Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
jak w tytule - RE/VOLT to najnowszy zespół Deana Jonesa, właściciela najlepszego gardła w historii muzyki punkowej i kogoś kto w 1986 roku zaczął tak ryczeć jak jeszcze nikt przed nim. chyba wszyscy znają Extreme Noise Terror. nieco bardziej kumaci wiedzą również co to Disgust, Raw Noise i Death Dealers. Re/Volt natomiast to zespół, który podobnie jak te wymienione jest wentylem, z którego uchodzi cała nienawiść do gównianej, kumoterskiej muzyczki, złość i przygnębienie. kiedy w czerwcu tego roku w Łodzi rozmawiałem z Deanem m.in. o ostatnich płytach Raw Noise i Death Dealers, ten w pewnym momencie uśmiechnął się zaczął powtarzać "to jest d-beat, to jest d-beat". w rzeczy samej. dwa akordy, bębny jak na pierwszych nagraniach Anti-Cimex, melodie, solówki i inne nikomu niepotrzebne śmieci ograniczone do minimum. taki będzie również debiut Re/Volt, właściwe oblicze ekstremalnego punka, grane przez starych punkowców, a nie przez znudzonych nowoczesnym metalem metalowców, którzy kapryśnie zapragnęli być bardziej rebelianccy. nie, nie słyszałem jeszcze tej płyty. a jeśli mówię o niej w takim trybie to zwyczajnie dlatego, że dokładnie wiem zarówno czego oczekiwać od tego człowieka, jak i to, że on tym wszystkim autentycznie żyje i nie zawodzi
w tym momencie materiał Re/Volt jest już na etapie produkcji studyjnej. premiera początek 2013, nie ukrywam - na chwilę obecną najbardziej przeze mnie oczekiwana z wszystkich zapowiedzianych na przyszły rok
Powiem szczerze, że w tym wątku najbardziej cieszy mnie obecność założyciela tegoż ;) A poza tym, na pewno sprawdzę płytę jak się ukaże, takie nazwiska zobowiązują, chociaż do poziomu maniakalności kolegi Bonny'ego mi baaardzo daleko.