Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Prawdziwa perełka - chyba najlepsza doom metalowa płyta roku 2013 i najlepsza rzecz, jaką słyszałem w tym gatunku od czasów nagrania "Lillie: F-65" a wcześniej "Last Rites". Autorem tego świetnego krążka jest Victor Griffin - znany przede wszystkim z Pentagram i Place of Skulls (czy możliwe, że Place of Skulls nie ma tematu na forum?) O ile Ci ostatni na ostatniej płycie poszli trochę w kierunku bardziej rockowego, bogatszego grania, to na IN-GRAVED mamy esencjonalnie, szlachetnie, rasowo i bardzo wyraziście - niczym właśnie na wspomnianym "Last Rites". Znakomicie mi się tego albumu słucha. Czuję, że na dłużej zapętli się w moim odtwarzaczu. Zdecydowanie polecam!
Mała próbka:
Ostatnio zmieniony 24-07-2013, 21:09 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnogość wypowiedzi i przemyśleń w tym temacie mnie przytłoczyły. Adrian! Wróć na forum - nie będę już nic pisał o liściach, bachorach i karmnikach. Obiecuję...
Spokojnie. Ja mam większość rzeczy, które wydał Victor Griffin - tego jeszcze nie mam. Człowiek nie nagrał słabego matexu jak dotąd. A jedynka PENTAGRAM to monument. Najbardziej chyba - pomijając PENTAGRAM - cenię PLACE OF SKULLS.
Drone pisze:Spokojnie. Ja mam większość rzeczy, które wydał Victor Griffin - tego jeszcze nie mam. Człowiek nie nagrał słabego matexu jak dotąd. A jedynka PENTAGRAM to monument. Najbardziej chyba - pomijając PENTAGRAM - cenię PLACE OF SKULLS.
Drone, gdzie Twój awatar? Czuję się jakbym gadał z człowiekiem bez twarzy :) Ja nie słyszałem tej jego solowej płyty - muszę uzupełnić.
lepiej się pośpieszyć, bo gość ma zwykle tylko kilka sztuk. Wydanie w mega chujowym digi - coś jak ostatni Pentagram (tyle, że z trochę lepszego papieru bo nie rozleciał mi się w ręku po wyjęciu płyty), ale i tak warto. Fajna płyta!
Ostatnio zmieniony 24-07-2013, 21:12 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Sporo fajnych rzeczy doom, stoner, trochę starego heavy. Wybór nie jest specjalnie duży, ale pojawia się sporo świeżych, fajnych tytułów, których nikt u nas nie ma w dystrybucji. Ceny raczej nie okazyjne. Jest szacunek do artystów :))
Maria Konopnicka pisze:Sporo fajnych rzeczy doom, stoner, trochę starego heavy. Wybór nie jest specjalnie duży, ale pojawia się sporo świeżych, fajnych tytułów, których nikt u nas nie ma w dystrybucji. Ceny raczej nie okazyjne. Jest szacunek do artystów :))
Cenowo jest właśnie dobrze z tego co widzę. Np. reedycje Jag Panzer są w Saturnie w cenie 60+ (nie pamiętam dokładnie), a tutaj 49.
Nie znałem tego sklepu dzięki!
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Zależy pewnie od tytułów. Sklep polecam - zresztą kupuję od gościa już od lat, zanim jeszcze założył sklep i nasze wszystkie transakcje przebiegały perfekcyjnie.