć pocztowców po swojej stronie.
Jebać nowy wygląd forum
Może się kiedyś przyzwyczaję.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wyznacz termin, a ja nastawię budzik, to sprawdzimyPacjent pisze: ↑02-05-2020, 13:11Cierpliwości panowie. Spotkamy się tutaj w momencie pierwszych podsumowań i zobaczymy kto mocniej stąpa po ziemi.

A z tą szczepionką na świńską grypę faktycznie ciekawa sprawa, sprawdziłem i wszystko wskazuje na to że to prawda.
-
^ Pierwszy sprawdzian po drugim spodziewanym ataku "pandemii" czyli na wiosnę.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ło panie, to długo. Ale niech będzie, nastawiam budzik na 23 marca 2021. Może srajpad jeszcze będzie działał. Jakie wskaźniki bierzemy pod uwagę?;)
-
Co ja poradzę, że to tyle ma trwać. Weźmiemy pod uwagę ogólną liczbę zgonów, w tym procentowy udział w populacji danego państwa i wskaźniki gospodarcze z liczbą zlikwidowanych firm i wzrostem poziomu bezrobocia?