Jakoś tak z 5 lat temu w archiwalnych numerach Morbid Noizz migała mi ciągle reklama "Autumnal" Legenda. Później spotkałem się z opisami, jakoby grali jak Impaled Nazarene w "Blood is thicker than water" na "Suomi Finland Perkele", która to balladka
LEGENDA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Karkasonne
LEGENDA
Dwóch panów, co najmniej jeden z Impaled Nazarene.
Jakoś tak z 5 lat temu w archiwalnych numerach Morbid Noizz migała mi ciągle reklama "Autumnal" Legenda. Później spotkałem się z opisami, jakoby grali jak Impaled Nazarene w "Blood is thicker than water" na "Suomi Finland Perkele", która to balladka
bardzo mi się wówczas wkręciła. Parę dni temu udało mi się ściągnąć tę płytkę i chociaż utwory tam zawarte nie dorównują tamtemu kawałkowi impnaza, to całość bardzo miło płynie sobie w tym swoim klimacie post-rockowego black metalu
A zaraz odsłucham drugiej płytki "Eclipse", bo więcej panom nie było dane nagrać. Coś świetnego, tylko że teraz pewnie i tak nikt tego nie zna/nie pamięta.
-
DCI Hunt
Re: LEGENDA
Znam i pamiętam, takie w sumie typowo klimatyczne granie, ale nawet dawało radę. W sumie mam wrażenie, że całkiem dobrze pamiętam tą muzykę, chociaż ostatni raz słyszałem ją z 10 lat temu. Ten K. Luttinen śpiewa prawie identycznie jak jego brat.
- Aron
- postuje jak opętany!
Miałem kiedyś Autumnal na kasecie, w zasadzie kupiłem w ciemno nic nie wiedząc o muzyce tam zawartej (znajomy sprzedawca bardzo mi to polecał). Ale jakoś nie podeszła mi ta muza i szybko się tego pozbyłem, zupełnie nie moje klimaty.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
Karkasonne
Dlaczego spodziewałem się Ciebie tutaj? Witam ponownie.Warcrimer pisze:Znam i pamiętam, takie w sumie typowo klimatyczne granie, ale nawet dawało radę. W sumie mam wrażenie, że całkiem dobrze pamiętam tą muzykę, chociaż ostatni raz słyszałem ją z 10 lat temu. Ten K. Luttinen śpiewa prawie identycznie jak jego brat.
"Eclipse" już słuchałem również, nieco bardziej jazda pod black metal ale wciąż specyficzny klimat wisi w powietrzu.
- Block69
- zahartowany metalizator
Z 6 lat temu jakiś gość mi to pożyczył, przesłuchałem kilka razy i nie było to złe. Takie niby mroczne granie z klimatem, ale bez żadnych gejowych akcentów. Gdzieś mam przegrywke na kasecie, może potem se to przypomne.
W ogóle zawsze myślałem, że to polska kapela jest hehe
W ogóle zawsze myślałem, że to polska kapela jest hehe
PENIS METAL
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
baaaardzo dawno to słyszałem, ale właśnie taki obraz ostał mi się w pamięci po wysłuchaniu "Autumnal", niewiele teraz z tego kojarze, ale jakoś niespecjalnie mam ochotę badać to ponownie.Block69 pisze:przesłuchałem kilka razy i nie było to złe. Takie niby mroczne granie z klimatem, ale bez żadnych gejowych akcentów.
Coś tam było! Człowiek!
-
Karkasonne
Bo polska Legenda też istnieje. Tylko, że tworzą poezję śpiewaną i nie jestem przekonany, że to ich tak właśnie opisałeś.
-
DCI Hunt
Odświeżyłem sobie debiut i wciąż jest ok, wprawdzie brzmi to trochę archaicznie, ale całkiem dobrze się tego słucha. W sumie nawet ma to swój urok. Mało słucham takiej muzyki, ale raz na jakiś czas fajnie coś takiego zapuścić. Dwójkę też przesłuchałem i generalnie jest chyba ostrzejsza i bardziej zróżnicowana od debiutu i choć czasem trąci wioską to słucha się tego całkiem dobrze.
PS. Kimo Luttinen miał projekt Isänmaa, z którym nagrał jedno demo - słyszał to ktoś? Nigdzie nie mogę tego znaleźć.
PS. Kimo Luttinen miał projekt Isänmaa, z którym nagrał jedno demo - słyszał to ktoś? Nigdzie nie mogę tego znaleźć.