KONKHRA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
KONKHRA
Zespołu nie znam w ogóle.Ot,kiedyś na jakiejś składance dołączonej do Morbid Noizz spodobał mi sie ich utwór pochodzący bodajże z Weed Out the Weak którą to płytę wlaśnie zakupiłem,kierowany chyba trochę sentymentem,aby skonfrontować wspomnienia z przed 10 lat z rzeczywistością.Inne nagrania,a trochę tego było,to dla mnie zupełna niewiadoma.
Co sądzicie o załodze z Danii?
Co sądzicie o załodze z Danii?
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: KONKHRA
Pierwsze MLP "Stranded" pierdolony kult! Do dziś słucham tej EPki z zachwytem. Reszta materiału troszkę za bardzo hard coreowo jak na mój gust. Zresztą nawet nie wiem czy coś nagrali po Spit or Swallow.
Myśląc o Danii muszę właśnie zapodać Sacrifical ich arcydzieło "Forever Entangled"!
Myśląc o Danii muszę właśnie zapodać Sacrifical ich arcydzieło "Forever Entangled"!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
generalnie to jest zespół, który uosabia wszystko to, czego nie lubię w death metalu
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Ten zespół był zawsze bardziej "gruuw" niż "def". Jest co najmniej sto lepszych kapel od Konkhra, więc po co sobie tym zaprzątać głowę?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Pamiętam taki skoczny teledysk, na którym był koleś w chuście na głowie. Uznałem, że gówno, bo było skoczne i nie wyglądało jak "Lake Of Tears" albo "Rapture"
No, ale to było co najmniej 10 lat temu, więc może dziś uznałbym, że w swojej kategorii jest to niezłe.

-
- zaczyna szaleć
to oni supportowali króla przed ostatnim razem ?
To prawda.Słucham dziś cały dzień Weed out the weak i jestem zachwycony energią jaka bije z tej płyty.Death metalu tam nie słysze w ogóle,(no,może poza partiami wokalnymi -ZAJEBISTYMI zresztą).Jest dużo motorycznego,przejebanie ciężkiego i kopiącego w morde grania,jakieś dalekie echa jedynki Machine Head czy najlepszych dokonań Pantery.Jest mój faworyt Chris Kontos -istna machina wojenna,jest James Murphy ze swoją genialną gitarą (cudne sola).Pozycja jak najbardziej warta uwagi,po paru przesłuchaniach daję 8/10, i bierze mnie to o wiele bardziej anizeli np.Accusser i ich z leeka nudnawe Taken by the throat.(Podobna szuflada)boroowa pisze:Ten zespół był zawsze bardziej "gruuw" niż "def".
W takiej stylistyce? wymień CHOCIAŻ 10.boroowa pisze:Jest co najmniej sto lepszych kapel od Konkhra
- Revenant
- postuje jak opętany!
Swojego czasu słuchałem "Spit Or Swallow", zresztą do dziś mam w kolekcji tą kasetę, takie tam umpa umpa, nie powala mnie energia tej płyty, ot mocna trzecia liga. Jako że ani Pantera ani Machine Head nie trawię, tak też zespół na kolejnych wydawnictwach już w ogóle nie prezentował sobą nic, co by mnie zainteresowało.
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Konkhra
Zakupiłem niedawno ep "Stranded". Kawał świetnego grania; pierwsze skojarzenia to amerykańska szkoła death metalu, konkretna jazda od początku do końca. Znacie, lubicie, gówno? Co jeszcze warto zakupić z ich dorobku?
- Xapapote
Re: Konkhra
widzę, że po przerobieniu zaplecza ekstraklasy na masterfulu zaczyna pojawiać się 3 liga. ale ok, to też dla ludzi.
a co do kapeli to jak dla mnie masakryczna nuda.
a co do kapeli to jak dla mnie masakryczna nuda.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- YNKE
- w mackach Zła
nie wiem czy się nie mylę, ale swego czasu na Trash'em allu była napinka na ten zespół, co do oceny to zgadzam się z kolega Xapapote 3 liga i nic więcej.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- pogodancer
zdecydowanie to ostatniePaysage d'Hiver pisze: Znacie,lubicie,gówno?
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
sam jesteś to ostatniepogodancer pisze:zdecydowanie to ostatniePaysage d'Hiver pisze: Znacie,lubicie,gówno?
Nie wiem czy to trzecia liga ale EP-ka Stranded i pierwszy długograj to solidny death/thrash metalowy kopniak w dupę. Nie wiem jak się ich losy potoczyły dalej ale coś mi się obiło o uszy, ze było bardziej w kierunku hard core. Pierwsze Konkhry oraz jedynka Ildisposed to na prawdę dobra muza.
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
jak napisałem posiadam tylko EP- Stranded, jest to dobry kawał grzania, reszty nie znam-całkiem mozliwe że tragedia
- pogodancer
byc może, że zajebisty death/thrash; miałem kiedyś Sexual coś tam i Spit or Swallow, tego drugiego nie wysłuchałem nawet w całości, a obie wymieniłem za przysłowiowe "byle co"
Edyta: i być może zajebałem... o ile są to jakieś megarary na miarę jedynki Illdisposed
Edyta: i być może zajebałem... o ile są to jakieś megarary na miarę jedynki Illdisposed
Ostatnio zmieniony 12-02-2011, 18:32 przez pogodancer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
powiem tak, początki bardzo OK, ale czym dalej tym gorzej. Rację ma Maleficio, potem jakieś podchody pod amerykę robili, hc/death to jakoś nazywali, przy czym ani to dobre hc nie było, a tym bardziej death.
- Morbid Marcin
do spit or swallow wlacznie byla to porzadka deathmetalowa kapela (oczywiscie ponizej poziomu Illdisposed z debiutu), wead out the weak juz mocno taka sobie, potem ich odpuscilem. wydaje mi sie, ze ukradlem z ciekawosci ich ostatni album i byla to "zwrotka wykonawcy kary smierci", ze uzyje kalamburu :)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
nigdy mnie to nie przekonywało.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- ramonoth