SECRETS OF THE MOON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Morph
- Kontakt:
Secrets... - po świetnym intro zaledwie niezła płyta, zbyt szara żeby się wybić w morzu podobnych, niemniej jednak czasem sobie z chęcią zapuszczę... (5/10)
Carved... - trochę przekombinowana, przez co traci na nośności i klimacie, na pewno oryginalna, na pewno zbyt wykalkulowana. (6,5/10)
The Exhibitions... - w zasadzie mogłyby być to bonustracki do CiSW, fajne, ale dalej zdecydowany przerost formy nad treścią (6/10)
Antithesis - pełne zaskoczenie, helmutom wreszcie zaskoczyło wszystko jak trzeba i stworzyli jedną z lepszych płyt ubiegłego roku, na pewno są w pierwszej piątce. Dopracowana w szczegółach, ze świetnym klimatem. W takich rejonach powinien skończyć Satyricon... (8,5/10)
Carved... - trochę przekombinowana, przez co traci na nośności i klimacie, na pewno oryginalna, na pewno zbyt wykalkulowana. (6,5/10)
The Exhibitions... - w zasadzie mogłyby być to bonustracki do CiSW, fajne, ale dalej zdecydowany przerost formy nad treścią (6/10)
Antithesis - pełne zaskoczenie, helmutom wreszcie zaskoczyło wszystko jak trzeba i stworzyli jedną z lepszych płyt ubiegłego roku, na pewno są w pierwszej piątce. Dopracowana w szczegółach, ze świetnym klimatem. W takich rejonach powinien skończyć Satyricon... (8,5/10)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- twoja_stara_trotzky
- twoja_stara_trotzky
- Trojan
- postuje jak opętany!
Znam tylko ostatni albumi złego słowa o nim nie powiem. Bardzo dobra płyta. Nie wydaje mi się być przekombinowana. Ba, nie pomyślałbym nawet o "Antithesis" pod tym kątem, ale to jest jedyna, którą znam więc bardzo możliwe, że nie jestem spaczony, z tego co widzę, jej przeciętnymi poprzedniczkami.
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
W takich rejonach powinien skończyć Satyricon... (8,5/10) [/quote]
ale nie skończył - i Diabłu niech będą dzięki. [/quote]
Gdyby skończył, to na pewno częściej bym wracał do "Now, diabolocal". Emocje opadły
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
W takich rejonach powinien skończyć Satyricon... (8,5/10) [/quote]
ale nie skończył - i Diabłu niech będą dzięki. [/quote]
Gdyby skończył, to na pewno częściej bym wracał do "Now, diabolocal". Emocje opadły

Down the bottle's nest
- Set
- postuje jak opętany!
znam tylko "antithesis", musze przyznac, ze kilka pierwszych przesluchan wywolywalo u mnie wypieki na twarzy, ostatnio slucham tego coraz rzadziej. wydaje mi sie miejscami zbyt przekombinowana, albo po prostu nie dojrzalem do niektorych rozwiazan. pomimo tego wydaje mi sie, ze jest to jedna z ciekawszych plyt w black metalu jakie ukazaly sie minionego roku.
NECRO SKINS SOCIETY
- ultravox
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Nawet nie porównujmy "Antithesis" do ostatnich dwóch płyt SATYRICON. [/quote]
Tu się zgodzę. Słuchałem tego całego "Antithesis" nastawiony na coś wyjątkowego, niestety niczego takiego tam nie znalazłem. Zdecydowanie bardziej przemawia do mnie dowolna płyta Satyricon.
Nawet nie porównujmy "Antithesis" do ostatnich dwóch płyt SATYRICON. [/quote]
Tu się zgodzę. Słuchałem tego całego "Antithesis" nastawiony na coś wyjątkowego, niestety niczego takiego tam nie znalazłem. Zdecydowanie bardziej przemawia do mnie dowolna płyta Satyricon.
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
no widzisz, ale masz luksus bycia górą. Zwaliłeś gruchę już w tamtym roku 
i w dodatku plyte miales najsam wpierw !! o !

i w dodatku plyte miales najsam wpierw !! o !
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- P.
- postuje jak opętany!
Secrets... - po świetnym intro zaledwie niezła płyta, zbyt szara żeby się wybić w morzu podobnych, niemniej jednak czasem sobie z chęcią zapuszczę... (5/10)
[/quote]
"Stronghold ..." (of the Inviolables) a nie "Secrets...".
Ostatnia płyta jest zdecydowanie najlepsza. Wokal bym zmienił na bardziej blackowy.
[/quote]
"Stronghold ..." (of the Inviolables) a nie "Secrets...".
Ostatnia płyta jest zdecydowanie najlepsza. Wokal bym zmienił na bardziej blackowy.
never again
- Morph
- Kontakt:
- lordfekal
- zaczyna szaleć
Widziałem ich w tamtym roku na gigu. Co tu dużo gadać, było FAJOWO:D [img]http://img235.imageshack.us/img235/4867 ... an21oh.gif[/img]
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
-
- starszy świeżak
to w takim razie jestem mocno zboczony:) dla mnie ta plyta to szczyt 2006 roku,przebila w moim rankingu nawet "MONOTHEIST",niesamowita, gesta od atmosfery...a poruszany w tym watku wciaz i wciaz SATYRICON oprocz przedostatniej plyty jakos mnie nie moze przekonac. wokale imo sa REWELACYJNE,zmienienie ich na "bardziej blackowe" to juz wogole dziwna propozycja-bardziej blackowe,czyli jakie??poza tym niszczy mnie praca perkusisty,wogole brzmienie tego instrumentu,kotly brzmia niesamowicie poteznie..ehh,dlugo bym tak mogl;)
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
ciekawa notka jest w środku bookletu: "This is digital stereo recording. Please use a modern high-fidelity sound system to ensure genuine presentation and listening pleasure. Headphones and darkness are highly recommended"
prawde powiedziawszy to specjalnie poszedłem do znajomego sprawdzić sobie ten dźwiek na lepszym sprzęcie (takim co ma złote końcówki, głośniki nie mogą stać byle gdzie i byle jak a innych bajerów nie rozumiem, heh) i dobrze że siedziałem bo bym upadł. Moc!
prawde powiedziawszy to specjalnie poszedłem do znajomego sprawdzić sobie ten dźwiek na lepszym sprzęcie (takim co ma złote końcówki, głośniki nie mogą stać byle gdzie i byle jak a innych bajerów nie rozumiem, heh) i dobrze że siedziałem bo bym upadł. Moc!