Klasyczny, epicki doom metal w klimacie debiutu Candlemass.
W składzie ludzie z Evangelist - innej polskiej kapeli grającej taką muzykę.
Dwa numery na zachętę.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
MONASTERIUM (Pol)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: MONASTERIUM (Pol)
Muszę przyznać, że "Church of Bones" to całkiem zajebista płyta. CANDLEMASS to słuszny trop, wokalnie płyta zajeżdża Marcolinem, ale nie jest to czysta zrzyna. Bywa patetycznie, przeważa jednak mrok i posępny klimat. No i refreny wchodzą w banię aż miło.
Kolejna rzecz, która nie da mi uporządkować jakiegoś sensownego topu 2019. Chyba faktycznie te podsumowania nie mają sensu, skoro jeden materiał potrafi zrobić takie przetasowania ;)
Kolejna rzecz, która nie da mi uporządkować jakiegoś sensownego topu 2019. Chyba faktycznie te podsumowania nie mają sensu, skoro jeden materiał potrafi zrobić takie przetasowania ;)
- moonfire
Dlatego od kilku lat nie robię żadnych podsumowań. Słucham muzyki we własnym tempie i według własnego upodobania, bez świętych krów i zakazanych piosenek.Deathhammer66 pisze:Muszę przyznać, że "Church of Bones" to całkiem zajebista płyta. CANDLEMASS to słuszny trop, wokalnie płyta zajeżdża Marcolinem, ale nie jest to czysta zrzyna. Bywa patetycznie, przeważa jednak mrok i posępny klimat. No i refreny wchodzą w banię aż miło.
Co do Monasterium, cieszy mnie odkopanie wątku, w końcu sensowne kapele doomowe w Polsce to dwa palce jednej ręki i jednym z nich jest właśnie rzeczona kapela.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Do poziomu debiutu Candlemass daleka droga. Wokal jednak lekko amatorski, ale może za parę lat się wyrobi. Polecam jakieś profesjonalne lekcje. Potencjał w zespole jest.
all the monsters will break your heart
- moonfire
Bo debiut Candlemass to absolut. Wokalu się nie czepiam, mimo trącania pongliszem. Niemcom zdarza się gorszy akcent.nicram pisze:Do poziomu debiutu Candlemass daleka droga. Wokal jednak lekko amatorski, ale może za parę lat się wyrobi. Polecam jakieś profesjonalne lekcje. Potencjał w zespole jest.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Dorzucam recenzję:Deathhammer66 pisze:Muszę przyznać, że "Church of Bones" to całkiem zajebista płyta. CANDLEMASS to słuszny trop, wokalnie płyta zajeżdża Marcolinem, ale nie jest to czysta zrzyna. Bywa patetycznie, przeważa jednak mrok i posępny klimat. No i refreny wchodzą w banię aż miło.
https://podziemnegarkotluki.blogspot.co ... bones.html" onclick="window.open(this.href);return false;