DISGORGE (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
DISGORGE (US)
Podniecony ostatnimi zakupami zakładam temat o kapeli która gra metal. Brutal death metal. Dokonania tego zespołu muzycznego powinny być znane przynajmniej części z Was. Lubicie amerykański Disgorge? Prawda, że to najbardziej intesywny nakurw na świecie? Moim zdaniem niewielu może się z nimi równać. Nie znam wszystkiego co wydali ale od jakiegoś czasu pałuję się znakomitym "Parallels of Infinite Torture" z 2005 roku a niedawno dołączył do moich skromnych zbiorów chyba jeszcze potężniejszy wydany w 2002 "Consume the Forsaken". Nie od razu zakumałem czaczę ale przez ostatnie dni ten bezlitosny napierd wciągnął mnie tak bardzo, ze juz tylko co drugi dzien mam czas na słuchanie ostatniego Hate Eternal. Jak znacie zespół to piszcie, jak nie znacie to poznajcie. Rządzą.
I AM MORBID
- Grindead
- postuje jak opętany!
Re: DISGORGE (US)
Oczywiscie, ze nie prawda. Posluchaj ich pierwszego pelnego CD "Cranial Impalement". Nigdy pozniej tak nie kosili lbow, jedna z najbardziej zgniatajacych leb plyt w historii "nowego" betoniarkowego US death metalu. Na kolejnych plytach zaczeli sie scigac sami ze soba w kategorii "ile riffow mozna upchnac w jednym kawalku", ale dobrze sie ich slucha mimo bezdusznej atmosfery. Mimo wszystko, do "Cranial..." startu nie maja.Prawda, że to najbardziej intesywny nakurw na świecie?
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
-
- rasowy masterfulowicz
"Cranial Impalement" słyszałem, jest świetne ale bardziej podeszły mi dwie ostatnie płyty. Właśnie słucham "Parallels..."
I AM MORBID
- Mol
- zahartowany metalizator
Dla mnie Disgorge to esencja brutalnego death metalu. Muzyka dosc specyficzna, zdecydowanie nie dla kazdego. Maja swoj rozpoznawalny styl, o co w BDM dosc trudno. Uwielbiam, choc nie slucham codziennie. 

-
- rasowy masterfulowicz
Podbijam, bo od kilku miesięcy ich dyskografia w komplecie leży na mojej półce a ja nie moge przestać słuchać She Lay Gutted. 25 minut - właśnie tyle powinna trwać płyta z brutalnym death metalem.
I AM MORBID
- Realista
- weteran forumowych bitew
She Lay Gutted kruszy zęby podobnie jak Consume the Forsaken. oba albumy to miazga!Mort pisze:Podbijam, bo od kilku miesięcy ich dyskografia w komplecie leży na mojej półce a ja nie moge przestać słuchać She Lay Gutted. 25 minut - właśnie tyle powinna trwać płyta z brutalnym death metalem.
Miazga nie miazga słuchając tej kapeli mam wrażenie ,że obcuję ze zgrają przygłupów którzy napierdalając extremalny death chcą komuś udowodnic ,że to to oni są jedyni zacni,prawdziwi i niedoścignieni w tym co tworzą,dla mnie to kolejna łupanina ,dobra dla małolatów i mola 

- Scaarph
ja tam takiego wrażenia nie mam. disgorge jest zajebiste, nie ma to tamto.
- Mol
przyznaj, ze po prostu nie ogarniasz tej kuwetywolf pisze:Miazga nie miazga słuchając tej kapeli mam wrażenie ,że obcuję ze zgrają przygłupów którzy napierdalając extremalny death chcą komuś udowodnic ,że to to oni są jedyni zacni,prawdziwi i niedoścignieni w tym co tworzą,dla mnie to kolejna łupanina ,dobra dla małolatów i mola

edit: mysle, ze ta recenzja wyjasnia wszystko
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Hehe widać łapię się do małolatów, bo cholernie lubię tę ich bezduszną (a jednak charakterystyczną) nawalankę. Bardziej nawet wchodzą mi dwie ostatnie płyty na których chyba już więcej riffów upchać się nie da, a jednak da się tego słuchaćwolf pisze:dobra dla małolatów i mola

