MONASTERIUM (Pol)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

MONASTERIUM (Pol)

06-06-2016, 14:45

Klasyczny, epicki doom metal w klimacie debiutu Candlemass.
W składzie ludzie z Evangelist - innej polskiej kapeli grającej taką muzykę.

Dwa numery na zachętę.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

Re: MONASTERIUM (Pol)

25-01-2020, 21:44

Muszę przyznać, że "Church of Bones" to całkiem zajebista płyta. CANDLEMASS to słuszny trop, wokalnie płyta zajeżdża Marcolinem, ale nie jest to czysta zrzyna. Bywa patetycznie, przeważa jednak mrok i posępny klimat. No i refreny wchodzą w banię aż miło.

Kolejna rzecz, która nie da mi uporządkować jakiegoś sensownego topu 2019. Chyba faktycznie te podsumowania nie mają sensu, skoro jeden materiał potrafi zrobić takie przetasowania ;)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

26-01-2020, 23:00

Deathhammer66 pisze:Muszę przyznać, że "Church of Bones" to całkiem zajebista płyta. CANDLEMASS to słuszny trop, wokalnie płyta zajeżdża Marcolinem, ale nie jest to czysta zrzyna. Bywa patetycznie, przeważa jednak mrok i posępny klimat. No i refreny wchodzą w banię aż miło.

Kolejna rzecz, która nie da mi uporządkować jakiegoś sensownego topu 2019. Chyba faktycznie te podsumowania nie mają sensu, skoro jeden materiał potrafi zrobić takie przetasowania ;)
Dlatego od kilku lat nie robię żadnych podsumowań. Słucham muzyki we własnym tempie i według własnego upodobania, bez świętych krów i zakazanych piosenek.

Co do Monasterium, cieszy mnie odkopanie wątku, w końcu sensowne kapele doomowe w Polsce to dwa palce jednej ręki i jednym z nich jest właśnie rzeczona kapela.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-01-2020, 04:34

Do poziomu debiutu Candlemass daleka droga. Wokal jednak lekko amatorski, ale może za parę lat się wyrobi. Polecam jakieś profesjonalne lekcje. Potencjał w zespole jest.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

28-01-2020, 21:51

nicram pisze:Do poziomu debiutu Candlemass daleka droga. Wokal jednak lekko amatorski, ale może za parę lat się wyrobi. Polecam jakieś profesjonalne lekcje. Potencjał w zespole jest.
Bo debiut Candlemass to absolut. Wokalu się nie czepiam, mimo trącania pongliszem. Niemcom zdarza się gorszy akcent.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

18-02-2020, 16:18

Deathhammer66 pisze:Muszę przyznać, że "Church of Bones" to całkiem zajebista płyta. CANDLEMASS to słuszny trop, wokalnie płyta zajeżdża Marcolinem, ale nie jest to czysta zrzyna. Bywa patetycznie, przeważa jednak mrok i posępny klimat. No i refreny wchodzą w banię aż miło.

Dorzucam recenzję:

https://podziemnegarkotluki.blogspot.co ... bones.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