AGGRESSOR (POL)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

AGGRESSOR (POL)

07-06-2014, 09:08

Obrazek
Kolejny zespół, który poznałem dzięki składakowi z Musick Magazine. Naprawdę trafiają się tam perełki. Czas na słupski Aggressor. Zespołów z taką nazwą jest od groma ale ta ekipa gra od 1988 roku! A ja nie kojarzyłem... Wydali w zeszłym roku zajebistą płytę "Death Follows Me". Chłopaki mają niesamowity dryg to pisania ciężkich, walcowatych i niemal atmosferycznych death metalowych utworów. Rzeczona płyta jest bardzo zróżnicowana bo i znajdziecie na niej szybki i brutalny nakurw (choćby LSD czy punkujący God's Hand), ale najlepiej wypadają jednak utwory osadzone w nieco wolniejszych tempach jak The Abyss of Soul, Death Follows Me, Murderer czy Jihad. Oto próbka ich możliwości:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Płytka została wydana jako skromny digipack, ale jest to prawdziwy, tłoczony CD i kosztuje z przesyłką całe 16 PLN. Widziałem ją też na allegro. Więcej informacji znajdziecie tutaj: http://www.aggressor.oferuje.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; .
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: AGGRESSOR (POL)

07-06-2014, 14:15

Nudny, 3cio ligowy photoshop death metal.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Korowiow
rozkręca się

07-06-2014, 14:45

Lykantrop pisze:Nudny, 3cio ligowy photoshop death metal.
Na pewno nie ma startu do genialnego "Obscurity" AMERYKAŃSKIEGO Exhumed, prawda prof. ds. metalizacji?
Awatar użytkownika
nicram

07-06-2014, 17:57

Dokładnie. Pan prof. zapewne ma tę płytę, wspomaga scenę. Szkoda, że nie polską. Takie pierdolenie, nie poparte niczym wkurwia mnie najbardziej. Wszystko co polskie to buraki i pszenica. Kolega Lykan też zapewne woli Conchitę Wurst?

edit: proszę recenzja ich poprzedniego materiału pióra kolegi Oracle: http://chaosvault.com/recenzje/aggressor-crisis/" onclick="window.open(this.href);return false;

O ja pierdolę, nic nie wspomina o 3 ligowym, photoshop death metalu. Oraclu, kurwa nie znasz się!!!!!! :-D
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

08-06-2014, 11:10

Ale Lykan ma niestety rację. Niestety, bo to była zajebista kapela w okresie "Notoric Drinkers". A przy powrotnym "Live eternally" wynudziłem się jak mops.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

08-06-2014, 12:25

nicram pisze:Dokładnie. Pan prof. zapewne ma tę płytę, wspomaga scenę. Szkoda, że nie polską.
Nie rozumiem prawdę powiedziawszy idei wspierania sceny polskiej, niemieckiej czy australijskiej. To muzyka, w wypadku Aggressor po prostu przeciętna (w moim subiektywnym odczuciu), powinna się bronić. Podejście "wspierajmy scenę z kraju X" moim zdaniem prowadzi do tego, że przymyka się oczy na muzyczną siermięgę "bo to nasi".
Awatar użytkownika
nicram

08-06-2014, 15:17

Alkoholokaust pisze:Ale Lykan ma niestety rację. Niestety, bo to była zajebista kapela w okresie "Notoric Drinkers". A przy powrotnym "Live eternally" wynudziłem się jak mops.
Gówno ma rację. Po pierwsze, ja nie pisałem o "Live Eternally" a o ostatniej "Death Follows Me", która jest bdb, a jak przypuszczam z recenzji Oracla, poprzednia także.
martyrdoom pisze:
nicram pisze: To muzyka, w wypadku Aggressor po prostu przeciętna (w moim subiektywnym odczuciu), powinna się bronić. Podejście "wspierajmy scenę z kraju X" moim zdaniem prowadzi do tego, że przymyka się oczy na muzyczną siermięgę "bo to nasi".
Twoje zdanie, ale napisz na jakiej podstawie je wypowiadasz? Słuchałeś jakiejś płyty, czy tak jak Lykan, posłuchałeś przez 2 minuty jednej piosenki? A tekst o wpieraniu sceny, był taki a nie inny, bo niektórzy po prostu z góry zakładają, że polska kapela jest gorsza od tej amerykańskiej, australijskiej czy brytyjskiej. Takie uprzedzenia, na które forume cierpi...
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

08-06-2014, 20:45

nicram pisze:Dokładnie. Pan prof. zapewne ma tę płytę, wspomaga scenę. Szkoda, że nie polską. Takie pierdolenie, nie poparte niczym wkurwia mnie najbardziej. Wszystko co polskie to buraki i pszenica. Kolega Lykan też zapewne woli Conchitę Wurst?

edit: proszę recenzja ich poprzedniego materiału pióra kolegi Oracle: http://chaosvault.com/recenzje/aggressor-crisis/" onclick="window.open(this.href);return false;

O ja pierdolę, nic nie wspomina o 3 ligowym, photoshop death metalu. Oraclu, kurwa nie znasz się!!!!!! :-D
Chyba jestem jedynym, który maniakalnie próbował sprać tęgie mózgi na jakąś azerbejdżańską kapelę o nazwie Echoes of Yul tutaj. Poza tym tak jak wyżej ktoś słusznie zauważył, mnie zwyczajnie pierdoli kto skąd jest, co myśli, jak mu się srało i jakiego odcienia jest jego skóra. Fakt faktem, Polacy mają problem z akcentowaniem swojego jestestwa i bycia indywidualistami, w wielu dziedzinach sztuki, życia społecznego i szeroko rozumianej obyczajowości, ale to też nie znaczy, że w morzu gówna się perły nie złowi. Akurat nowy Aggressor to chałupnicze rzemiosło, absolutnie nie wnoszące do mojego ubogiego życia jakiegokolwiek świeżego powiewu. Lubię dobre rzemiosło, ale nie garażową potupajkę robioną pod najprostsze szablony. A poprzedni album miałem, wysłali mi chyba nawet sami artyści do recenzji, więc... nie, nie ferowałem wyroku po odsłuchaniu kawałka z youtube :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
nicram

09-06-2014, 21:51

Jeżeli nowy Aggressor nazywasz "garażową potupajkę robioną pod najprostsze szablony" to chyba masz uszkodzony aparat słuchowy. Co oczywiście kompromituje Cię jako obiektywnego znawcę death metalowych koszteli. No sorry Lyckantropu...:-D
ODPOWIEDZ