-
- rasowy masterfulowicz
wiele przesluchan plyt Disgorge minelo odkad ktos pisal w tym temacie, niech okazja do rozmow bedzie ponizszy news:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=157805
Z wielka nadzieja i obawami czekam na ten krazek. Czy bez swojego flagowego napierdalacza Diego Sancheza dadza rade? Czy znowu bedzie nakurw na poziomie na ktorym do tej pory byl tylko Disgorge? Na te pytania odpowiedzi poznamy przy okazji premiery nowej płyty. Ale może nowi forumowicze napisza cos o Disgorge, moze starsi juz polubili?
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=157805
Z wielka nadzieja i obawami czekam na ten krazek. Czy bez swojego flagowego napierdalacza Diego Sancheza dadza rade? Czy znowu bedzie nakurw na poziomie na ktorym do tej pory byl tylko Disgorge? Na te pytania odpowiedzi poznamy przy okazji premiery nowej płyty. Ale może nowi forumowicze napisza cos o Disgorge, moze starsi juz polubili?
I AM MORBID
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bardzo lubię ten band - właśnie za te ich techniczne wygibasy, za chore wokale, za ten non stop napierdol który nie zostawia żadnego nieuszkodzonego nerwu w uszach. Tak jak napisał Mol, ich muzyka jest dość specyficzna, i na pewno nie dla każdego, ale jako fan kapel pokroju Devourment, Liturgy, czy Deeds of Flesh łykam ich bez popity. A jeśli chodzi o nową płytę - kolejna w którą trzeba się będzie zaopatrzyć...kurde, coraz więcej ciekawych płyt w tym roku:)
- Scaarph
o, widzę moc disgorge przerosła wolfa do tego stopnia, że ten w końcu wypisał się z forum i wyjebał na disco :P
-
- mistrz forumowej ceremonii
hahahah :D
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Wszystkie albumy są zajebiste szkoda,że basista zmarł (chyba miałraka czy coś takiego),w każdym razie czekam na 5lp.Z typowo amerykańskiej mielonki to lubię jeszcze tylko z debiutów Disordered,Devourment i Sik Fuk.Ze staroci polecam Blood Of Christ czy death/grindowy Human Remains.
Destroy your life for Noisecore!
-
- w mackach Zła
"Consume the Forsaken" najlepsza, "She lay gutted" zaraz za nią. Goście nie znają litości w napierdalaniu, a poza tym zwyczajnie kleją bardzo dobre riffy. Bardzo cenię ten band.
- Headcrab
- Kontakt:
Dziś pierwszy raz porządnie posłuchałem zakupionego wcześniej albumu Disgorge - Parallels of Infinite Torture. Całkiem zajebiste granie, nie brzmi to wprawdzie super oryginalnie ale zagęszczenie, ilość riffów robi wrażenie. Na pewno z przyjemnością wrócę do tego albumu i tej kapeli.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
Czyli dobrze zainwestowane 7 złotych o ile dobrze pamiętam?? :)Headcrab pisze:Dziś pierwszy raz porządnie posłuchałem zakupionego wcześniej albumu Disgorge - "Parallels of Infinite Torture". Całkiem zajebiste granie, nie brzmi to wprawdzie super oryginalnie, ale zagęszczenie, ilość riffów robi wrażenie. Na pewno z przyjemnością wrócę do tego albumu i tej kapeli.
- Headcrab
- Kontakt:
Zgadza się, pamięć cię nie zawiodła.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
Premiera "And the weak shall perish" przewidziana jest na 31 grudnia 2011. Początek 2012 rozpocznie się potężnym uderzeniem.