Wyrd

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blind
starszy świeżak

Wyrd

10-07-2015, 22:12

Wyrd to nic innego jak black metal połączony z folkiem. Nie, nie ma tu miejsca na żadne wesołe, skoczne umpa-umpa jak np. w Korpiklaani. Mamy za to skandynawski las, surowy, minimalistyczny black metal, gitarę akustyczną (zajebiste pejzaże!) i inne ciekawe instrumenty. Narqath zapowiedział jakiś czas temu nowy album "Death of the Sun".
Sam znam obydwie części "Vargtimmen" i "Kalivagi", które udało mi się dorwać na oryginale. Dosyć biedne wydanie, ale zawsze jest :D
Głównie polecam "Vargtimmen Pt. 1: The Inmost Night", ponieważ z trzech znanych dobrze mi wydawnictw, to robi mi najlepiej.
Na zachętę:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: Wyrd

11-07-2015, 09:49

generalnie nie najgorsze to jest, fajny trans momentami i praktycznie zero wiochy, niemniej już kilka lat temu pozbyłem się ich płyt. po prostu nie ma czasu na takie zespoły
Awatar użytkownika
Blind
starszy świeżak

18-07-2015, 23:24

Heretyk pisze:generalnie nie najgorsze to jest, fajny trans momentami i praktycznie zero wiochy, niemniej już kilka lat temu pozbyłem się ich płyt. po prostu nie ma czasu na takie zespoły
+1
Jest trans, jest. Zwłaszcza podczas akustycznych pejzaży i folkowych wstawek. Znasz całą dyskografię?
Obrazek
Okładka zbliżającej się płyty. Szału nie ma, ale grunt, żeby muzyka była dobra. Sześć lat od poprzedniej płyty to jednak sporo, więc liczę na to, że nazbierało się Narqathowi przez ten czas pomysłów.
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

18-07-2015, 23:29

Fajna okładka. Konkretna, a przez to zapamiętywalna.
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

19-07-2015, 11:33

Blind pisze: Znasz całą dyskografię?.
nie
ODPOWIEDZ