EXMORTEM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

EXMORTEM

30-08-2009, 19:42

Większości forumowiczów powyższa nazwa z pewnością obiła się o uszy. Część zapoznała się również z muzyką tworzoną przez duńską grupę. W mojej świadomości zaistniała ona w okolicach premiery "Berzerker legions", natomiast z samą twórczością zapoznałem się dopiero kilka tygodni temu, za sprawą wydanego w barwach Osmose "Pestilence empire". Płyta bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Przynosi nieco ponad pół godziny Death Metalu, w którym ogólna intensywność, riffowanie i praca bębnów charakterystyczne dla kilku prominentnych florydyjskich grup mieszają się ze skandynawskimi naleciałościami, wyczuwalnymi przede wszystkim w melodiach i części składowych brzmienia. Polecić można zwłaszcza tym, którzy cenią konkretną lutę, bazującą na sprawdzonych, wypracowanych na początku lat 90. wzorcach, na wysokim poziomie wykonawczym, co niniejszym czynię. Jak na razie to jedyny poznany przeze mnie tytuł z ich dyskografii, ale myślę, że nie ostatni.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: EXMORTEM

30-08-2009, 19:58

mam gdzieś jakąś ich promówkę, ale, szczerze mówiąc, w życiu jej w całości nie wysłuchałem.
est

30-08-2009, 21:59

Ich ostatnia płyta "Funeral Phantoms" to jeden z ciekawszych albumów zeszłego roku. Niestety przeszedł bez echa. Podobają mi się szczególnie wolniejsze motywy, których jest całkiem sporo. To już inny, w/g mnie o wiele ciekawszy wymiar death metalu, niż ten z "Pestilence Empire". Warte uwagi!!!
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

17-09-2009, 12:18

Od znakomitego Berzerker legions słucham regularnie wszystkich cedeków Exmortem.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

20-09-2009, 00:04

ostatni album zabija.bardzo lubię tę kapelę-taki odhumanizowany Death Metal.zabijają precyzją.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
tomaszm

02-05-2016, 13:02

Właśnie sobie uzmysłowiłem że nie znam pierwszych dwóch wydawnictw a śmierć metal w wykonaniu tych Duńczyków bardzo mi leży. Koniecznie muszę obadać w wolnej chwili.
ODPOWIEDZ