PHOBOPHILIC
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
PHOBOPHILIC
Oczywistością jest, że to będzie dojebany płyt. Zepspół już jest. Lubimisie demilich'e brać się za to.
Z debiutu:
Z koncertu:
Ze splita z Sedimentum, czy z demówek sobie sami na luzaku znajdziecie.
Z debiutu:
Z koncertu:
Ze splita z Sedimentum, czy z demówek sobie sami na luzaku znajdziecie.
Poro
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PHOBOPHILIC
Po naszej dyskusji na BI stwierdziłem, że sobie posłucham tego jeszcze raz, w końcu EPka była niezła. No i musze się z Tobą zgodzić, ale tylko połowicznie. Faktycznie nie jest to takie słabe jak pierwotnie mi sie wydawało i faktycznie jest troche demilubisiowania. Tyl, ze to demilubisiowanie w ich wydaniu jest strasznie koślawe i na poziomie "elementary". O wiele bardziej natomiast podobają mi się ich ciągoty w stronę schldineryzmów, dzięki czemu sam utwór zyskuje pewną śpiewnośc, dynamikę i w jakis sposób wyróznia si e z tlumu. Nie wiem jeszcze co sądzić o brzmieniu, bo gdy za pierwszym razem słuchałem tego po Sedimentum, to miałem wrażenie, że to troche takie mleko odtłuszczone. Z drugiej storny - jeśli faktycznie zaciągnie to Schuldinerem i pewną muzycną dyscypliną po jego linii to to co się słyszy powinno w zupelności wystarczyć. Zapisuje se w kajeciku do obadania.
- Ascetic
Ja też miałem punkt odniesienia. U mnie to ten koncert który zamieściłem w pierwszym poście (od ziomeczka, którego mieliśmy okazję widzieć na K-townie, jak się ustawiał, zastawiał ze swoim sprzętem do kamerowania). Jak z małych materiałów, ukręcili taki gig, nie wierzę, że ten album nie będzie przemyślanym, ciężkim sztossiwem. Może bardziej pod jeden zespół na D a może na drugi, też na D. Dla mnie zagadka, ale moje doświadczenie jest takie, że jak mnie tak złapie, po jednym kawałku, w przeważającej próbie, później jest tylko lepiej. To nie artyści pop z 2 singlami przebojami i 8 zapychaczami. Do tego jak dodam, emocje Asterixa, czyli nie jestem osamotniony w swojej podniecie - musi być co najmniej dobrze, a nawet b.dobrze. Czekamy.
A i ze dwa dni temu wpadłem na kolejny gig:
O tyle dziwna akcja, że kanał [hate5six] specjalizuje się, dobrze się specjalizuje w HC i pochodnych, a tu proszszszszsz ....
A i ze dwa dni temu wpadłem na kolejny gig:
O tyle dziwna akcja, że kanał [hate5six] specjalizuje się, dobrze się specjalizuje w HC i pochodnych, a tu proszszszszsz ....
Poro
-
Niedawno w Rolling Stone pojawił się wywiad z kolesiem, który za tym stoi.
https://www.rollingstone.com/music/musi ... w-1365681/
https://www.rollingstone.com/music/musi ... w-1365681/
- Ascetic
-
- zaczyna szaleć
Piękne to jest Ascetic. Balsam na moje uszy.
- Ascetic
- Żułek
trza sie przyjrzec 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Ascetic
- Harlequin
Fajny wałek, lepszy niż pierwszy. Beďzie badane
- Żułek

przesłuchałem se ten koncercik drugi i te 2 numery ponownie, podoba mi sie, bedziem śledzić rozwój sytuacji

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- swetrwser
- postuje jak opętany!
Dema i splity były w pytę, a te wałki jakoś mi nie robio, ale wyjdzie całość to się posłucha i się oceni. 

-
- weteran forumowych bitew
Podoba mi się ta nowa płyta.
- Harlequin
Kompletnie mi sie siedzi ta płyta. Kwadratowe, nieporadne demilichowanie, do tegowolta stylistyczna w stosunku do demówki, jakby nie wiedzieli co chcą grac. Taki casus Undeath. Jestem na nie.
-
Czy ja wiem... do pracy wpasowała mi się idealnie.
-
Mnie również pasuje ta płyta. Aczkolwiek wpisuje się w to, co sądzę o obecnej kondycji gatunku. Zjadanie własnego ogona i coraz częściej brzmi to wszystko jednakowo.
-
- postuje jak opętany!
Zgadzam się. Nie jest to nic odkrywczego i rysującego nowe kierunki ale ładnie kroczy wydeptaną już ścieżką. Mnie się podoba i sprawia mi przyjemność w słuchaniu. Kolejna z wielu ale wpisuje się w poprawne pozycje.
-
Jest gorzej niż się zapowiadało (u mnie był entuzjazm), ale nie ma porażki. Za dużo tu fajnych elementów, z których może da się poskładać całkiem solidny krążek.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- Żułek
+1
koła na nowo nie wymyslili ale przyjemne granie, dosyć melodyjne