CONSTRUCT OF LETHE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

CONSTRUCT OF LETHE

03-04-2019, 21:26

Obrazek

Dziwna nazwa. Chujowa okładka, choć obraz znanego artysty. Za to muzyka rzuciła mną o ziemię. Wspaniały atmosferyczny death metal w średnich tempach okraszony solówkami w stylu Treya z Morbid Angel. Tak, bogowie są tu wszechobecni. Przykład tego zespołu pokazuje, że death metal może być bardzo uduchowiony. Sporo jest tu do odkrywania więc polecam nie przestać tylko na jednym odsłuchu. Dla mnie miazga, miazga, miazga.

[youtube][/youtube]
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: CONSTRUCT OF LETHE

04-04-2019, 18:55

Tez mi siadło. Zamówione u Karola.
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

04-04-2019, 20:13

Niezłe. Szkoda, że (przynajmniej w yotubowym odtwarzaczu) bębny trochę giną w tle.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

04-04-2019, 20:18

całe brzmienie jest zjebane i skutecznie odstrasza od zapoznania sie z zawartością, nie tylko perkusja.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-04-2019, 20:34

Wasyl pisze:Niezłe. Szkoda, że (przynajmniej w yotubowym odtwarzaczu) bębny trochę giną w tle.
Właśnie słucham z CD i nie mam takich wrażeń. Bębny są dość wyraźnie zaznaczone. Tak samo jak bas, co samo w sobie jest mocno zajebiste. Brzmienie dość czyste i sterylne. Przydałoby się troszkę więcej brudu, ale z drugiej strony nie jest tak źle jak Lucek to maluje. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

04-02-2020, 12:14

Ostatnimi czasy "Exiler" wylądował u mnie na półce i muszę przyznać, że płytka często się kręci w odtwarzaczu. Dużo w tym "dojrzałego" Morbid Angel, sporo Immolation, zwłaszcza w temacie wokali, więc nie mogło być inaczej. Bardzo dobry album.

Warto odnotować, że zespół na swoim profilu Bandcamp udostępnia za free swój debiut :

https://constructoflethe.bandcamp.com/album/corpsegod

Pozycja warta uwagi.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
ODPOWIEDZ