DEMILICH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- P.
- postuje jak opętany!
DEMILICH
Nigdy nie zakładałem tematu o starym zespole. Jednak z uwagi na to, że na forum wciąż pisze się o tych najbardziej znanaych (najczęsciej zwyczajnie słabych), postanowilem przypomnieć zespół wart większej uwagi. DEMILICH z Finlandii (chyba nie było o nich tematu?).
The Four Instructive Tales... Of Decomposition, Demo, 1991
Regurgitation of Blood, Demo, 1991
...Somewhere Inside the Bowels of Endlessness..., Demo, 1992
The Echo, Demo, 1992
Nespithe, Full-length, 1993
a ostatnio dwa skladaki.
Techniczny death, z niskim wokalem, nietypowymi tekstami...
The Four Instructive Tales... Of Decomposition, Demo, 1991
Regurgitation of Blood, Demo, 1991
...Somewhere Inside the Bowels of Endlessness..., Demo, 1992
The Echo, Demo, 1992
Nespithe, Full-length, 1993
a ostatnio dwa skladaki.
Techniczny death, z niskim wokalem, nietypowymi tekstami...
never again
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Nie mogłeś się powstrzymać? Nie mogłeś?Wysłane przez P.
na forum wciąż pisze się o tych najbardziej znanaych (najczęsciej zwyczajnie słabych)
DEMILICH nie lubię. Strasznie monotonne jak dla mnie.
Takie "Invisible Circle" (psioczyłeś na polską scenę) zmiata ich moim zdaniem z powierzchni ziemi. Muszę jednak przyznać, że swój styl mieli, a to zawsze się ceni.
Warto jeśli lubisz bulgoczące buldożery w wolnych tempach.Wysłane przez Artur_Zawisza
Kiedyś coś ich słyszałem(chyba), ale najwyraźniej nie zainteresowało mnie... Warto chociaż zapoznać się, czy to strata czasu?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
Tylko w tym kontekście, że dla P. to "stary, nieciekawy Death Metal".Wysłane przez przystojniak
Demilich było ok, bardzo dobry zespół, podobnie jak Armagedon, ale nieporozumieniem jest chyba porównywać oba zespoły...
Nie da się ukryć, ale ten "buldożer" w odniesieniu do Finów nie miał mieć negatywnego wydźwięku. Starałem się po prostu w miarę obrazowo przedstawić Zawiszy ich styl.Wysłane przez przystojniak
poza tym maniek, cannibal corpse też było za czasów chrisa błe bulgoczącym buldożerem, grającym tylko w trochę szybszych tempach
Mój jedyny zarzut w stosunku do nich to ten, że mnie nużyli. Nic więcej.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Maleficio
- Kontakt:
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Mam oryginalną pierwszą demówkę. Do jej zakupu w zachęcił mnie wtedy "przepotężny wokal", jakim reklamowano ten materiał na flyerach. Dobra demówka ale w tamtym czasie było masę ciekawszych. Późniejszej twórczości nie znam.
A ma może ktoś, też fińskiego i z tamtego okresu demo PUTRID - Exhumation? Pożyczyłem komuś z 10 lat temu i za cholerę nie pamiętem komu... Niezłe było.
A ma może ktoś, też fińskiego i z tamtego okresu demo PUTRID - Exhumation? Pożyczyłem komuś z 10 lat temu i za cholerę nie pamiętem komu... Niezłe było.
- Najprzewielebniejszy
Demilich nalezy do tego rodzaju kapel, ktore doceniam, ale nie cenie... slucham ich raz w roku...choc grali niezle, nie ma w ich muzyce czegos co mnie by do nich przykulo..
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Najprzewielebniejszy
O tak!!!! Convulse zacną ząłogą byli!!
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- P.
- postuje jak opętany!
- Chlastator
- zaczyna szaleć
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Przestan z ta reklama - "Reflections" juz mi dawno sprzedales za psie pieniadze.Wysłane przez Analripper
O tak!!!! Convulse zacną ząłogą byli!!

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?