Najlepszy koncert roku 2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- biopago
- rozkręca się
Najlepszy koncert roku 2019
Jako, że rok zbliża się do końca, ciekaw jestem jaki koncert wg. Was był najlepszy w tym roku.
Ja sam spośród kilknastu na których byłem wybrałem trzy moim zdaniem najlepsze. Kolejność losowa bo nie mogę się zdecydować co do miejsca :)
1. Anselmo w secie Pantery w Progresji. - sentymentymentalny powrót do lat 90. Była magia, czułem się prawie jak na koncercie Pantery, która niestety nie grała nigdy w Polsce.... no i najwiekszy młyn jaki widziałem w Progresji.
2. Corrosion of Conformity w Proximie. Set poświęcony najlepszemu albumowi CoC "Deliverance". Magia i kolejny powrót do lat 90.
3. EYEHATEGOD w Pogłosie. Co to sie tam działo wiedzą tylko Ci co tam byli :) Pełen sztos. Magia pokrzywionych dźwięków.
Ja sam spośród kilknastu na których byłem wybrałem trzy moim zdaniem najlepsze. Kolejność losowa bo nie mogę się zdecydować co do miejsca :)
1. Anselmo w secie Pantery w Progresji. - sentymentymentalny powrót do lat 90. Była magia, czułem się prawie jak na koncercie Pantery, która niestety nie grała nigdy w Polsce.... no i najwiekszy młyn jaki widziałem w Progresji.
2. Corrosion of Conformity w Proximie. Set poświęcony najlepszemu albumowi CoC "Deliverance". Magia i kolejny powrót do lat 90.
3. EYEHATEGOD w Pogłosie. Co to sie tam działo wiedzą tylko Ci co tam byli :) Pełen sztos. Magia pokrzywionych dźwięków.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Najlepszy koncert roku 2019
5 ważnych dla mnie zespołów widziałem po raz pierwszy w życiu i były to akurat najlepsze koncerty w tym roku, kolejność zupełnie dowolna:
Tool, Neurosis, Dead can Dance, Funebrarum, Sacred Reich.
Tool, Neurosis, Dead can Dance, Funebrarum, Sacred Reich.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
mam w tym roku jeszcze jeden (moze 2 ale chyba nie) wiec dopiero jak skoncze sezon pomysle ale jest kilku kandydatów ;)
pytanie natury technicznej, chodzi o głównie gwiazdy czy supporty tez się liczą ? ;)
pytanie natury technicznej, chodzi o głównie gwiazdy czy supporty tez się liczą ? ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
U mnie wiadomo. Ved Buens Ende i Hexvessel w Crispendorfie oraz Ved Buens Ende w Josefovie.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Akurat na wszystkich wymienionych przez biopago byłem i potwierdzam, że było świetnie. Mnie zdecydowanie najbardziej kupiło Eyehategod - coś fenomenalnego, czego nie da się opisać i będę wspominał długo - aż żal, że trasa z Napalm Death omija PL. A z pozostałych? Warto wspomnieć o Neurosis/YOB (sam nie wiem, który lepiej wypadł) i Tormentorze na Black Silesia (bo nie spodziewałem się, że kiedykolwiek ich zobaczę), no i jednak także Destroyerze, który zaprezentował się klasowo, choć jednak nie zrobił na mnie tak dużego wrażenia jak w Hydrozagadce w 2015 albo 16. Swego czasu do pieca dołożył Sleep. Nie jestem ich największym fanem, ale cieszę się z "odhaczenia", zważywszy na zawieszenie przez nich działalności. Bardzo ubolewam z powodu odwołania Lingua Ignota, bo na 90% pojawiłaby się w tym zestawieniu :/
A Ved Buens Ende żałuję, ale jeszcze się nie załamuję - mam nadzieję, że masztów nie zwijają!
A Ved Buens Ende żałuję, ale jeszcze się nie załamuję - mam nadzieję, że masztów nie zwijają!
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- uglak
ja jeszcze zaczekam z podsumowaniami przynajmniej do FOAD Festu.
Guilty of being right
Oczywiście Eyehategod w namiocie też znakomicie, a Ved Buens Ende już się zaanonsowali na Inferno Oslo, także jeżeli ktoś jest zdesperowany, nie widzę przeszkód. Żyjemy w czasach, gdy tego typu wycieczki nie są tożsame z lotem na księżyc. Przynajmniej dla średnio rozgarniętych osobników.
-
- postuje jak opętany!
Jeszcze kilka ciosów w tym roku przede mną więc możliwe że będę edytował posta. Na dzień dzisiejszy jednak:
NEUROSIS/YOB w Progresji
NEUROSIS/YOB w Progresji
controle and abuse
- Anzhelmoo
Którym tramwajem tam dojadę? :D535 pisze:Oczywiście Eyehategod w namiocie też znakomicie, a Ved Buens Ende już się zaanonsowali na Inferno Oslo, także jeżeli ktoś jest zdesperowany, nie widzę przeszkód. Żyjemy w czasach, gdy tego typu wycieczki nie są tożsame z lotem na księżyc. Przynajmniej dla średnio rozgarniętych osobników.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- zaczyna szaleć
Electric Wizard na OFFie.
Jeżeli liczysz na dojazd tramwajem, obawiam się, że nigdy nie zobaczysz Ved Buens Ende w akcji. Niestety potrzeba więcej determinacji i poświęcenia.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Current 93 we Wrocławiu dopiero będzie grało.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
No właśnie. Przecież Electric Wizard na Brutalu. Jak oni zajebali proszę ja was. Nie było czego zbierać. Pierdoleni czarodzieje.anzelmeforyn pisze:Electric Wizard na OFFie.
- TheDude
Jakoś na wiosnę byłem na Betrayer w zjebanym Koszalinie. Zacny koncert. Przez resztę roku nie byłem na żadnym innym. Zajebiście, albo chujowo. Do wyboru.
- Oferma
Deströyer 666 w Warszawie i Krakowie, Electric Wizard, Mgła i Tormentor na NDF, Fields of the Nephilim we Wrocławiu, Årabrot w Krakowie, to tak ma szybko moje typy
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- plasterchrist
- rozkręca się
D666 w Krakowie, Black Silesia (jak co roku), Hell-Born oba gigi po ich powrocie min. z Imperatorem w Wawie, Desaster i Possession w Łodzi, Electric Wizard na BA, Graveyard i Church Of Misery w Krakowie, Tankograd w Rzeszowie. Przede mną jeszcze FOAD i coś jeszcze wpadnie, więc lista wciąż otwarta.
one pill makes you larger and one pill makes you small
- ozzy
- postuje jak opętany!
Wczorajszy reunion Scald... Dawno nic lepszego nie widziałem
SODOM i chuj
- maciek z klanu
Sunn O)))
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- yossarian84