BATTLE DAGORATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

BATTLE DAGORATH

05-08-2017, 10:14

Kolejny ciekawy zespół bez wątku na forum, a na niego jak najbardziej zasługujący.
Grają swój atmosferyczny BM od 15-tu lat, popełnili do tej pory 4 długograje, a Avantgarde Music zapowiada nową płytę na 15 września 2017. Ciekawostką jest obecność w składzie (w roli klawiszowca) Christopha Zieglera znanego głównie z Vinterriket. Kawał dobrego, klimatycznego grania.

Nowy numer:

[youtube][/youtube]
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

Re: BATTLE DAGORATH

05-08-2017, 13:17

Chyba nie znałem tego. Wydaje się całkiem niezłe, ale obawiam się, że jutro nie będę o tym pamiętał.
dobry kościół to kościół spalony
Karkasonne

Re: BATTLE DAGORATH

11-09-2017, 20:55

Znam i lubię, chociaż mam wątpliwości co do obiektywnej wartości ich muzyki... Chyba jednak trochę w kategoriach guilty pleasures. Ta muzyka jest trochę za łatwa. Niby wszystko w porządku, napierdalają, walą w gary, ryczą, są chwytliwi przy tym. Ale z drugiej strony ich brzmienie jest mięciutkie jak pluszowy miś, melodie słodkie jak wata cukrowa (i równie miękkie), a wszystko wchodzi w uszy gładko jak w masełko. I wychodzi podobnie, bo pomimo tego, że wiele razy słuchałem poprzedniego materiału, nie pamiętam tam żadnej konkretnej zagrywki, motywu, czegokolwiek zapadającego w pamięć. Teraz posłuchałem nowej "Frozen Light of Eternal Darkness", i nic się nie zmieniło. Głupio pisać tak o muzyce, którą się w sumie lubi, ale niestety – trzeba dokonać rozróżnienia między tym, co się lubi, a tym, co naprawdę dobre.
ODPOWIEDZ